اعلام نامزدهای نهایی جوایز کتاب بریتانیا
به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1401/12/28کد خبر 1401c131717
داستان
«ازدواج عاشقانه» اثر مونیکا الی، «سنگ کور» اثر ناتالی ماینس، «افسانه پریان» نوشته استفان کینگ، «بابل» نوشته آر. اف کونگ، «پرتره ازدواج» اثر مگی اوفارل و «مانگوی جوان» نوشته داگلاس استوارت.
کتاب اولی ها
«عسل و ادویه» نوشته بلو بابالولا، «درس هایی در شیمی» نوشته بانی گارموس، «قفس خرگوش» نوشته تس گانتی، «سرپیچی» نوشته لوییس کندی، «پیچ تاتسوما» نوشته باب مارتیمر، «تئاتر در استخوان نهنگ» نوشته جوآنا کوئین.
جنایی و دلهره آور
«جنایت قبل از سرود کلیسا» نوشته ریویرن ریچارد، «آپارتمان پاریس» نوشته لوسی فالی، «کد تیفورد» نوشته ژانیک هالت، «مکان اشتباه، زمان اشتباه» اثر گیلیان مکالیستر، «گلوله ای که گم شد» اثر ریچارد عثمان و «بامبورگ» نوشته ال جی راث.
ادبیات غیرداستانی
«داستان هنر بدون مردان» نوشته کیتی هسل، «یائسگی» نوشته داوینا مک کال، «یک» نوشته جیمی الیور، «خال طلایی» نوشته کاترین راندل، «چرا هیچ کس قبلا به من نگفته بود» نوشته ژولی اسمیت و «کتاب آب و هوا» اثر گرتا تونبرگ.
کتاب مبتنی بر داستان واقعی
«برادر آیا دوستم داری» نوشته مانی کوئه، «مرد مرئی» نوشته ادوارد انینفول، «خسته» نوشته سوفی مک کارتی، «دوستان، عاشقان و چیزهای واقعا وحشتناک» نوشته ماتئو پری، «عمیقا دیوانه» نوشته الن ریکمن و «بسیار بی نهایت» نوشته کاترین راندل.
داستان کودکان
«دفتر خاطرات یک کودک خون آشام» نوشته دیپر اوورلد، «اونیکا و مدرسه خورشید» نوشته تالو اوکوگو، «ببر» نوشته اس اف سالد، «اول و آخرش مرگ است» نوشته آدام سیلورا، «اسکندر و دزد اسب تک شاخ» نوشته ای اف استیدمن و «لوکی» نوشته لوییس استاول.
کتاب مصور کودکان
«زشت ها» نوشته جولیا دونالدسون و تصویرگری آکسل شفلر، «کفشدوزک موقع کریمس چه شنید» نوشته جولیا دونالدسون و تصویرگری لیدیا مانکس، «سوپر تاتو» اثر سوئه هندرا، «سالنامه فوق العاده» اثر آلیس عثمان، «بانی و میمون» اثر جیمی اسمارت و «کمپ با پدربزرگ» اثر هری وودگیت.
ادبیات غیرداستانی کودکان
«من از ستاره ساخته شده ام؟» نوشته دکتر مگی آدرین پوکوک، «یک روز بهتر» نوشته دکتر الکس جورج، «دختر بودن، بدون فیلتر» نوشته ابینهیتا تایر، «تو می توانی» نوشته مارکوس راسفورد، «ملکه الیزابت» نوشته ماریا ایزابل سانچز وگارا و «نمی دانی جنگ چیست» نوشته یوا اسکالتسکا.
واژه شناسی این خبر (جایزه):
جایزه یا پاداش یا اجر به چیزی گفته می شود که به برای تقدیر از یک فرد به وی اعطا می گردد که می تواند به صورت نقدی باشد و غالباً ارزش مادی دارد.
فرهنگ لغت
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (کتاب):
کِتاب به پارسی سره نَسک یا نَبیگ مجموعه ای از برگه های نوشته شده، مصوّر، چاپ شده یا صفحه های خالی (صفحه سپید و نانوشته) است؛ که میتواند از جوهر، کاغذ (ورق)، پوست حیوانات یا مواد دیگر (چسب، نخ و…) ساخته شود.
معمولاً از یک طرف (سمت راست یا چپ) به یکدیگر محکم شده یا وصل می شوند.
هر برگه در کتاب، ورق و هر سمت یا روی هر ورق، صفحه نامیده می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (بریتانیا):
بریتانیا ، مجموعه ای سیاسی شامل کشورهای انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی است. بریتانیا در سواحل شمال غربی اروپا و شامل دو جزیره اصلی است؛ یکی که اسکاتلند، ولز و انگلیس را در خود جای داده و دیگری ایرلند شمالی. آشنایی مردم این منطقه با اسلام ، ناشی از مواردی تاریخی مانند فتح اندلس به دست مسلمانان، جنگ های صلیبی و استعمار کشورهای آفریقایی و آسیایی به خصوص هند است. اولین مسلمانان بریتانیا، مهاجرانی از هند و آفریقا بودند.
جمعیت مسلمان این کشور بین ۱.۸ تا ۲.۲ میلیون نفر برآورد می شود که نزدیک به یک میلیون نفر آنان در لندن و حومه آن زندگی می کنند. شیعیان بریتانیا نسبت به سنی ها در اقلیت اند، و حدود ۲۰۰ هزار نفر تخمین زده می شوند. بیشترین تجمع آنان در لندن، بیرمنگهام و منچستر بوده و از ملیت های ایرانی ، عراقی ، پاکستانی ، هندی ، لبنانی و به طور اندک و پراکنده از سایر کشورها هستند.
(برگرفته از ویکی شیعه)
ضیافت رمضان در باغ کتاب
1402/1/4
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،به نقل از روابط عمومی باغ کتاب تهران، همزمان با حلول ماه مبارک رمضان و عید نوروز این مجموعه فرهنگی و هنری، با برنامه های مذهبی، نمایش، مسابقه و جایزه میزبان مخاطبان خواهد بود. در هر شب از ویژه برنامه رمضان و نوروز باغ کتاب، چهار برنامه با محوریت اجرا و فعالیت های قرآنی، انواع نمایش های عروسکی، مسابقه و جایزه برگزار می شود. این برنامه از روز ۳ تا ۱۳ فروردین ماه هر شب از ساعت ۲۰ تا ۲۱ در ورودی اصلی باغ کتاب برگزار می شود. ورود برای عموم آزاد و رایگان است. برگزاری اولین جشنواره بازی های رومیزی در باغ کتاب همچنین نخستین جشنواره بازی های رومیزی باغ کتاب در شب های ماه مبارک رمضان برگزار می شود. نخستین جشنواره بازی های رومیزی باغ کتاب تهران در شب ...
پیشینه کهن جشن نوروز را گرجی ها می شناسند/ دعوت نوروزی کنسول از ایرانیان ساکن در تفلیس1402/1/4
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،ایران و گرجستان، در برهه هایی از تاریخ خصوصاً دوران برقراری حکومت سلسله صفویه ارتباطات تنگاتنگ و گسترده ای با یکدیگر داشتند، که مطالعه تاریخ یکی از این دو کشور بدون مطالعه تاریخ دیگری مطالعه ای ناقص محسوب می شود. دکتر نانی گئلوانی نویسنده کتاب «جامعه مسلمانان تفلیس» که برگزیده سی امین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد در گفت و گو با ایبنا درباره جشن نوروز و پیشینه طولانی ارتباط ایران و گرجستان گفت: سابقه جشن نوروز را گرجی ها می شناسند. ایرانی ها و آذری هایی که در گرجستان زندگی می کنند این جشن را برگزار می کنند. صرف نظر از اینکه بخشی از مردم گرجستان این جشن را برگزار می کند، پینشهاد این بود که روز نوروز به عنوان روز تعطیل اعلام ...
داستانی در ستایش «شدن»!1402/1/4
خبرگزاری کتاب ایران ( ایبنا )؛فاطمه نعمتی : «جغد شوالیه» همانی است که در عنوان این کتاب می بینید. جغدی است که از همان وقتی که به دنیا آمد با آرزوی شوالیه شدن بزرگ شد. او جغد بود و امکان نداشت شوالیه شود؛ ولی دنیای فانتزی در چارچوب خودش هر چیزی را ممکن می کند. البته شاید بپرسید امروز که جغدها نمی توانند شوالیه شوند چون اصلا شوالیه نداریم. بله، درست فکر می کنید؛ ولی این داستان، یک داستان قرون وسطایی است که هنوز در آن، قلعه ها و نیزه ها وجود داشتند و شوالیه هایی هم بودند که از سرزمین محافظت کنند. داستان این جغد و آرزویش به کجا می کشد؟ روزی از روزها به دلیل مفقودشدن ناگهانی چندشوالیه، مدرسه شوالیه گری فراخوان جذب نیرو را بر دیوارهای شهر چسباند و جغد داستان هم آن را دید. هیچ ...
پایتخت با جاذبه های طبیعی و تاریخی شهری دیدنی در تعطیلات نوروزی است1402/1/4
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،سفرهای نوروزی یکی از شیرین ترین خاطرات در تعطیلات نوروز به شمار می آیند. در این روزهای فراغت از مشغله های روزمره افراد به دنبال مقصدی مناسب برای استراحت و تفریح هستند. تهران نیز جاذبه های گردشگری خاصی دارد. تهران پایتخت ایران و پرجمعیت ترین شهر کشور است که پیشینه زندگی در آن به دوران نوسنگی بازمی گردد. در دوره صفوی تهران اهمیت زیادی پیدا کرد. اما اوج رونق و شکوفایی تهران را به دوره قاجار نسبت می دهند؛ تهران در زمان قاجار به عنوان پایتخت انتخاب شد. تهران در پهنه ای بین دو کوه و کویر و در دامنه های جنوبی البرز گسترده شدهاست و ۷۳۰ کیلومتر مربع مساحت دارد. این شهر دارای اقلیم نیمه خشک است. امروزه تهران به عنوان یکی از مهم ترین مراکز گردشگری ایران شناخته ...