بیم ها و امیدها تا ۱۴۰۲
به نقل از خبرگزاری ایلنا1401/12/29کد خبر 1401c1368458
به گزارش ایلنا، علی ربیعی استاد دانشگاه و عضو دولت های یازدهم و دوازدهم طی یادداشتی در آستانه آغاز سال نو از «بیم ها و امیدها تا ۱۴۰۲» نوشته است.
متن این یادداشت به شرح ذیل است:
در طی سالهای گذشته از «نودو سه» تا «هزار و چهارصد» یادداشتهای فراوانی نوشته ام که برخی از آنها هنوز هم تازگی دارند _چقدر متاسفم که هنوز هم تازگی دارند_ البته برخی از تازگی مطالب، محصول امتداد دلشوره ها، ذهن مشغولی ها و دردهای مزمن شده است. برخی نیز نشان می دهند که در طول زمان، برخی از مسائل ما همچنان حل نشده روی هم تلنبار می شوند، به تعبیری حکایت همچنان باقی است ...
اما ما حق ناامید شدن نداریم. همواره معتقد بوده ام برای انسان، دو مفهوم «فراموشی» و «امید» زندگی آفرین است و بدون این دو، یا باید زیر کوهی از رنج، قامت خم کنیم یا بی هبچ روزنه ای، در تاریکی به دور خود چرخه ای باطل بزنیم.
اما برخلاف موهبت فراموشی برای انسانها، برای یک نظام و ساختار سیاسی، نسیان یک امر تباه کننده است. از دیگرسو، نظام های سیاسی باید هم خود امید داشته باشند و هم برای جامعه شان امیدآفرینی کنند. مطمئنا وقتی ساختار سیاسی نتواند مایه امیدبخشی به جامعه باشد، بدین معناست که خود نیز فاقد امید و دچار بی برنامگی برای آینده شده است.
جامعه آنگاه آلام «هزار و چهارصد و یک» را به کنار خواهد گذاشت که افقی روشن، پرامید و سرشار از تحولات عمیق در «هزار و چهارصد و دو» را احساس کند.
من همواره می اندیشم که امیدهای ما باید از دغدغه هایمان بزرگتر باشند. امید ما به عقلانیتی است که به دور از شعارهای تهی و آینده سوز، آرامش و فضایی مساعدتر برای زندگی، کار و پیشرفت همگانی فراهم آورد. امید ما به آگاهی فزاینده ای است که همگان را در بر گرفته، (که من این آگاهی های پاییزی را نه تهدید بلکه حتی فرصت هم می دانم). آگاهی بر بزرگی مشکلاتی که پیش رو داریم و راهکاری که باید در پیش بگیریم تا ایران جایی بهتر برای زندگی باشد.
امید ما به اعتماد و درک متقابلی است که باید میان مردم و ساختار سیاسی ایجاد شود، اعتمادی که بتواند گام به گام قفل ها را بگشاید. امیدواریم مشکلات انکار نشده و یا با یک ایهام افزایی ناشیانه به گذشته ارجاع نشود تا با سرمستی، واقعیتها به فراموشی سپرده نشود.
ما به گشوده شدن قفل ها در سیاست خارجی؛ عزم ها و اراده های استوار در ایجاد همنوایی و همدلی عمومی خصوصا برای نسل های جدید در عرصه اجتماعی و فرهنگی و همچنین سیاست داخلی در جهت دوری از تنش و در عوض تلاش برای توسعه و خدمت به مردم؛ و شکل گرفتن اراده ای قوی برای پیشرفت اقتصادی امیدواریم. همچنین امید داریم به باز شدن زنجیر تحریم از دست و پای کشور...
در آستانه سال نو، هم از خدا بخواهیم و هم همگی تلاش کنیم تا بتوانیم اصلاحات تحولی راهگشا را شاهد باشیم. این چنین، روزهای نو با حالی بهتر برای سرزمین مان رقم خواهد خورد.
واژه شناسی این خبر (جامعه):
جامعه (به انگلیسی: Community, Society) در اصطلاح جامعه شناسی گروه (های) انسانی است مشروط بر این که، دارای تعامل انسانی پایدار باشند که از نظر سرزمینی، حاکمیت یا انتظارات فرهنگی با هم وجه اشتراک دارند. جامعه خود به تناسب الگوی روابط بین افراد آن، قابل دسته بندی به زیر مجموعه های جمعیتی است تا با ماحصل تجمیع آن ها جامعه را بسازند.(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (ذهن):
ذهن (به عربی : عقل )، مجموعه ای از توانایی های فکری است که شامل هوشیاری ، تصورات ، ادراک ، تفکر ، قضاوت ، زبان و حافظه می شود و معمولاً آن را وجود توانایی هوشیار بودن و اندیشه تعریف می کنند. ذهن دربرگیرنده قدرت تصور ، تشخیص و قدردانی است و مسیولیت پردازش احساسات و عواطف را برعهده دارد که منجر به عملکرد و نوع رفتار افراد می شود.
از دیرباز بررسی اجزا تشکیل دهنده ذهن و خصوصیات انحصاری آن در فلسفه ، مذهب ، روانشناسی و علوم ادراکی مرسوم بوده است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
رشته های علوم انسانی مورد کم لطفی قرار گرفته اند
1402/3/7
رئیس دانشگاه شیراز گفت: اگر بخواهیم پیشرفت به معنای واقعی را تجربه کنیم باید بهترین استعدادهای کشور را به سمت علوم انسانی سوق دهیم.اگر صاحب نظر خوب در حوزه علوم انسانی داشته باشیم،این موضوع می تواند در مسیر رشد و ارتقاء جامعه نقش داشته باشد.رشته های علوم انسانی مورد کم لطفی قرار گرفته اند؛ اگر این شرایط اصلاح شود، نتایج اثربخشی به ارمغان می آورد.دکتر محمد موذنی در گفت وگو با ایران اکونومیست،درباره توسعه رشته های علوم انسانی گفت: رشته های علوم انسانی از جایگاه مناسبی در کشور برخوردار نیستند و اهمیت آنها به خوبی توصیف نشده است.اگر قرار است که توسعه و تحولی در کشور اتفاق بیافتد، بنا و مبنای آن رشته علوم انسانی است. وی تصریح کرد: مادامی که رشته های علوم انسانی اصلاح نشوند، نمی توان وضعیت و شرایط ...
کتاب در لالایی و افسانه تا چیستان1402/3/7
محمد جعفری قنواتی معتقد است کتاب و کتابخوانی از دیرباز در میان ایرانیان رواج داشته و بازتاب آن را می توان در ادبیات شفاهی مان دید از لالایی تا افسانه و چیستان. به گزارش ایران اکونومیست، این پژوهشگر فرهنگ عامه در مقاله ای با عنوانکتاب و کتابخوانی در فرهنگ عامهبه دانش خواندن و نوشتن به طور عام و کتاب به صورت خاص پرداخته است.او ابتدا با بررسی موضوع کتاب و کتابخوانی و نیز الزامات آن یعنی کسب دانش در ادبیات تألیفی سراغ ادبیات شفاهی رفته و این موضوع را در ادبیات شفاهی و فرهنگ عامه بررسی کرده است. مادر ایرانی هنگام خواباندن کودک دلبند خود ضمن لالایی هایی که برای او زمزمه می کند، آرزوهای خود را نیز بیان می کند.یکی از این آرزوها فرستادن کودک به مکتب خانه و باسواد شدن اوست: لالا لالای لالایی/ گلم رفته ...
مسجد النبی؛ جایی که بچه های حضرت فاطمه یکبار آمده اند اینجا1402/3/6
حامد عسکری در کتاب خال سیاه عربی مسجد النبی را اینگونه روایت کرده است: همه بچه های فاطمهسلام الله علیها یک بار آمده اند اینجا غیرهیک بار کف پایت مماسِ آنجا شود که کف پای امام رضا(ع) متصل شده، کافی است.- اخبار ویژه نامه ها -خبرگزاری تسنیم - حامد عسکری (خال سیاه عربی)نمی دانم چرا؛ ولی هنوز بخشی از روحم توی همان ترمینال تهران با اسم عجیبش جامانده. من در مدینه، در خیابانی که انتهایش به حرم عزیز خدا می رسد، دارم به تهران فکر می کنم هنوز؛ به همان فرودگاه سلام.توی فرودگاهم؛ فرودگاه سلام. مگر نه که سفر یعنی رفتن؟سلام به که و کجا؟ حالا می فهمم. همان پیرمرد پیرزنهای خوشمزه الآن توی این گرما چه می کنند؟این هزار و سیصد کیلومتر را برای چه آمده اند؟مانده ام. این ذوات مقدس این مکان های شریف، چه مغناطیسی دارند ...
ضرورت غربالگری نوزادان از نظر بیماری کم کاری تیروئید1402/3/4
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، محمد جعفرزاده، در این خصوص اظهار کرد: با توجه به اهمیت و نقش غده تیروئید در بدن و همچنین شیوع بالای اختلالات عملکرد این غده، روز 25 می، مصادف با 4 خرداد، توسط فدراسیون بین المللی تیروئید به عنوانروز جهانی تیروئیدنامگذاری شده است..وی افزود: هدف از این مناسبت سالانه، ارتقاء آگاهی و شناخت مردم در خصوص عملکرد و اهمیت غده تیرویید و همچنین نقش تشخیص زودرس در پیشگیری از بروز اختلالات ناشی از اختلال عملکرد این غده در بدن است..معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، بیان داشت: هورمون های غده تیروئید تأثیر قابل توجهی بر سلامت افراد دارد و تیروئید موجب تنظیم سوخت و ساز بدن می شود..جعفرزاده با اشاره به اینکه ید یکی از ...