سفر غیرمنتظره پوتین به شبه جزیره کریمه
به نقل از خبرگزاری ایلنا1401/12/28کد خبر 1401c1311410
به گزارش ایلنا، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه هم زمان با نهمین سالگرد الحاق کریمه به این کشور، وارد این شبه جزیره شد.
به گزارش العربیه، بر اساس تصاویری که از شبکه تلویزیونی «روسیه-۱»، پوتین در سفری ناگهانی به سواستوپل، بندر اصلی ناوگان دریای سیاه روسیه در کریمه، از یک مدرسه هنری در همراه با «میخائیل رازوگایف» فرماندار محلی، بازدید کرد.
رازوگایف در تلگرام نوشت: «رئیس جمهوری ما، ولادیمیر ولادیمیرویچ پوتین، می داند چگونه به معنای خوب کلمه، شگفتی بیافریند».
وی تاکید کرد که شنبه مدرسه هنری ویژه کودکان با مشارکت ویدئویی رئیس جمهوری روسیه، افتتاح می شود.
انتخاب این دو مکان از سوی پوتین برای بازدید به احتمال زیاد هدفدار بوده و در واکنش به حکم روز گذشته دیوان کیفری بین المللی علیه او انتخاب شده است.
رازوگایف افزود: « ولادیمیر ولادیمیرویچ شخصا آمد و خودروی خود را می راند، چرا که در چنین روز تاریخی مانند امروز، او همیشه در کنار سواستوپل و مردم آن است.»
آخرین سفر رئیس جمهوری روسیه به کریمه در سال ۲۰۲۰ انجام گرفت.
این سفر یک روز پس از آن صورت می گیرد که دیوان کیفری بین المللی با متهم کردن پوتین به جنایت جنگی، حکم جلب او را صادر کرد.
واژه شناسی این خبر (ولادیمیر پوتین):
ولادیمیر ولادیمیروویچ پوتین (زادهٔ ۷ اکتبر ۱۹۵۲) سیاستمدار روسی و افسر اطلاعاتی سابق است که اکنون رییس جمهور روسیه است. او از ۲۰۱۲ میلادی در این سمت در حال خدمت است و پیش از آن نیز از ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸ میلادی نیز این سمت را بر عهده داشت. همچنین او از ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۰ میلادی و مجددا از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ نیز نخست وزیر بود. پوتین پس از الکساندر لوکاشنکو ، دومین رییس جمهور اروپایی است که طولانی ترین مدت دورهٔ ریاست جمهوری را بر عهده داشته است.
پوتین در لنینگراد ( سن پترزبورگ کنونی) به دنیا آمد و حقوق را در دانشگاه دولتی سن پترزبورگ مطالعه کرد و در ۱۹۷۵ میلادی فارغ التحصیل شد. پوتین به عنوان افسر اطلاعاتی خارجی KGB به مدت ۱۶ سال کار کرد و پیش از استعفایش در ۱۹۹۱ میلادی جهت آغاز یک حرفه سیاسی در سن پترزبورگ، به درجه سرهنگ دومی رسید. سپس در ۱۹۹۶ میلادی به مسکو نقل مکان کرد تا به کابینه رییس جمهور بوریس یلتسین بپیوندد. او مدت کوتاهی را به عنوان هدایتگر سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) و وزیر شورای امنیتی، قبل از انتخاب شدن به عنوان وزیر در اوت ۱۹۹۹ میلادی خدمت کرد. پس از استعفای یلتسین، کمتر از چهار ماه پس از انتخاب بی درنگش برای اولین دوره ریاست جمهوری، پوتین رییس جمهور کنشگر شده و مجدداً در ۲۰۰۴ میلادی نیز رییس جمهور شد. از آنجا که در آن زمان از نظر قانون اساسی دوره ریاست جمهوری اش به دو دوره پیاپی محدود شده بود، پوتین مجدداً از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ میلادی تحت زعامت دمیتری مدودف به عنوان نخست وزیر خدمت کرد و در یک انتخابات در سال ۲۰۱۲ میلادی به ریاست جمهوری بازگشت، انتخاباتی که به دلیل اعتراضات و ادعاهایی مبنی بر تقلب خدشه دار گشت. او مجدداً در ۲۰۱۸ میلادی انتخاب شد. در آوریل ۲۰۲۱، پس از یک رفراندوم، اصلاحیه قانون اساسی را تبدیل به قانون کرد، اصلاحیه ای که به او امکان داد دو مرتبه دیگر انتخاب شود و پتانسیل ریاست جمهوری اش را تا سال ۲۰۳۶ میلادی نیز گسترش دهد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
قانون اساسی ارمنستان، برای تایید و تصویب چنین معاهده ای سه ماه فرصت تعیین کرده است
1402/1/8
روسیه به ارمنستان درباره تایید اساسنامه دیوان کیفری بین المللی و پیوستن رسمی به توافق نامه رم، هشدار داد. به گزارش به نقل از تاس، یکی از مقامات وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که تصمیم ارمنستان برای تایید اساسنامه دیوان کیفری بین المللی که به تازگی حکم بازداشت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را صادر کرده، برای ایروان عواقبی در پی خواهد داشت. این هشدار شدیدالحن سه روز پس از آن صادر شده که دادگاه قانون اساسی ارمنستان راه را برای پارلمان این کشور جهت تایید توافق نامه رم هموار کرد. دولت نیکل پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان هنوز درباره اینکه آیا این توافق نامه را برای تصویب به پارلمان این کشور ارسال خواهد کرد یا نه، شفاف سازی نکرده است. قانون اساسی ارمنستان، برای تایید و تصویب چنین معاهده ای سه ماه فرصت ...
افشاگری بلاروس درباره میزبانی از سلاح های هسته ای روسیه1402/1/8
بلاروس از دلیل تصمیم خود برای میزبانی از سلاح های هسته ای تاکتیکی روسیه در مینسک پرده برداشت. به گزارشخبرگزاری مهربه نقل از رویترز، وزارت خارجه بلاروس در بیانیه ای اعلام کرد که مینسک پس از سال ها تحمل فشار از جانب آمریکا و متحدانش که با هدف تغییر رویکرد سیاسی و ژئوپلیتیکی این کشور انجام می شد، سرانجام تصمیم گرفت تا تسلیحات هسته ای تاکتیکی روسیه را در خاک خود (بلاروس) مستقر کند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه شنبه هفته جاری اعلام کرد که مسکو به زودی بمب افکن های هسته ای خود را در خاک بلاروس مستقر خواهد کرد. در پی اظهارات پوتین، وزارت خارجه بلاروس در بیانیه ای دلیل تصمیم خود برای همکاری با روسیه را اعلام و آن را محافظت از خود برابر غرب توصیف کرد. در بیانیه وزارت خارجه بلاروس آمده است: جمهوری ...