فشار بانک ها به مردم پلدختر در آستانه سال نو/ سیل زدگان در انتظار امهال وام ها + تصاویر
به نقل از خبرگزاری تسنیم1401/12/28کد خبر 1401c1330514
به گزارش خبرگزاری تسنیم از پلدختر ، سیلی مخرب بهار 12 فروردین 1398 بهار پلدختری ها را تحت الشعاع خود قرار داد و خسارت پنج هزار میلیارد تومانی به زیرساخت های این شهرستان وارد کرد، به طوری که هشت هزار و 724 واحد مسکونی شهری، روستایی و تجاری در این سیل تخریب شد.
دولت برای جبران بخشی از خسارات سیل و بازسازی واحدهای مسکونی علاوه بر کمک های بلاعوض تسهیلات 45 و 50 میلیون تومانی در اختیار سیل زدگان پلدختری قرار داد که قرار بود تنفس لازم برای این تسهیلات به سیل زدگان داده شود تا بتوانند این مبلغ را بازپرداخت کنند.
بانک ها علی رغم توصیه دولت، سیل زدگان پلدختر را در فشار شدید قرار داده اند تا کسانی که هنوز زندگی شان به روال عادی برنگشته است تسهیلات را بازپرداخت کنند، این در حالی ست که این افراد با توجه به تورم و مشکلات اقتصادی توان بازپرداخت این وام ها را ندارند.
یکی از مطالبات مردم پلدختر از دولت در سفر آذرماه سال 1400 رئیس جمهور و وزرا به لرستان بخشوده شدن و یا امهال تسهیلات و وام هایی بود که سیل زدگان برای ساخت و بازسازی واحدهای مسکونی و یا تجاری خود دریافت کرده بودند.
تأکید رئیس جمهور بر امهال وام های سیل زدگان
این خواسته به حق و مطالبه مردم سیل زده پلدختر در جلسه شورای اداری لرستان که با حضور رئیس جمهور برگزار شد مطرح و رئیس جمهور استمهال وام ها را به عنوان یکی از مطالبات مردم این شهرستان عنوان کرد و گفت: مسئله استمهال وام هایی که سیل زدگان پیدا کردند و اکنون هم مشکل دارند و نمی توانند پرداخت کنند به نظرم خواسته به حقی است.
وی با بیان اینکه سیل زدگان دچار مشکل شدند و اکنون هم زندگی شان راه نیفتاده است، ما بگوییم سروقت پرداخت کنند فشاری به مردم است، ما باید مشکل مردم را حل کنیم.، افزود: استمهال وام ها حرف حقی است؛ به افرادی که توان بازپرداخت وام خود را ندارند، مهلت داده شود.
درحالی که بیش از 15 ماه از قول شفاهی رئیس جمهور در جلسه شورای اداری لرستان مبنی بر استمهال وام های سیل زدگان می گذرد، اما هنوز هیچ گونه نتیجه قطعی برای استمهال وام های سیل زدگان پلدختری وجود ندارد و برخی بانک ها برای بازپرداخت وام ها مردم را در آستانه سال نو تحت فشار قرار داده اند و حساب های آن ها را مسدود کردند.
فشار بانک ها به سیل زدگان پلدختری
کسبه سیل زده پلدختر چندی پیش با حضور در فرمانداری پلدختر تقاضای استمهال وام ها را داشته و به تسنیم گفتند که به دلیل شرایط اقتصادی بازار نداریم؛ دولت ما را دریابد، بدهکاریم و توان بازپرداخت وام ها را نداریم.
برخی از این افراد با اشاره به اینکه به دلیل بدهی جلوی حساب هایشان مسدود شده، ابراز داشتند که بانک ها جلوی حساب هایمان را بسته اند و برای بازپرداخت وام ها دادگاهی شده ایم.
حمزه بستاکچی از کسبه پلدختری در گفت وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه به دلیل بدهی وام های سیل جلوی همه فعالیت های اقتصادی کسبه پلدختر گرفته شده است، گفت: واحدهای مسکونی و تجاری من تخریب شده و دو وام 45 و 30 میلیونی از طرف دولت برای جبران خسارت اعطاشده است.
وی با بیان اینکه توان بازپرداخت وام ها را به دلیل تورم و مشکلات اقتصادی ندارم، افزود: به دلیل بدهی بانکی هیچ فعالیتی نمی توانم انجام دهم و جلوی وام فرزندآوری، دسته چک جدید و حتی تعویض کارت های بانکی ما هم گرفته شده است.
ارسال اظهارنامه برای سیل زدگان
این سیل زده با اشاره به اینکه ما چون بدهکار هستیم هیچ وامی از بانک نمی توانیم دریافت کنیم، عنوان کرد: در آستانه سال نو به طور مرتب از بانک های ملت و مسکن برای ما اخطاریه پرداخت قسط ارسال می شود.
وی با تأکید به اینکه حتی ماشین هایمان را هم نمی توانیم بیمه کنیم، بیان کرد: به دلیل بدهی وام های سیل از طرف بانک مسکن دادگاهی شده ام و اظهارنامه دادگاه برای من ارسال شده است.
خانم پاپی از کسبه پلدختری نیز در گفت وگو با تسنیم با بیان اینکه به دلیل مشکلات اقتصادی نه خودم توان پرداخت وام های سیل را دارم و نه کسانی که ضامن آن ها شده ام توان پرداخت دارند، گفت: به طور مرتب از بانک سپه برای بازپرداخت وام های سیل تحت فشار قرار داریم و حساب هایمان توسط این بانک مسدود شده است.
وی با بیان اینکه تنها منبع درآمد خانواده ما یک واحد صنفی است که با دریافت تسهیلات ایجادشده است، افزود: به دلیل خسارات سیل حتی توان پرداخت وام های ماقبل سیل را هم نداریم چه رسد به وام های سیل!
وعده رئیس جمهور محقق شود
این کسبه با اشاره به اینکه تقاضا داریم دولت وام های سیل را ببخشد و آن را از مردم دریافت نکند، عنوان کرد: ما توان پرداخت این وام ها را نداریم؛ دولت وعده امهال تسهیلات مردم سیل زده را محقق کند.
سید محسن موسوی امام جمعه پل دختر اظهار داشت: امهال تسهیلات سیل مطالبه مردم این شهرستان از دولت انقلابی با توجه به خسارات، آسیب ها، ضربات سیل و خشک سالی های پی درپی است.
وی با بیان اینکه مردم سیل زده پلدختر همچنان چشم انتظار تحقق وعده دولت خدمتگزار درزمینهٔ امهال تسهیلات بانکی هستند، افزود: بانک های این شهرستان سیل زدگان را تحت فشار قرار ندهند، بلکه باید بر اساس دستور رئیس جمهور نسبت به استمهال وام آن ها اقدام کنند.
حمید خادم فرماندار پلدختر نیز در رابطه با امهال وام سیل زدگان این شهرستان با اشاره به اینکه بخشی از این کار از اختیارات شهرستان و استان نیست، اظهار داشت: مسئولان استانی ازجمله استاندار لرستان و معاون اقتصادی استاندار پیگیر این موضوع هستند که به نتایج خوبی رسیدند، اما هنوز نتیجه قطعی در خصوص امهال وام سیل زدگان وجود ندارد.
پیگیری از معاون اجرایی رئیس جمهور
وی با بیان اینکه با دادستان پلدختر صحبت شده است که در روزهای پایانی سال و تعطیلات نوروز هیچ گونه حکم مسدودی برای مردم به دلیل عدم پرداخت قسط وام های سیل صادر نشود، افزود: در حال پیگیری برای رفع مسدودیت حساب هایی هستیم که به دلیل عدم پرداخت قسط بانکی مسدود شدند.
فرماندار پلدختر عنوان کرد: رایزنی با چهار بانک عامل انجام گرفته است که به سیل زدگان در روزهای پایانی سال و اوایل سال فشار نیاورند و حساب های سیل زدگان را مسدود نکنند.
سید حمیدرضا کاظمی نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس نیز در خصوص امهال وام های سیل زدگان این شهرستان گفت: رئیس جمهور در سفر استانی به لرستان قول امهال وام ها را داده و در رسانه هم اعلام شده است.
وی افزود: رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت در لرستان هم بر امهال وام های سیل زدگان تأکید کرده است که معاون اجرایی رئیس جمهور از من خواست که لیست بانک ها، تعداد وام ها و مبلغ وام ها را مشخص کنیم.
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس با بیان اینکه با پیگیری فرماندار پلدختر کل بانک ها و وام ها لیست شده و در اختیار معاون رئیس جمهور قرار گرفته است، عنوان کرد: قرار شد جلسه ای با بانک های عامل برگزار شود و دولت سود وام ها را به آن ها پرداخت کرده و مبلغ سود بانکی در اختیار آن ها قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه پیگیری های ما تا به نتیجه رسیدن امهال وام های سیل زدگان ادامه دارد، بیان کرد: قول اداری قطعی نیست؛ قول اداری زمانی قطعی است که ابلاغ و اجرا شود آن موقع باید روی آن حساب کرد.
گزارش از فیرزوه حاتمی
646/.
...
واژه شناسی این خبر (سیل):
سیل سرریز آبی است که سبب غرق شدن زمین هایی که در حالت عادی خشک هستند می گردد. سیل ممکن است به جریان حاصل از جزر و مد نیز اطلاق شود. سیل موضوع مطالعات مختلف در حوزه آب شناسی بوده و در کشاورزی ، مهندسی عمران و بهداشت عمومی دارای اهمیت کلیدی است. تاثیرات بشر بر محیط زیست ، مانند تغییر کاربری زمین از طریق جنگل زدایی و از بین بردن تالاب ها ، تغییر مسیر آبراهه ها با ساختن خاک دیوار ، و مشکلات اساسی تر مانند تغییر اقلیم و افزایش سطح آب دریاها ، اغلب سبب افزایش شدت و دفعات وقوع سیل می گردد.
سیل ممکن است در پی سرریز آب از رود، دریاچه یا اقیانوس و در نتیجه خروج آب از گستره ی آبی عادی خود، و یا در اثر جمع شدن آب باران روی زمین های اشباع شده رخ دهد. با وجود اینکه اندازه ی یک دریاچه یا یک گستره ی آبی ممکن است در نتیجه ی تغییرات فصلی بارش و ذوب شدن برف افزایش یابد، این تغییرات اغلب اندک بوده و به ندرت سبب آبگرفتگی می گردد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
شهروندان از تردد و اتراق در حاشیه رودخانه ها و مسیل ها بپرهیزند/ احتمال وقوع سیلاب در استان تهران
1402/1/1
به گزارشپایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، با توجه به هشدار سازمان هواشناسی کشور و براساس هشدار نارنجی رنگ این سازمان مبنی بر نفوذ و فعالیت سامانه بارشی از روز دوشنبه (29 اسفند ماه) لغایت سه شنبه و چهارشنبه (یکم و دوم فروردین ماه 1402) در استان های تهران و البرز،رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، در نقاط مستعد تگرگ و در ارتفاعات و نواحی با اقلیم سرد، بارش برف پیش بینی گردیده است که احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال طغیان رودخانه ها، در نواحی کوهستانی به ویژه گردنه ها کولاک برف وجود خواهد داشت. شایان ذکر است،با توجه به شرایط بارشی در فصل بهار، امکان وقوع سیلاب های مخرب در سطح حوضه های آبریز، رودخانه ها و مسیل های استان تهران دور از ذهن نیست، به همین منظور گردشگران که در این روزها ...