نبرد نفس گیر با مامبای سیاه غول پیکر / عکس
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1401/12/28کد خبر 1401c1328015
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، خدنگ (Mongoose) پستانداری گوشتخوار است که ۲۳ گونه از آن در جنوب اروپا، آفریقا و آسیا یافت می شود. گونه های مختلف این جانور بانمک با بدن کشیده، گوش های گرد کوچک و پاهای کوتاه بین ۳۵۰ گرم تا ۵ کیلوگرم وزن دارند.
این شکارچی کوچک از معدود پستانداران جهان است که با یک جهش ژنتیکی در گیرنده استیل کولین نیکوتین مقابل زهر فلج کننده عصبی مقاوم شده اند. گیرنده های استیل کولین در سیستم عصبی آن ها به گونه ای شکل گرفته که زهر مار به آن نمی چسبد.
در این تصویر پربازدید فضای مجازی، حمله بی پروای خدنگ را به یک مار مامبای سیاه می بینیم که از زهرآگین ترین مارهای جهان است نامش تن هر جنبده ای را می لرزاند.
درباره خدنگ و رویارویی اش با مار در « چرا نیش مار خدنگ را نمی کشد؟ » بیشتر بخوانید.
۵۸۵۸ کد خبر 1745000
واژه شناسی این خبر (حیات وحش):
حیات وحش به کلیه جانداران ازقبیل پستانداران ، پرندگان ، خزندگان و دوزیستان گفته می شود که به صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان بر روی کره زمین زندگی کرده و آب و خوراک خود را خود تأمین می کند.
البته حیات وحش شامل تمام گیاهان و در واقع جاندارانی که بدون دخالت انسان زندگی می کنند می شود.
در ایران ۵۲۴ گونه پرنده، ۱۶۰ گونه پستاندار، ۲۲۲ گونه خزنده و دوزیست و ۶۵ گونه جونده یافت می شود.
در میان گونه های مختلف حیات وحش ایران، شیر آسیایی ، ببر مازندران منقرض شده و گونه های یوزپلنگ آسیایی ، پلنگ ایرانی و خرس سیاه آسیایی کمیاب بوده و در معرض خطر انقراض قرار دارند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (مسمومیت):
مسمومیت (به انگلیسی : intoxication ) مجموعه ای از اختلالات بدن است که در اثر جذب ماده ای بیگانه که به آن «سَم» گفته می شود بروز می کند. جذب مادهٔ سمی می تواند از راه های زیر صورت بگیرد:
مسمویت های غذایی اغلب در اثر تکثیر میکروب ها یا زهرابه آزاد شده از آنها (همچون بوتولیسم ) یا جذب مواد غیرخوراکی (همچون برخی از قارچ ها ) ظاهر می شوند. علت مسمومیت های دارویی نیز مصرف داروی نامناسب یا جذب بیش از حد آن است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)