راه اندازی "گنجینه مستند" در موزه سینما
به نقل از خبرگزاری تسنیم1401/12/28کد خبر 1401c1318612
به گزارش خبرگزاری تسنیم ، موزه سینمایی ایران قصد دارد با همکاری مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و سایر نهادهای مرتبط با حوزه مستند در سال 1402 توجه ویژه ای به سینمای مستند ایران داشته و بخش گنجینه مستند سینمای ایران را در موزه سینما راه اندازی کند.
براساس برنامه ریزی های صورت گرفته قرار است بخشی در این مجموعه فرهنگی- تاریخی به سینمای مستند اختصاص داده شود. مستند "برای پس از مرگم"، متفاوت با فیلم هایی درباره روحانیون است
در همین راستا موزه سینمای ایران از همه کارگردان ها، تهیه کنندگان سینمای مستند، مستندسازان مستقل، بخش های خصوصی و دولتی، صنوف بخش مستند خانه سینما، خانه مستند و تمامی هنرمندان فعال در سینمای مستند ایران صمیمانه دعوت می کند تا در صورت تمایل با اهداء جوایز، اسناد مکتوب، اسناد تصویری در راه اندازی گنجینه مستند سینمای ایران در موزه سینما مشارکت کنند.
همچنین بخش خاطرات شفاهی گنجینه مستند سینمای ایران همانند سایر صنوف سینمایی در قالب گفتگو با مستندسازان سینمایی ایران ضبط و راه اندازی خواهد شد.
واژه شناسی این خبر (مستند):
فیلم مستند (به انگلیسی : Documentary film )، که شاخه ای بزرگ از صنعت تصاویر متحرک را شامل می شود، به منظور مستندسازی جنبه هایی از واقعیت ساخته می شود. در ابتدا فیلم مستند، یک فیلم سینمایی بود که بر روی فیلم ( نگاتیو ) - که تنها وسیلهٔ موجود در آن زمان بود - ضبط و پخش می شد اما امروزه شامل ویدیو و آثار تولیدی دیجیتالی می شود که می توان آن ها را مخصوص پخش ویدیویی به عنوان برنامه ای تلویزیونی یا برای نمایش در سینما ساخت. فیلم مستند را به عنوان «یک تکنیک فیلم سازی ، یک سنت سینمایی و شیوه ای از تقابل با مخاطب» که دایماً در حال تحول است و هیچ مرزی نمی شناسد تعریف کرده اند.
واژه انگلیسی «Documentary» به معنی «مستند» اولین بار در نقدی که بر فیلم رابرت فلاهرتی به اسم موآنا ( ۱۹۲۶ ) مورخ ۸ فوریه ۱۹۲۶ ( ۱۹ بهمن ۱۳۰۴ ) در روزنامه نیویورک سان منتشر شده بود به کار رفت. این مطلب توسط جان گری یرسون مستندساز اسکاتلندی و با نام مستعار (Moviegoer = سینمارو) نگارش یافته بود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (سینمای ایران):
سینمای ایران به صنعت سینما ، فیلم و پویانمایی در ایران گفته می شود. سینمای ایران در چندین دوره، مورد ستایش جهان خارج بوده و دستاوردهایی نیز داشته است. پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ، افزون بر حضورهای قابل توجه فیلم های ایرانی در جشنواره های فیلم جهانی، این کشور خود نیز به میزبانی پراهمیت از رویدادهای بین المللی سینما در جهان، تبدیل شده بود. جشنواره جهانی فیلم تهران در دههٔ ۱۳۵۰، مهم ترین جشنوارهٔ سینمایی در آسیا و تنها جشنوارهٔ ردهٔ الف از دید فدراسیون بین المللی تهیه کنندگان در آسیا به شمار می رفت. (برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (سینما):
سینما (به فرانسوی : cinéma )، یک رسانهٔ مهم دیداری و شنیداری مبتنی بر فناوری است که افزون بر بعد هنری، یک فعالیت اقتصادی نیز به حساب می آید. یک اثر سینمایی که فیلم سینمایی نامیده می شود، از عناصر تصویر (به صورت مجموعه ای از فریم ها ) و صدا (گفت وگو، صدا و موسیقی) تشکیل شده است. یک فیلم بر اساس فیلمنامه و توسط کارگردان ، با هزینهٔ تهیه کننده و مجموعه ای از بازیگرها ، فیلم بردار و عوامل دیگر ساخته می شود. سینما، تازه ترین شاخهٔ هنر ، معروف به هنر هفتم است که امروزه یکی از عمومی ترین و محبوب ترین تولیدات هنری را ارایه می کند. سینما همچنین، به محل پخش عمومی فیلم سینمایی نیز گفته می شود.
واژه سینما از واژه یونانی κινῆμα, -ατος (کینِما) به معنای جنبش گرفته شده است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
کتاب «خاطرات سردار مریم بختیاری» را بخوانید
1402/1/1
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) ؛ آرمان قلی پور دشتکی، عضو انجمن کارگردانان مستند ایران: چند ماهی است که در حال پژوهش برای فیلم مستند علیمردان خان بختیاری هستم و مطالعه در زمینه های مشروطه، پهلوی اول و تاریخ بختیاری را داشته ام که جدای از اینکه این مطالعات برای پژوهش فیلم مستند است ولی مطالعه تاریخ و اتفاق های تاریخی باعث آگاهی بیشتر، تفکر و شناخت درست از گذشته نه چندان دور سرزمین و فرهنگ پیدا میکنیمحتی مطالعه این کتاب های تاریخی توانسته تاثیر مثبتی در زندگی شخصی و رفتاری خود من نیز داشته باشد مطالعه کتاب های معتبر می تواند حقایق بسیاری را در مورد بسیاری از شخصیت ها و حوادث روشن کند. در دست گرفتن و مطالعه یک کتاب حسی است که نه کتاب های الکترونیک و نه فضای مجازی به هیچ عنوان نمی تواند ...
باید جنگ جهانی سوم را به سینمای کودک و نوجوان بکشانیم!1402/1/1
تهران (پانا) - صادق صادق دقیقی نویسنده و کارگردان فیلم «بچه های طوفان» معتقد است شرایط سینمای کودک و نوجوان به گونه ای است که باید تصور کرد جنگ جهانی سومی رخ داده است و باید مخاطبان را بعد از آن با تدابیری با سینما پیوند دوباره داد. صادق صادق دقیقی نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی «بچه های طوفان» که در بسته نوروزی ۱۴۰۲ اکران شده است، در گفت وگو با پانا درباره علت توقیف چند ساله این اثر بیان کرد: «این ماجرا مربوط به مدیریت دوره گذشته است اگرچه فیلم های کودک و نوجوان به مشکل کمتری در ممیزی می خورند اما ماجرای توقیف «بچه های طوفان» با نام قبلی «چهل کچل» درباره ادعای کسی است که فیلمنامه اش را برای خود می دانست و از من شکایت کرده بود و بعد ...
میرهاشمی: اقتباس یک کمک دو طرفه به سینما و ادبیات است1402/1/2
فایل ویدیو
اقتباس یک گنجینه آماده است1402/1/2
به گزارشخبرنگارخبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) ؛ حسن حبیب زاده تهیه کننده و نویسنده فیلم نامه مشترک فیلم کوتاه «پرتاب ناگهانی یک فیل» که در حال حاضر در بسته جنریک فیلم کوتاه در گروه سینماهای هنر و تجربه در حال اکران است درباره موضوع این فیلم به خبرنگار کتاب ایبنا گفت: «موضوع فیلم در بستر کتاب می گذرد و درباره زن و شوهری هست که در آستانه جدایی هستند و می خواهند کتاب هایشان را هم جدا کنند تا از هم جدا شوند اما نهایت این داستان به جدایی نمی انجامد. فیلم نامه این فیلم بر اساس داستان کوتاه «تقسیم طولانی» اثر ری براد بری نویسنده آمریکایی نوشته شده است. مادر فیلم نامه موقعیت اصلی و مرکزی داستان را برداشتیم. این فیلم نامه یک اقتباس نسبتاً آزاد است که فقط موقعیت جدا کردن ...