عراق به توافق عرضه نفت اوپک پلاس متعهد است
به نقل از وزارت نفت1401/12/28کد خبر 1401c1337521
به گزارش خبرگزاری رویترز از بغداد، حیان عبدالغنی روز یکشنبه (۲۸ اسفندماه) گفت: عراق متعهد به حفظ کاهش تولید روزانه ۲۲۰ هزار بشکه ای نفت خود مطابق با چارچوب توافق ائتلاف اوپک پلاس است.
وی همچنین از آمادگی عراق برای افزایش تولید در صورت تصمیم اوپک پلاس برای افزایش تولید خبر داد.
وزیر نفت عراق تصریح کرد: ما بعضی از شرکت های نفتی فعال در جنوب عراق را موظف کرده ایم برای متعهد ماندن به سهمیه تولید خود در چارچوب توافق اوپک پلاس تولیدشان را کاهش دهند.
اوپک پلاس در بیشتر ماه های سال ۲۰۲۲ میلادی با بهبود تقاضا پس از عبور از بحران شیوع ویروس عالم گیر کرونا تولید خود را افزایش داده بود، اما با تضعیف قیمت نفت، اعضای این ائتلاف بزرگ ترین کاهش خود از روزهای اولیه شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ را اعمال کردند.
ائتلاف اوپک پلاس در اکتبر ۲۰۲۲ تصمیم گرفت عرضه نفت خام را از نوامبر آن سال روزانه ۲ میلیون بشکه کاهش دهد و این توافق تا پایان سال ۲۰۲۳ پابرجا خواهد بود. سهم اعضای اوپک (۱۰ عضو به استثنای لیبی، عراق و ایران) از این کاهش حدود یک میلیون و ۲۷۰ هزار بشکه است. کد خبر 470496
واژه شناسی این خبر (عراق):
عراق با نام رسمی جمهوری عراق از کشورهای خاورمیانه و جنوب غرب آسیا است. بیشتر مردم این کشور شیعه اند. شیعیان این کشور غالباً در مناطق جنوبی و مرکزی سکونت دارند. مرقد شش تن از ایمه شیعه در شهرهای نجف ، کربلا ، کاظمین و سامرا و نیز مساجد مشهور شیعه مانند مسجد کوفه و مسجد سهله و سرداب غیبت ، و حوزه علمیه نجف در این کشور واقع است. شیعیان بسیاری از سراسر جهان برای زیارت حرم امامان شیعه به عراق سفر می کنند. بزرگترین اجتماع شیعیان جهان هر ساله در راهپیمایی اربعین ، در کربلا شکل می گیرد.
سابقه تشیع در عراق به زمان امام علی(ع) برمی گردد و وقایع تاریخی صدر اسلام همچون جنگ جمل ، صفین ، نهروان ، واقعه کربلا و قیام مختار در این کشور به وقوع پیوست. در این دوره تشیع در عراق گسترش یافت و از آنجا به دیگر مناطق از جمله ایران منتقل شد. هر چند در دولت های شیعی عراق همچون حمدانیان ، آل بویه و صفویه ، کم و بیش شیعیان در حکومت نقش داشتند. با تأسیس دولت عثمانی شیعیان از صحنه سیاسی حکومت عراق طرد شدند. در زمان اشغال عراق به دست انگلیسی ها شیعیان نقش فعالتری یافتند و محمدتقی شیرازی فتوای جهاد علیه انگیسی ها را صادر کرد. در همین دوره بود که حزب الدعوه از نخستین احزاب شیعی عراق، فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (اوپک پلاس):
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (به انگلیسی : Organization of the Petroleum Exporting Countries ) با سرواژه اُپِک (OPEC) یا (به فرانسوی : Organisation des pays exportateurs de pétrole ) سرواژه اُپِپ (OPEP) ، یک کارتل بین المللی نفتی است که با گردهمایی کشورهای الجزایر ، ایران ، عراق ، کویت ، لیبی ، جزایر سلیمان ، قطر ، عربستان سعودی ، امارات متحده عربی ، اکوادور ، آنگولا ، ونزویلا و کنگو پدید آمده است. ستاد بین المللی اوپک در آغاز بنیان گذاری در سال ۱۳۳۹ در ژنو سوییس بود و در سال ۱۳۴۴ به شهر وین اتریش جابجا شد.
ونزویلا در سال ۱۹۴۹ با نزدیک شدن به ایران ، عراق ، کویت ، و عربستان سعودی ، پیشنهاد تبادل نظر برای برقراری روابط نزدیک تر و همیشگی را در راستای بنیان گذاری سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) گام برداشت. در سپتامبر ۱۹۶۰ دولت عراق کشورهای ایران، کویت، عربستان سعودی، و ونزویلا را به نشستی در بغداد دعوت کرد تا در مورد کاهش قیمت مواد خام تولید شده توسط کشورهای متبوع خود به مذاکره بپردازند. این کشورها با آرمان محافظت از منافع خود اقدام به بنیان گذاری سازمان واحدی موافقت کردند که به اختصار «اوپک» نامیده شد. این سازمان در راستای دفاع شرکت های بزرگ نفتی مشهور به «هفت خواهر» پدید آمد که به دلیل در اختیار داشتن فناوری تولید نفت و تسلط بر شبکه ترابری نفت خام، از افزایش قیمت نفت جلوگیری می کردند و ارزش آن را به صورت مصنوعی در بازار پایین نگه می داشتند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)