تأکید ایران و تاجیکستان بر گسترش روابط در بخش کشاورزی
به نقل از خبرگزاری فارس1401/12/28کد خبر 1401c132198
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «محمد تقی صابری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در دوشنبه و «قربان حکیم زاده» وزیر کشاورزی تاجیکستان با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند.
طرفین در این دیدار ضمن بررسی اقدامات انجام شده در خصوص یادداشت تفاهم همکاری های کشاورزی بین دو کشور، بر ضرورت گسترش بیش از پیش روابط دو کشور در بخش کشاورزی تاکید کردند.
وزیر کشاورزی تاجیکستان در این دیدار اقدامات و دستاوردهای کشورش در تأمین مواد غذایی و افزایش محصولات کشاورزی را تشریح و بر توسعه همکاری ها با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.
صابری به نوبه خود با تشریح دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در بخش های مختلف حوزه کشاورزی، آمادگی «تهران» را برای توسعه همکاری در این بخش ها از جمله آموزش متخصصان، صادرات تراکتور و ادوات کشاورزی، تامین بذرهای گواهی شده و پرمحصول، مبارزه با آفات و بیماری های گیاهی، گسترش آبخیزداری و حفاظت خاک، افزایش ضریب خود اتکایی محصولات راهبردی اساسی، دامپروری، آبزی پروری و پرورش ماهی و پرورش طیور، توسعه باغات، توسعه و فرآوری گیاهان دارویی، شبکه های آبیاری و زهکشی و سامانه های نوین آبیاری، گسترش زیرساخت های اطلاعاتی و ارتباطی و افزایش تولیدات صنایع تکمیلی و تبدیلی در بخش کشاورزی اعلام کرد.
پایان پیام/ح
واژه شناسی این خبر (تاجیکستان):
تاجیکستان ، یکی از پنج جمهوری آسیای مرکزی ، به پایتختی شهر دوشنبه. بیشتر مردم تاجیکستان سنی حنفی هستند. شیعیان تاجیکستان به دو دسته امامیه و اسماعیلیه تقسیم می شوند. حدود ۹۰ درصد شیعیان تاجیکستان ساکن بدخشان در شرق و جنوب شرقی تاجیکستان در کوهپایه های پامیر، پیرو مذهب اسماعیلیه ، و ۱۰ درصد از آن ها شیعه دوازده امامی هستند. این کشور تا قبل از استقلال در سال ۱۳۷۰ش/۱۹۹۱م یکی از جمهوری های پانزده گانه شوروی بود.
افغانستان در جنوب، چین در شرق، قرقیزستان در شمال و ازبکستان در شمال غرب و غرب تاجیکستان قرار دارند. تاجیکستان با ۱۴۳،۰۰۰ کیلومتر مربع مساحت در آسیای مرکزی واقع است. بیشتر سرزمین تاجیکستان را کوه های مرتفع پوشانده است. رشته کوه های پامیر، ترکستان، حصار و زر افشان این کشور را به چند ناحیه تقسیم کرده اند. دو بلندترین قله تاجیکستان به نام اسماعیل سامانی (از شاهان سلسله سامانی) و ابن سینا (دانشمند معروف مسلمان) نام گذاری شده است. در تاجیکستان چند صد رود کوچک و بزرگ موقتی و دایمی جریان دارد که بخش بزرگی از آب آنها به چند دریاچه و آبگیر فصلی و دایمی داخلی سرازیر می شود. رودهای آمودریا (جیحون) و سیر دریا (سیحون)، دو گستره بزرگ آبی تاجیکستان را تشکیل داده اند.
(برگرفته از ویکی شیعه)
امیر سرتیپ حاجیلو: کشورهای مسلمان متوجه شده اند که آمریکا خیرخواه آنان نیست
1402/1/2
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، امیر علی حاجیلو فرمانده قرارگاه منطقه ای شمال غرب ارتش در آغازین روزهای سال از گردان های مستقر در مرز های شمالغرب کشور بازدید کرد.امیر حاجیلو در این بازدید خطاب به یگان های مستقر، اظهار کرد: رزمندگان ارتش در سرپنجه های مدافعان امنیت و نماد اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.وی افزود: دشمنان قسم خورده اسلام به اقتدار روزافزون این نظام الهی پی برده اند و الحمدلله کشور های اسلامی نیز به این نتیجه رسیده اند که آمریکا خیرخواه آن ها نیست.امیر حاجیلو با اشاره به عزم کشورهای منطقه برای بهبود روابط با کشورمان، تصریح کرد: گرایش کشور های منطقه برای ایجاد روابط حسنه با جمهوری اسلامی ایران نشان دهنده اقتدار الهی این نظام است.وی ادامه داد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ...
خاندوزی: ایران آماده نوسازی روابط اقتصادی با عربستان است/ همکاری عملی ایران و روسیه در حوزه سوآپ نفت ...1402/1/2
وزیر اقتصاد با بیان اینکه ایران بر اساس سیاست های منطقه ای آماده نوسازی روابط اقتصادی با عربستان است، گفت: اتفاق نظر ایران و روسیه برای تبدیل ایران به گذرگاه راهبردی اقتصادی به رغم مخالفت آمریکا صورت گرفت.- اخبار اقتصادی -به گزارشخبرگزاری تسنیم ،احسان خاندوزی؛ وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت جمهوری اسلامی ایران در گفتگویی مشروح با خبرگزاری "اسپوتنیک" روسیه دیدگاه های خود در حوزه تعاملات اقتصادی بین المللی ایران را تشریح کرد. متن کامل سوالات وپاسخ های وزیر اقتصاد و خبرنگار اسپوتنیک را در ادامه می خوانید: سوال : همکاری های اقتصادی ایران و روسیه در دوره کنونی به ویژه با توجه به تحریم های شدید غرب علیه دو کشور چگونه پیش می رود و چگونه این تحریم ها در همکاری های اقتصادی دو کشور دور ...