تصاویر ' بازار بزرگ تهران در آستانه نوروز ۱۴۰۱
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1401/12/28کد خبر 1401c1310410
۲۶۱ ۲۶۳
واژه شناسی این خبر (نوروز):
نوروز آغاز بهار و جشن سال نوی هجری شمسی است. جشن نوروز را کهن ترین نماد فرهنگی ایران دانسته اند. این جشن با مجموعه ای از آداب و سنت های ملی، قومی و مذهبی همراه است.
در منابع روایی شیعه، عید نوروز تأیید و توصیه به غسل ، پوشیدن بهترین لباس، روزه و خواندن نمازی خاص در این روز شده است. بسیاری از علمای شیعه هم عید نوروز را تأیید کرده، آداب و دعاهایی برای آن نقل کرده اند.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (عکس):
عَکس (عربی) یا فوتوگراف (به انگلیسی : Photograph ) گونه ای تصویر است که بر اثر تابش نور بر یک سطح حساس به نور (معمولاً فیلم عکاسی یا یک تصویرساز الکترونیکی مانند دستگاه جفت کننده بار یا تراشهٔ سیموس (به انگلیسی : CMOS ) به دست می آید. بیشتر فرتورها با استفاده از دوربین آنالوگ گرفته می شوند. دوربین آنالوگ از لنز برای واضح سازی طول موج های مرییِ نور در بازتولیدی که برای چشمان انسان دیدنی باشد استفاده می کند. فرایند ساخت فرتور را عکاسی می گویند. نخستین فرتور در سال ۱۸۲۶ یا ۱۸۲۷ م. به دست ژوزف نیسه فور نیپس ثبت شد. واژه فوتوگراف در سال ۱۸۳۹ توسط سر جان هرشل ابداع شده است و برگرفته از یونانی (φῶς (phos به معنای «نور، درخشش، روشنایی» و (γραφή (Graphê به معنی «نگارش، نوشتن» با هم به معنی «نگارش با پرتو» است. نباید عکس (فرتور) را با تصویر (انگاره) اشتباه بگیریم؛ عکس (جز) نام دسته ای از تصویرها (کل) است.
اولین عکس دایمی، یک کپی حکاکی شده در معرض تماس، در سال ۱۸۲۲ با استفاده از فرایند « هلیوگرافی » مبتنی بر قیر ساخته شده توسط ژوزف نیسه فور نیپس ساخته شده است. اولین عکس های یک صحنه در دنیای واقعی، که با استفاده از یک تاریک خانه ساخته شده است، چند سال بعد دنبال شد، اما روند Niepp به اندازه کافی حساس نبود که برای آن برنامه کاربردی باشد: قرار گرفتن در معرض دوربین برای ساعت ها یا روزها طول می کشد. در سال ۱۸۲۹، نیپس با لویی داگر مشارکت کرد تا روشی مشابه اما حساس تر و بهبود یافته را انجام دهند. پس از مرگ نیپس در سال ۱۸۳۳، داگور روی گزینه های مبتنی بر هالید نقره متمرکز شد. وی یک ورق مس با روکش نقره را در معرض بخار ید قرار داد و لایه ای از یدید نقره حساس به نور ایجاد کرد. برای چند دقیقه آن را در دوربین قرار داد. تصویر پنهان نامریی حاصل را در معرض دید با دود جیوه ایجاد کرد. سپس بشقاب را در یک محلول نمک داغ شست تا یدید نقره باقی مانده از آن خارج شود و این کار را سریع انجام داد. وی، این نخستین روند عملی برای ساختن عکس با دوربین را با بهره گیری از نام خودش داگریوتایپ نام گذاری کرد. وجود آن در ۷ ژانویه ۱۸۳۹ به جهانیان اعلام شد، اما جزییات کار تا ۱۹ اوت علنی نشد. مخترعین دیگر به زودی پیشرفت هایی را انجام دادند که مدت زمان قرار گرفتن در معرض مورد نیاز را از چند دقیقه به چند ثانیه کاهش داد و این امر باعث شد که عکاسی پرتره واقعاً کاربردی و بسیار پرطرفدار باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
مدیران «نفحات نفت» را بخوانند
1402/1/2
علی جاویدانه در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)درباره پیشنهاد مطالعه برای ایام نوروز گفت: مدیران دستگاه های دولتی برای ایام نوروز می توانند کتاب «نفحات نفت» اثر رضا امیرخانی که جستاری در آسیب شناسی مدیریت دولتی است را مطالعه کنند. وی گفت: اگر چه شاید بیش از 6 سال از تالیف این کتاب می گذرد؛ اما خوب است که مطالعه شود. رئیس سازمان نقشه برداری کشور با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که در دستگاه های دولتی وجود دارد این است که نامه های اداری و گزارشِنامه ها خوب نوشته نمی شوند افزود: یکی از بهترینمواردی که در این راه به ما کمک می کند و مهارت نویسندگی را افزایش می دهد مطالعه کتاب است. جاویدانه با اشاره حدیث «الکتب بساتین العلماء» از امام علی (ع) به ویژگی های ...
دلبستگی ایرانی ها به میزبانی از میهمانان در شب های نوروز و رمضان به روایت سفرنامه ها1402/1/2
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،میهمانی شام و شب نشینی دیرهنگام پدیده ای است که در منظومه رفتاری ایرانیان در سده های گذشته بسیار چشم ها را می نواخته است. هانری رونه دالمانی در «سفرنامه از خراسان تا بختیاری» آنجا که از ادب چینی ها و احترام شان به مهمان سخن می راند، تاکید می کند که ایرانیان به ویژه در مهمانی های شبانه بر مردمان شرق دور بسیار برتری دارند «زیرا که اینها برای ملاقات برنامه مخصوصی دارند و بهرکس باندازه لیاقت مسافری که درخواست می کند شب را در منزل یکی از دهقانان خراسان بسر برد و شخصیت او احترام می گذارند و در این موارد بسیار دقیق هستند.» این شب نشینی ها و مهمانی های شبانه، برنامه هایی در دل خود داشتند که موجب می شد توجه میهمانان به ویژه غیر ایرانیان ...
عکس ' پیکر سرباز ایرانی در میان گل ها؛ دو روز مانده به نوروز سال ۱۳۶۵1402/1/2
265 262