مرور یک عملیات هوایی
به نقل از پایگاه خبری ایران اکونومیست1401/12/28کد خبر 1401c1323512
به گزارش ایران اکونومیست، پس از دریافت دستور عملیاتی «کربلای-۲» ( فتح المبین) در روز هفتم اسفندسال۶۰ دستور رزمی «شبح-۳» نوشته شد و از قرارگاه ویژه عملیات هوایی جنوب به یگان های سازمان رزمی عملیات «کربلای۲» صادر و تأکید گردید که گسترش ها انجام شود. ضمناً روز «ر» و ساعت «س» متعاقباً اعلام خواهد شد. یگان ها همه آماده اجرای عملیات بودند، قرارگاه ویژه عملیات هوایی جنوب نیز از بام تا شام عملیات دفاع هوایی صحنه نبرد را با پرواز خلبانان هواپیماهای «اف-۱۴» برفراز صحنه برقرار کرده بود و گسترش های دفاع موشکی صحنه نبرد نیز با انتقال سایت های موشکی پایگاه هوایی دزفول به میان صحنه درکنار یگان های نیروی زمینی در غرب دزفول همه چیز آماده شده بود تا حمله سرنوشت ساز «کربلای-۲» آغاز شود.
شرح یکی از عملیات های هوایی
ستاد فرماندهی قرارگاه کربلا «رکن-۲» در تاریخ ۱۳۶۰/۱۲/۲۶ مختصات جغرافیایی هدف هایی که باید در مراحل مختلف عملیات «کربلای۲» بمباران هوایی می شدند را در اختیار فرمانده قرارگاه ویژه عملیات هوایی جنوب قرار داد.
روز بیست و هشتم (۱۳۶۰/۱۲/۲۸ ) فرمانده قرارگاه کربلا دستور داد تا نقطه ای در نزدیکی چنانه درست در ساعت۰۸:۰۰ بامداد با هواپیما بمباران شود و این عملیات هوایی با فروریختن ۲۵ تن مهمات جنگی بر سر دشمن انجام شد و بلافاصله دستور انجام عکسبرداری هوایی از نتایج بمباران را صادر کرد که در ساعت ۱۰:۴۵ عملیات عکسبرداری هوایی با اجرای دستور رزمی «ناصر» انجام شد و تصاویر در بعد از ظهر همان روز در اختیار رکن۲ قرارگاه کربلا قرارگرفت.
در این عملیات تیپ ۵۵ هوابرد و تیپ۳ زرهی از لشکر۹۲ بلافاصله باید نقطه بمباران شده را تصرف می کردند که هدف «فتح» نامیده می شد و در خلال مرحله اول عملیات «کربلای۲» انجام شد. در این عملیات «تیپ۱۰ » مستقل زرهی و «تیپ ۴۲ » زرهی ارتش عراق بمباران شدند.
منبع: نیروی هوایی در دفاع مقدس، نمکی، علیرضا،۱۳۹۲، ایران سبز، تهران، چاپ دوم.
واژه شناسی این خبر (دفاع مقدس):
جنگ ایران و عراق یا جنگ هشت ساله که در ایران با نام جنگ تحمیلی و دفاع مقدس نیز شناخته می شود و در بسیاری از منابع عربی و بعضی منابع غربی از آن با عنوان جنگ اول خلیج یاد شده است که در زمان صدام حسین در عراق با نام قادسیهٔ صدام از آن یاد می شد، طولانی ترین جنگ متعارف در قرن بیستم میلادی و دومین جنگ طولانی این قرن پس از جنگ ویتنام بود که نزدیک به هشت سال به طول انجامید. جنگ به صورت رسمی در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ برابر ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۰ با حمله عراق به ایران آغاز شد. در این روز درگیری های پراکنده مرزی دو کشور با یورش هم زمان نیروی هوایی عراق به ده فرودگاه نظامی و غیرنظامی ایران و تهاجم نیروی زمینی این کشور در تمام مرزها به یک جنگ تمام عیار تبدیل شد(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
وضعیت جبهه های نبرد در سال ۶۳
1402/1/5
به گزارش ایران اکونومیست، نشریه سرو از بخش های مختلفی تحت عنوان «یادمان»، «راویان»، «دیده بان»، «گفتمان»، «پرسمان»، «ترجمان» و«راهیان» تشکیل شده که هر بخش شامل موضوعات متنوعی است. در این شماره از ماهنامه «سرو» سرمقاله ای به قلم سردار محمدقاسم ناظر با تیتر «مکتب پاسداری از انقلاب» منتشر شده است. در بخش گفتمان سرودر مقاله ای به قلم پیام برزگر با عنوان « چراغ راه روحانیت انقلابی » مروری دارد بر پیام تاریخی حضرت امام (ره) به مراجع و روحانیت که به عنوان منشور روحانیت نام گرفت. و در ادامه مصاحبه ای را با سردار محمدرضا کائینی در رابطه با پاسدار و فرهنگ پاسداری می خوانیم. مقاله ای با عنوان دین و دولت در اندیشه امام خمینی به قلم محمدعلی سالاری از دیگر بخش های خواندنی گفتمان است. در فصل پرسمان این شماره ...
روایت متفاوت شهید صیاد شیرازی از عملیات فتح المبین و گره ای که به دست امام باز شد!1402/1/2
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، فرماندهان ارتش و سپاه در قرارگاه عملیاتی کربلا خود را برای عملیات فتح المبین آماده می کردند که دشمن پیش دستی کرده و از چند محور به آن ها حمله کرد. کار به هم گره خورد و چاره کار به دست امام بود. شهید صیاد شیرازی حکایتی متفاوت از این ماجرا دارد.شهید سپهبد علی صیاد شیرازی که سال های متمادی از عمرش را در راه خدا به مجاهده گذراند و در آن مقطع فرمانده نیروی زمینی ارتش بود، در خاطرات خود به راهنمایی های امام و هدایت های ایشان در عملیات فتح المبین پرداخته و اینگونه گفته است:بعد از نصرت و پیروزی که خداوند متعال در نبرد طریق القدس نصیب رزمندگان اسلام کرد، نبرد سراسر معنویت بعدی، نبرد فتح المبین بود. خاطره ای از امام بزرگوارمان دارم که بیانگر آن است که در این ...