ببینید ' پاسخ قابل تامل در خصوص یک سوال صریح: هزینه هایی که برای هسته ای شدنِ کشور دادیم چقدر با آنچه به دست آورده ایم تناسب دارد؟
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1401/12/28کد خبر 1401c131627
۲۶۱ ۲۶۳ کد خبر 1744810
واژه شناسی این خبر (انرژی هسته ای):
انرژی هسته ای (به انگلیسی : Nuclear Energy ) عبارت است از بهره گیری از فرایند های هسته ای حرارت زا برای پدیدآوری گرما و الکتریسیته ی مفید. این واژه شامل شکافت هسته ای ، پرتوزایی و همجوشی هسته ای می باشد. امروزه، شکافت هسته ای عناصر دستهٔ آکتینیدها در جدول تناوبی بیشتر انرژی هسته ای مورد نیاز بشر را با استفاده از فرایندهای پرتوزایی تولید می کند، که در درجهٔ اول به شکل انرژی زمین گرمایی و مولد گرما-الکتریکی ایزوتوپی نیاز انسان را برطرف می سازد. نیروگاه های هسته ای ، جدا از سهمی که در فراهم سازی رآکتورهای شکافت هسته ای نیروهای دریایی دارند، حدود ۵٫۷ درصد انرژی جهان و ۱۳ درصد الکتریسیته جهان را در سال ۲۰۱۲ تأمین می کردند. در سال ۲۰۱۳، آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش داد که ۴۳۷ رآکتور هسته ای فعال در ۳۱ کشور وجود دارد اگرچه تمام رآکتورها الکتریسیته تولید نمی کنند. به علاوه، کم و بیش ۱۴۰ کشتی دریایی وجود دارد که با استفاده از حدوداً ۱۸۰ رآکتور، نیرو محرکهٔ هسته ای آنان را تأمین می کنند. پس از ۲۰۱۳، رسیدن به افزوده خالص انرژی به وسیلهٔ همجوشی هسته ای پایدار، به استثنای منابع انرژی همجوشی مانند خورشید ، فضایی مداومی برای تحقیقات فیزیکی و مهندسی ایجاد کرده است. انرژی هسته ای نوعی انرژی است که توسط واپاشی هسته ای ، شکافت هسته ای ، یا گداخت هسته ای تولید شده و اساس آن را می توان با معادلهٔ ΔE = Δm.c ² توصیف کرد.
در هر اتمی، ذراتی از انرژی نهفته که اجزای مختلف اتم نیز به وسیلهٔ همان بهم پیوند یافته است لذا هسته اتم منبعی از انرژی به شمار می رود که با شکافت اتم این انرژی رها می شود. انرژی نهفته در هسته اتم های برخی از عناصر (مانند اورانیوم ) می تواند با آزاد شدن، همان کاری را بکند که سوزاندن مقدار زیادی نفت و گاز انجام می دهد که البته سوزاندن نفت و گاز، مشکلات زیست محیطی ایجاد کرده و مقدار زیادی گاز گلخانه ای تولید می کند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (آژانس بین المللی انرژی اتمی):
آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) یک سازمان بین المللی است که در سال ۱۹۵۷ برای ترویج استفاده صلح آمیز، و جلوگیری از استفاده نظامی، از انرژی هسته ای تأسیس شد. این آژانس به عنوان یک نهاد مستقل و خودمختار تأسیس شده و جزیی از سازمان ملل یا سازمان دیگری نیست با این حال در اساسنامه خود اعلام کرده که گزارش های خود را به مجمع عمومی و شورای امنیت ملل متحد به طور مرتب ارایه می دهد. مقر این سازمان در شهر وین اتریش است و تاکنون ۱۷۵ کشور به عضویت این سازمان درآمده اند.
در هفتم اکتبر ۲۰۰۵ آژانس بین المللی انرژی اتمی و مدیر اجرایی آن محمد البرادعی، مشترکاً جایزه صلح نوبل را به دست آوردند. در اول دسامبر ۲۰۰۹ یوکیا آمانو جایگزین البرادعی شد وی تا ۲۲ ژوییه ۲۰۱۹ که خبر درگذشت او اعلام شد مدیر اجرایی آژانس بین المللی انرژی اتمی بود
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (سازمان انرژی اتمی):
سازمان انرژی اتمی ایران یک سازمان دولتی در ایران و وابسته به ریاست جمهوری ایران است که وظایف مربوط به توسعه فناوری هسته ای و کلیه امور مربوط به انرژی اتمی در ایران را بر عهده دارد. هم اکنون رییس این سازمان محمد اسلامی می باشد.
این سازمان که مقدمات ایجاد آن از اوایل سال ۱۳۵۳ فراهم گردیده بود، با تصویب قانون «سازمان انرژی اتمی» در ۱۶ تیر ۱۳۵۳ عملاً به صورت یک شخصیت حقوقی رسمیت یافت.
دلیل اصلی تأسیس این سازمان، استفاده از انرژی اتمی در صنایع ، کشاورزی و خدمات و ایجاد نیروگاه های اتمی و کارخانه های آب شیرین کن ، تولید مواد اولیه مورد نیاز صنایع اتمی، ایجاد زیربنای علمی و فنی لازم برای اجرای طرح های مزبور و همچنین برقراری هماهنگی و نظارت بر کلیه امور مربوط به انرژی اتمی در کشور عنوان شد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
ببینید ' گزارش صداوسیما در خصوص تهدید نتانیاهو به حمله نظامی علیه ایران
1401/12/6
دریافت 6 MB 266 262 کد خبر 1735491