پرونده باز است عشق مثلثی مرگبار
به نقل از خبرگزاری برنا1401/12/28کد خبر 1401c1313212
کیومرث پور احمد را از کودکی با قصه های مجید می شناختم، هنگامی که سال گذشته نگهبان شب او را دیدم هنوز رنگ بوی دلنشین قصه های مجید از فضای فیلم به مشام می رسید. اما آنچه در پرونده باز است دیده می شود، هیچ ربطی به دنیای دوست داشتنی و نوستالژیک فیلمهای پوراحمد نداشت. انتخاب بدون ربط بازیگران، بازی های ضعیف و کلیشه ای، روابط سست و تصنعی عمده ترین المان های قابل مشاهده در فیلم «پرونده باز است» بود.
پوراحمد این بار نیز دنیای نوجوانان در آستانه جوانی را مبنای روایت خویش قرار داده بود، با این تفاوت که بر عکس داستان قصه های مجید در اینجا نه نوجوانان را درست می شناخته و نه دغدغه های ایشان را، که اگر این گونه بود بدون شک مخاطب میتوانست با آن دنیا ارتباط بگیرد، اثری شتابزده که هیچ یک از اجزای آن درست طراحی نشده است. فرهاد که مادر ندارد و پدرش نیز ناشنواست و به سختی تکلم میکند عاشق دختر همسایه شده، همزمان علیرضا سرابی نیز به نرگس علاقه دارد این عشق مثلثی در دعوایی بدون منطق، منجر به مرگ علیرضا می شود و خانواده علیرضا خواهان قصاص فرهاد هستند.
تمام عناصری که در فیلم این داستان را روایت میکنند بسیار سطحی و دم دستی طراحی شده اند، به گونه ای که حس می شود فردی بدون آگاهی از قوانین کارگردانی، این مجموعه را ساخته است. روابط تصنعی میان اعضای خانواده، شیوه مواجهه با مجرم متهم به قتل درکانون اصلاح و تربیت، تصویر نوع تلاش برای گرفتن رضایت از خانواده مقتول همگی به اندازه ای ضعیف و مناقشه آمیز طراحی شده بودند که فقط یک پرسش را می توان پرسید که واقعا چه ضرورتی برای تولید و انعکاس این اثر در جشنواره وجود داشت.
رقیه محمدزاده
واژه شناسی این خبر (جشنواره فیلم فجر):
جشنوارهٔ فیلم فجر یک جشنواره سینمایی در ایران است که از سال ۱۳۶۱ در میانهٔ بهمن هر سال در تهران برگزار می شود. این جشنواره توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود. تا به امروز ۴۰ دوره از این مراسم برگزار شده که آخرین آن در بهمن ۱۴۰۰ برگزار شد.
جشنوارهٔ فیلم فجر، جایگزینی برای جشنوارهٔ بین المللی فیلم تهران بود که تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ جمهوری اسلامی ایران ، با حمایت دفتر مخصوص فرح پهلوی در ایران برگزار می شد و در آن فیلم های برگزیده سینمای ایران در کنار آثار سینمای بین المللی رقابت می کردند. بعد از انقلاب اسلامی ایران ، این جشنواره تعطیل شد و بعد از ۴ سال، جشنوارهٔ فیلم فجر، هم زمان با روزهای دهه فجر جایگزین آن شد. نخستین دورهٔ جشنوارهٔ فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال ۱۳۶۱ به دبیری حسین وخشوری برگزار شد. [ نیازمند منبع ]
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (پرونده باز است):
پرونده باز است فیلمی به کارگردانی ونویسندگی کیومرث پوراحمد و تهیه کنندگی علی قائم مقامی محصول سال ۱۴۰۱ است.
روزنامه جوان در تاریخ ۰۶ مهر ۱۴۰۱ با انتقاد از ساخت این فیلم نوشت: خبر تولید و ساخت فیلمی با محوریت پرونده جنجالی و قصاص یک قاتل در اواسط دهه ۸۰ به کارگردانی کیومرث پوراحمد در حالی اعلام می شود که انتظار می رفت پس از ساخت فیلم مجعول «عنکبوت مقدس» و نسخه های داخلی آن حساسیت سازمان سینمایی نسبت به نحوه پرداخت سینمایی به چنین آثاری بیشتر از قبل باشد. نکته قابل تأمل این است که طی چند سال اخیر سینمای ایران ولع عجیبی برای ساختن فیلم هایی با موضوعات و محتوای اعدام و مباحث منفی دیگر، چون فرزندکشی یا قتل های زنجیره ای پیدا کرده اند که تولید آثاری در مورد بحث «قصاص» جزو پربسامد ترین آنهاست. تولید آثار متعدد در مورد قصاص در حالی صورت گرفته و ظاهراً می گیرد که در اغلب آن ها فیلمسازان با روایت مجعول یا احساسی یک پرونده قضایی و جنایی که کم ترین تناسبی با اصل ماجرا و اتفاقات آن ندارد، سعی کرده اند با هدف گرفتن عمق احساسات مخاطب و انداختن آنان در یک فضای غیر عقلایی زمینه تخطئه حکم قرآنی و زندگی بخش قصاص و کریه نشان دادن وجهه اجرای این حق الهی به خانواده مقتول، آن ها را افرادی دیو صفت و به دور از حس انسانیت و گذشت نشان بدهند!
از آنجایی که این فیلم از پروژه های در حال تولید است و احتمال رونمایی آن در جشنواره چهل و یکم فیلم فجر هم وجود دارد لازم است مسئولان سازمان سینمایی در مورد مجوز احتمالی یا محتوای این اثر اظهار نظر رسمی کنند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)