ادعاهای بی طرفی که هر روز رنگ می بازد
به نقل از خبرگزاری فارس1401/12/28کد خبر 1401c1321718
فارس پلاس؛ دیگر رسانه ها- نورنیوز نوشت: «گری لینکر» بازیکن سابق تیم ملی انگلیس و مجری معروف مسابقه روز، پرسابقه ترین برنامه فوتبالی جهان در بی بی سی که در انتقاد از سیاست جدید دولت محافظه کار انگلیس در مورد پناهندگان در توییتی نوشت: «زبانی که در این سیاست بکار گرفته شده بیشباهت به زبان آلمان دهه ۱۹۳۰ نیست»، با توبیخ مواجه شد.
این سخنان که با موضع نهادهای حقوق بشری هم خوانی دارد در حالی با استقبال افکار عمومی همراه شد که مدیران بی بی سی به خواست مقامات دولتی از جمله وزیر کشور اقدام به توبیخ او کرده و حتی از تعطیلی برنامه او خبر دادند.
این در حالی است که آنچه مدیران و مجریان این رسانه ها همواره در توجیه اقداماتی همچون تریبون دادن به معاندان سایر کشورها و حتی جریان های تروریستی و جنایت کار مطرح می سازند، اصل آزادی بیان است.
نکته قابل توجه در مورد رفتار بی بی سی نسبت به لینکر، تأکید ابتدایی بر کلیدواژه اصل بی طرفی است، چنانچه مدیران این شبکه مدعی شده اند که بر اساس این اصل بی بی سی هیچ گونه موضع گیری درباره مسائل نداشته و صرفاً به انتشار دیدگاه ها می پردازد!
به عبارتی دقیق تر می توان گفت؛ در روند رفتاری بی بی سی که مدعی جریان آزاد اطلاعات و حرفه ای بودن است، نه تنها اصول خبری و رسانه ای از جمله اصل آزادی بیان و یا حتی اصل بی طرفی مورد توجه نیست، بلکه اساس نامه و نظرات شخصی مدیران این شبکه ملاک است.
در همین حال بی بی سی در حالی خود را رسانه ای بی طرف معرفی می کند که نگاهی به ریشه های شکل گیری و چگونگی انتخاب مدیرانش نشان گر ماهیت کاملاً حاکمیتی این رسانه است.
مدیرعامل بی بی سی توسط هیئت دوازده نفره ای که توسط ملکه انتخاب می شوند، تعیین شده و همچنین سیاست های کلی و مجوز کار بی بی سی هر 10 سال یکبار توسط ملکه انگلیس به امضاء می رسد.
بی بی سی تحت یک منشور سلطنتی تأسیس شده و تحت توافقش با وزارت فرهنگ، رسانه و ورزش دولت بریتانیا فعالیت می کند.
هزینه فعالیت بی بی سی مطابق یک کارمزد سالانه پروانه تلویزیون در پادشاهی متحد از آن دسته از خانوارها، شرکت ها و سازمان های بریتانیایی که تجهیزات دریافت یا ضبط رسانه های زنده تلویزیونی را دارند، تأمین می شود.
مقامات انگلیس همواره بر بی طرفی و استقلال بی بی سی اصرار دارند، در حالی که معاون وزیر امور خارجه انگلیس از اختصاص سالانه ۹۴.۴ میلیون پوند بودجه به سرویس جهانی بی بی سی که بخش فارسی هم ذیل آن فعالیت می کند خبر داده است.
طبق تحقیقات صورت گرفته توسط روزنامه تایمز لندن، شمار زیادی از مردم انگلیس اعتماد خود را به بی بی سی از دست داده و نیمی از جمعیت انگلیس به این نتیجه رسیده اند که این شبکه دیگر بیان گر ارزش های مورد علاقه آنها نیست و ارزش تماشا ندارد.
علاوه بر این؛ یک نکته بسیار مهم در مواضع بی بی سی در قبال لینکر وجود دارد و آن تاکید بر وجود چارچو ب های مشخص برای افرادی است که به دلیل سابقه ورزشی و یا هنری دارای جایگاه اجتماعی شده اند.
مدیران این شبکه معتقدند: افرادی که در فضای مجازی و جامعه دارای مخاطبان قابل توجهی شده اند بر خلاف افراد عادی حق بیان هرگونه دیدگاه و نظری را ندارند و به دلیل تأثیرگذاری بر افکار عمومی باید کلیاتی در چارچوب منافع ملی و چارچوب های دولتی و ساختاری را حفظ نمایند در غیر این صورت در هر جایگاهی که باشند مورد بازخواست و محدودیت های شدید قرار می گیرند.
جالب توجه آنکه رسانه هایی همچون بی بی سی در حالی به ولنگاری فضای مجازی در سایر کشورها به ویژه در قبال ورزشکاران و هنرمندان و کسانی که دارای جایگاه اجتماعی شده اند اصرار دارند و به ترویج آن می پردازند و حتی از آن با عنوان نماد حقوق بشر یاد می کنند که در قبال انگلیس و حتی کارکنان خود شدیدترین اقدامات را برای رعایت مسئولیت این گونه افراد اجرا کرده و هیچ استثنایی برای آن قائل نیستند.
پایان پیام/غ
واژه شناسی این خبر (انگلیس):
بریتانیا ، مجموعه ای سیاسی شامل کشورهای انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی است. بریتانیا در سواحل شمال غربی اروپا و شامل دو جزیره اصلی است؛ یکی که اسکاتلند، ولز و انگلیس را در خود جای داده و دیگری ایرلند شمالی. آشنایی مردم این منطقه با اسلام ، ناشی از مواردی تاریخی مانند فتح اندلس به دست مسلمانان، جنگ های صلیبی و استعمار کشورهای آفریقایی و آسیایی به خصوص هند است. اولین مسلمانان بریتانیا، مهاجرانی از هند و آفریقا بودند.
جمعیت مسلمان این کشور بین ۱.۸ تا ۲.۲ میلیون نفر برآورد می شود که نزدیک به یک میلیون نفر آنان در لندن و حومه آن زندگی می کنند. شیعیان بریتانیا نسبت به سنی ها در اقلیت اند، و حدود ۲۰۰ هزار نفر تخمین زده می شوند. بیشترین تجمع آنان در لندن، بیرمنگهام و منچستر بوده و از ملیت های ایرانی ، عراقی ، پاکستانی ، هندی ، لبنانی و به طور اندک و پراکنده از سایر کشورها هستند.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (نورنیوز):
پایگاه تحلیلی خبری نور که به اختصار با نام نورنیوز شناخته می شود، یک پایگاه خبری و تحلیلی آنلاین ایرانی نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران است. این رسانه محتوای خود را به پنج زبان فارسی ، انگلیسی ، عربی ، عبری و روسی منتشر می کند.
نورنیوز نخستین بار در شهریور ۱۳۹۸ آغاز به کار کرد. این رسانه در مجموعه ای به نام موسسه فرهنگی سالک نور فعالیت می کند. براساس اطلاعاتی که در سایت نورنیوز منتشر شده است، مریم سلیمی نمین، صاحب امتیاز و محمد قادری، مدیر مسئول و سردبیر این رسانه است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (بی بی سی):
بی بی سی (به انگلیسی : British Broadcasting Corporation ) به صورت مخفف BBC به معنی بنگاه خبر پراکنی بریتانیا ، یک سرویس پخش همگانی عمومی بریتانیایی است. این مرکز رسانه ای در برودکستینگ هاوس در لندن مستقر است و کهن ترین سازمان رسانه ای ملی جهان می باشد که بر اساس آمار سال ۲۰۱۴ بر پایه تعداد کارکنان با ۲۰٬۹۵۰ کارمند و ۱۶٬۶۷۲ نفر در بخش رسانه عمومی که شامل قراردادهای پاره وقت قابل تغییر به ثابت در مجموع با ۳۵٬۴۰۲ کارمند بزرگترین رسانه پخش همگانی در جهان است.
بی بی سی تحت یک منشور سلطنتی تأسیس شد و تحت توافقش با وزارت فرهنگ، رسانه و ورزش دولت بریتانیا فعالیت می کند. هزینهٔ فعالیت بی بی سی مطابق یک کارمزد سالانه پروانه تلویزیون در پادشاهی متحد از آن دسته از خانوارها، شرکت ها و سازمان های بریتانیایی که تجهیزات دریافت یا ضبط رسانه های زنده تلویزیونی را دارند تأمین می گردد. میزان این عوارض توسط دولت بریتانیا تعیین شده، توسط مجلس تصویب شده و برای خدمات آنلاین، رادیوی سراسری و تلویزیون که ملت ها و مناطق پادشاهی متحد را پوشش می دهند استفاده می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
شرایط امنیتی در فوتبال انگلیس/ درهای یک باشگاه بسته شد!
1402/1/4
به گزارش خبرگزاری فارس، اسکای اسپورت در خبری فوری اعلام کرد که یک باشگاه از لیگ برتر انگلیس به دلایل امنیتی بسته شد. درهای باشگاه لیدزیونایتد در استان یورکشایر به دلیل تهدید امنیتی بسته شد. پلیس بریتانیا تمامی ادارات مربوط به این باشگاه را تعطیل اعلام کرد و تا اطلاع ثانوی قرار نیست کسی از کارکنان باشگاه لیدز به «الندرود» بازگردد. لیدزیونایتد 12 فروردین ماه در امارات به مصاف آرسنال خواهد رفت و 15 فروردین میزبان ناتینگهام فارست است. باید دید آیا به این دلیل، مسابقات لیدزیونایتد به تعویق می افتد یا خیر. پایان پیام/
فوری؛ هری کین بهترین گلزن تاریخ تیم ملی انگلیس شد1402/1/4
به گزارش خبرگزاریخبرآنلاین ؛ پنج شنبه شب تیم های ایتالیا و انگلیس از چهارچوب رقابت های انتخابی یورو 2024 در استادیوم دیگو آرماندو مارادونا شهر ناپل مقابل هم صف آرایی کردند. این دیدار جذاب، به نوعی تکرار فینال یورو 2020 بود که در نهایت آتزوری موفق شد در ضربات پنالتی، سه شیرها را شکست دهد و جام قهرمانی یورو را بالای سر ببرد.اما در دیدار امشب، علیرغم میزبانی ایتالیا، این انگلیس بود که بسیار خوب کار کرد. آن ها در همان نیمه اول نمایش بسیار خوبی ارائه دادند و توانستند با گل دقیقه 13 دکلان رایس، خیلی سریع از ایتالیا پیش بیافتند، اما این پایان کار سه شیرها در نیمه اول نبود و در دقیقه 43، یک ضربه پنالتی به سود انگلیس اعلام شد و مطابق انتظار همگان، هری کین پشت توپ ایستاد و توانست برای بار دوم دروازه جیانلوئیجی ...