• دلار آمریکا40,200
  • طلای 18 عیار2,710,177
  • اونس طلا1,969.60
  • نفت اوپک75.72
  • تبلیغات
  • گفتگوی خبری
  • مجله بانکی
  • بازار سرمایه
  • مجله سلامت
  • لرزه نگاری
  • خبر ویدئو
  • داغترین ها
  • پیشخوان
  • حل معمای هزاران ساله ...
  • اگر چه زمان، حلال همه چیز است
  • ببینید | صدا و سبک شنیدنی یک مسلمان آمریکایی در خواندن اذان
  • جامعه فرهنگیان البرزی بیش از ۵۰ هزار نفر عضو دارد
  • ارتش سوریه حملات تروریست های حزب ترکستان در ادلب را ناکام گذاشت
  • تظاهرات در ماه ژانویه پس از آن که ائتلاف به رهبری نتانیاهو بسته اصلاحات خود را اعلام کرد، آغاز ...
  • تعیین زمان و مکان دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان تا ۴۸ ساعت آینده
  • ببینید | حرکت باورنکردنی در ورزشگاه خانگی چلسی؛ پخش اذان و برگزاری مراسم افطاری!
  • این اتفاق موجب تشدید بحران اعتصاب و اعتراض سراسری علیه این قانون که همچنان ادامه دارد، شد
  • مسافران و همشهریان از رها کردن ماهی قرمز و سبزه های عید در طبیعت خودداری کنند
  • کاخ سعدآباد نیز که از مکان های تاریخی تهران هست با حضور مسافران نوروزی حال و هوای تازه ای را تجربه می ...
  • پارک ها و تفرجگاه های گیلان در روز طبیعت با حفظ حرمت ماه مبارک رمضان باز خواهند بود
  • در قسمت اخیر سریال نون خ که سوژه فوتبالی داشت خانم ها همراه با آقایان در محل برگزاری بازی حضور ...
  • فیلمبرداری تماشاگر بهار از آذرماه 1400 آغاز شد و تولید آن تا اردیبهشت 1401 ادامه داشت
  • طی شبانه روز گذشته ۲ مورد فوتی براثر کرونا در استان مازندران گزارش شده است
  • فردی که قبلاً گزیده شده است
  • چلسی در خانه مقابل استون ویلا تن به شکست داد
  • تخصیص اعتبارات ویژه برای توسعه و تامین نقدینگی مجتمع های بین راهی
  • امروز زمین لرزه راور (کرمان) را لرزاند
  • ساعتی پیش زمین لرزه مزایجان (فارس) را لرزاند
  • ساعتی پیش زمین لرزه مزایجان (فارس) را لرزاند

ساعتی پیش زمین لرزه مزایجان (فارس) را لرزاند

زمین لرزه به بزرگی 2.9 در کرمان, بم

حل معمای هزاران ساله درباره حیاتی ترین ماده کره زمین!

به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1401/12/28کد خبر 1401c1304521

(تصویر شماره 1)
یورونیوز نوشت: در حالی که ۷۱ درصد از سطح سیاره زمین از آب تشکیل شده است، با این حال هیچ کس دقیق نمی داند که چگونه و چه زمانی این حجم عظیم آب به زمین رسیده است. اکنون دانشمندان در آمریکا در یک مطالعه جدید می گویند ممکن است به پاسخی برای این سوال رسیده باشند.
(تصویر شماره 1)

دانشمندان برای دریافتن منشأ وجود آب در کره زمین شهاب سنگ های ذوب شده ای را که از زمان شکل گیری منظومه شمسی در ۴ و نیم میلیارد سال پیش در فضا شناور بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. محققان دریافتند که این شهاب سنگ ها دارای محتوای بسیار کمی آب هستند و در واقع این اجرام آسمانی جزو خشک ترین مواد فرازمینی هستند که تاکنون در زمین یافت شده اند.
مگان نیوکامب، استادیار زمین شناسی در دانشگاه مریلند که هدایت این تحقیق را برعهده داشته است، می گوید: «ما می خواستیم بفهمیم که سیاره ما چگونه توانسته آب به دست بیاورد، چرا که وجود آب و داشتن اقیانوس های سطحی در سیاره ای کوچک و نسبتاً نزدیک به خورشید یک پدیده چالش برانگیز است.»
تیم محققان در پژوهش خود ۷ شهاب سنگ ذوب شده متعلق به گونه شهاب سنگ های «آکندریتی» را که میلیاردها سال پس از جداشدن از سیاره شان به زمین برخورد کرده اند مورد مطالعه قرار دادند. آنان تصور می کنند شماری از این نمونه شهاب سنگ ها از بخش های درونی منظومه شمسی، جایی که زمین در آن قرار دارد و معمولاً فرض می شود شرایط گرم و خشک بوده است، آمده اند. نمونه های کمیاب تر دیگر اما گمان می رود از بخش های بیرونی منظومه به زمین رسیده اند که به طور کلی ناحیه سردتر و یخی تر منظومه ما را تشکیل می دهند.
از آن جایی که این شهاب سنگ ها به تازگی روی زمین سقوط کرده اند، این برای اولین بار بود که دانشمندان میزان آب آن ها را اندازه گیری می کردند. در این تحقیق ابتدا از یک میکروکاوشگر الکترونی برای اندازه گیری سطوح منیزیم، آهن، کلسیم و سیلیکون آن ها استفاده شد و سپس دانشمندان در آزمایشگاه موسسه علوم زمین و سیارات کارنگی محتوای آب این اجرام را با دستگاه طیف سنجی جرمی یونی ثانوی اندازه گیری کردند.
در واقع دانشمندان پس از مشاهده نتایج آزمایش نمونه های شهاب سنگ آکندریتی دریافتند که آب، کمتر از دو میلیونیوم جرم آنها را تشکیل می دهد. در مقام مقایسه، مرطوب ترین شهاب سنگ ها (که به نام کندریت های کربنی شناخته می شوند) حاوی حدود ۲۰ درصد آب یا به عبارتی ۱۰۰ هزار برابر بیشتر از آب داخل نمونه شهاب سنگ های مورد مطالعه هستند.
یافته های جدید این این گمانه زنی را تقویت می کند که احتمالاً آب از طریق شهاب سنگ های ذوب نشده یا کندریتی به زمین رسیده باشد. فرضیه آورده شدن آب توسط شهاب سنگ ها فرضیه ای رایج در علم زمین شناسی به شمار می رود، با این حال هنوز مشخص نیست چه نوع اجرامی می توانسته اند آب را در سراسر منظومه شمسی با خود حمل کرده و به زمین آورده باشند.
پژوهشگران می گویند یافته های جدید به آنان اجازه می دهد شرایطی که زمین را به یک سیاره قابل سکونت تبدیل کرده بهتر درک کنند. این کشفیات همچنین می تواند پیامدهای مهمی در زمینه جستجوی آب و حیات در سیارات فراخورشیدی دیگر به همراه داشته باشد.
5858 کد خبر 1744792

واژه شناسی این خبر (اقیانوس شناسی):
اقیانوس نگاری (به انگلیسی : Oceanography ) دانشی میان رشته ای است که به منظور شناخت از محیط های اقیانوسیِ رشته های زیست شناسی ، شیمی ، زمین شناسی ، فیزیک ، ژئوفیزیک ، ریاضیات ، گیاه شناسی ، جانورشناسی ، هواشناسی ، و جغرافیا را با هم ترکیب می کند. پژوهش های اقیانوس نگاری مطالعهٔ امواج، جزر و مد ، فرایندهای ساحلی، سازواره های پلانکتونیک و ته آبی، تغییرات سطح دریا و جوّی، و گردش اقیانوس را دربرمی گیرد.
موارد مورد مطالعه شامل؛ زمین شناسی عمومی و دریایی، زیست شناسی عمومی و دریایی، فیزیک عمومی و دریایی، شیمی عمومی و دریایی،اقیانوس شناسی ماهواره ای، بررسی رسوبات اقیانوسی، بررسی سواحل، هواشناسی وسیستم اطلاعات جغرافیایی است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا)

واژه شناسی این خبر (نجوم):
اَختَرشناسی، سِتاره شناسی، نُجوم یا آسترونومی (به انگلیسی: Astronomy) به دانش بررسی موقعیت، تغییرات، حرکت و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی اشیای آسمانی از جمله ستاره ها، سیاره ها، دنباله دارها، کهکشان ها و رویدادهای آسمانی مانند شفق قطبی و تابش زمینهٔ کیهانی گفته می شود که خاستگاه آن ها بیرون از جو زمین است. اخترشناسی با رشته هایی همچون کیهان شناسی، فیزیک، شیمی و فیزیکِ حرکت ارتباط تنگاتنگ دارد. اگر فقط ستاره ها مطالعه شوند به آن اخترشناسیِ ستاره ای گفته می شود.(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا)

واژه شناسی این خبر (زمین):
۱۴۸٬۹۴۰٬۰۰۰ km ۲ خشکی (۲۹٫۲ ٪)
زَمین سومین سیارهٔ منظومهٔ خورشیدی است که در فاصلهٔ ۱۴۹٬۶۰۰٬۰۰۰ کیلومتر از ستارهٔ خورشید قرار دارد. از نظر واژه شناسی ایرانی، زم در زبان اوستایی به معنای سرد بوده است که با پسوند «ین»، واژهٔ زمین را به معنای «جسم سرد» به وجود آورده است. نام این سیاره در زبان عربی «الأرض» (جمع: اراضی) است و نام زمین تنها نام فارسی و غیر عربی یک سیاره در منظومهٔ خورشیدی است که به طور گسترده در فارسی رایج است. این سیاره چگال ترین (به دلیل دارا بودن منابع وسیع آهن و فلزات دیگر) و از نظر بزرگی پنجمین سیاره از هشت سیارهٔ منظومهٔ خورشیدی است. همچنین در میان چهار سیارهٔ سنگی گردان به دور خورشید ( عطارد ، زهره ، زمین و مریخ ) زمین بزرگ ترین آن ها است. گاهی از آن با نام های جهان و تیله آبی نیز یاد می شود. نام لاتین آن Terra است. در منظومهٔ خورشیدی، فاصلهٔ زمین تا خورشید بین فاصلهٔ زهره تا خورشید و فاصلهٔ مریخ تا خورشید است. زمین جزو سیارات داخلی سامانهٔ خورشیدی به شمار می آید. زمین ششمین جسم در منظومهٔ خورشیدی بر پایهٔ جرم و حجم می باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا)

همچنین بخوانید:
حیرت دانشمندان از کشف شهر گمشده بی نظیر در اعماق اقیانوس/ عکس
1402/1/8

در نزدیکی قله ای از یک کوه دفن شده در زیر آب، در غرب خط الراس میانی آتلانتیک، منظره ای ناهموار از برج ها از تاریکی برمی خیزند. دیوارها و ستون های کربنی کرم رنگ آنها در نور وسیله کنترل از راه دوری که برای کاوش فرستاده شده، به رنگ آبی شبح مانند به نظر می رسند. ارتفاع آنها از پشته های کوچک چند سانتی متری تا تکه سک بزرگ ۶۰ متری متغیر است. این کشف حیرت آور، شهر گمشده نامدارد. میدان هیدروترمال این شهر مرموز که در سال ۲۰۰۰ توسط دانشمندان کشف شد، در عمق ۷۰۰ متری زیر سطح، طولانی ترین زیستگاه های شناخته شده در بستر اقیانوس محسوب می شود که نظیر آن هرگز پیدا نشده است. در طول ۱۲۰ هزار سال گذشته، گوشته بالایی این قسمت با آب دریا واکنش نشان داده و محلولی از هیدروژن، متان و سایر گازها را تشکیل داده است. در میان ...

سبزدرخش (Green Flash) غروب خورشید پدیده ای نادر است و شانس دیدنش برای هر بیننده ای مایه ی مباهات ...
1402/1/9

دیجیاتو نوشت: سبزدرخش (Green Flash) غروب خورشید پدیده ای نادر است و شانس دیدنش برای هر بیننده ای مایه ی مباهات است. این تصویر غروب خورشید که در آوریل سال گذشته از رصدخانه اینتر-آمریکن سرو تولولو (Cerro Tololo Inter-American Observatory) در شیلی ثبت شده، غیر عادی تر از همیشه است.

راه شیری در مسیر برخورد به اندرومدا!/ اثر برخورد دو کهکشان بر ستاره ها و سیاره ها
1402/1/7

برخورد کهکشانی، یک فرآیند سریع نیست. کهکشان ها احتمالا پیش از اینکه در نهایت با هم ادغام شوند، چندین بار از یکدیگر عبور خواهند کرد. کشش گرانشی هر دو کهکشان، شکل آنها را مخدوش می کند و باعث می شود که درهم ریخته و بی نظم به نظر برسند. هنگامی که کهکشان های مارپیچی به یکدیگر نزدیک می شوند، بازوهای آنها کشیده و منحرف می شوند. در طول میلیون ها سال، کهکشان های در حال ادغام در یک رقص گرانشی محبوس خواهند شد. در طول این رقص، کشش گرانشی بین کهکشان ها، نیروهای جزر و مدی را ایجاد می کند. ابرهای بزرگ هیدروژن، کشیده و فشرده می شوند و اصطکاک ایجاد می کنند و سرعت تشکیل ستاره را افزایش می دهند. اگرچه از این فرآیند به عنوان یک برخورد کهکشانی یاد می شود اما مهم است که توجه داشته باشیم ستارگان درون کهکشان های در ...

تظاهرات در ماه ژانویه پس از آن که ائتلاف به رهبری نتانیاهو بسته اصلاحات خود را اعلام کرد، آغاز ...
1402/1/13

هزاران نفر از ساکنان سرزمین های اشغالی برای سیزدهمین هفته متوالی در تل آویو در اعتراض به بازنگری بحث برانگیز قضایی تظاهرات کردند.به گزارش ایلنا به نقل از الجزیره، هزاران نفر از ساکنان سرزمین های اشغالی برای سیزدهمین هفته متوالی در تل آویو در اعتراض به بازنگری بحث برانگیز قضایی تظاهرات کردند. معترضان پلاکاردهایی در محکومیت دولت راستگرای «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در دست داشتند. تظاهرات در ماه ژانویه پس از آن که ائتلاف به رهبری نتانیاهو بسته اصلاحات خود را اعلام کرد، آغاز شد. دولت رژیم صهیونیستی مدعی است که این اصلاحات برای ایجاد توازن مجدد بین قدرت های پارلمان و نهادهای قضایی ضروری است ولی معترضان تأکید دارند که اصلاحات پیشنهادی اختیارات دیوان عالی را کاهش ...

رفع مشکلات با گره زدن به سبزه نشان دهنده آن است که مردم اعتقاد داشتند که خداوند زمین و آنچه که در کائنات ...
1402/1/13

وقتی به سبزه ها در روز سیزده بدر گره می زنیم، در واقع گره های زندگی خود را به طبیعت منتقل می کنیم و از خالق طبیعت می خواهیم که گره زندگی مان را باز کند. به گزارش برنا ، هر ساله سیزده روز پس از آغاز سال نو، ایرانیان باستان در آغاز سال نو پس از 12 روز جشن گرفتن و شادی کردن که به یاد 12 ماه سال، روز سیزدهم نوروز را که روز فرخنده ایاست به باغ و صحرا می روند و شادی می کنند و درحقیقت با این ترتیب رسمی بودن دوره نوروز را به پایان می رساندند. محمد علی مهدوی امیری پژوهشگر مازندرانی با اشاره به اینکه مردم در طول زندگیخود ممکن است با انواع مشکلات مواجه شوند که می خواهند مشکلاتشان را با گره زدن به سبزه رفع کنند، اظهار کرد: مردم فکر می کنند مشکلاتی که در زندگیشان به وجود آمده، گره هایی است که می توان با ...

در این نشریه:

اطلاع از زمین لرزه ها (زلزله ها) در ایران

پیش بینی زلزله

تحلیل تکنیکال سهام و بازار بورس

محاسبه دیرکرداقساط بانکی

محاسبه اقساط و سود وام بانکی

پیش بینی نوسان قیمت دلار، طلا و سکه، ...

رپورتاژ های نشر یافته در این نشریه

به اشتراک بگذارید
امتیاز دهید(4.0)
آیا این صفحه مفید بود؟
1
برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان نشریه، مستقیما با سایر مخاطبین نشریه که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.
ورود به تالار گفتگو زنده

این نشریه

  • منابع خبری
  • شناسنامه
  • ارتباط با ما
  • RSS

شبکه های اجتماعی

  • فیس بوک
  • توییتر
  • لینکدین

نشریه در پیام رسان ها

  • واتس اپ
  • بله
  • گپ
  • آی گپ
  • روبیکا

نشریه را ببینید.

  • آپارات
  • نماشا
  • تماشا
  • دالفک
  • میهن ویدئو
  • نمایش

نشریه را بشنوید (پادکست).

  • Apple
  • Google
  • Anchor
  • Podbean
  • Buzzsprout
نماد تجارت الکترونیکی

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری قدیری نیوز بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

Ghadiri News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License

Copyright © 2023 GhadiriNews (Ghadiri Soft).