مضرات آب جوشیده برای کلیه ها
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1401/12/10کد خبر 1401c508070
حسن ارگانی فوق تخصص بیماری های کلیوی بزرگسالان شایع ترین بیماری را که می تواند نارسایی کلیه ایجاد کند دیابت عنوان و اظهار کرد: در تمام جهان دیابت و عوارض ناشی از آن می تواند به نارسایی کلیه و به تبع آن دیالیز و پیوند کلیه بینجامد. ضمن اینکه دیابت، مشکلات قلبی را هم به دنبال خواهد داشت.
وی در توضیح مواردی که افراد باید رعایت کنند تا دچار عوارض ناشی از دیابت نشوند، گفت: رژیم غذایی مناسب، دوری از استرس و چاقی و پرهیز از مصرف دخانیات و پرهیز از استفاده بیجا از داروهای مختلف و کنترل فشار خون بالا می تواند از آسیب های کلیوی و قلبی ناشی از دیابت جلوگیری کند.
ارگانی در توضیح عوامل ایجادکننده سنگ کلیه گفت: تا امروز مشخص نشده آب معدنی بهتر از آب های تصفیه شده شهری است و حتی می تواند به دلیل املاح و سدیم بالا باعث بروز سنگ کلیه شود. ضمن اینکه آب جوشیده شده هم به دلیل دارا بودن املاح بالا بر احتمال ایجاد سنگ کلیه می افزاید. افرادی که سنگ کلیه دارند باید در طول شبانه روز بیش از ۱۰ لیوان آب بنوشند. اگرچه هر فردی بنابر فیزیولوژی بدن، کار، رژیم غذایی و محل زندگی به مقادیر آب متفاوتی نیاز دارد.
فوق تخصص بیماری های کلیوی بزرگسالان کشورمان درخصوص آخرین توصیه ها و دستاوردهای پزشکی گفت: رژیم غذایی مناسب و استفاده از سبزیجات و دوری از نمک بسیار نکته مهمی است. برخی داروهای ضد فشار خون و ضد دیابت و داروهایی که دفع قند از ادرار را افزایش می دهند برای جلوگیری از بیماری های کلیوی علم پزشکی را وارد افق جدیدی کرده اند و جراحی پیوند کلیه هم روز به روز در حال پیشرفت است و داروهای پیوند کلیه به تنوع و کارایی بالایی رسیده اند. بیشتر بخوانید: فوتی های کرونا دوباره ۲ رقمی شد/ ۱۳ تن در شبانه روز گذشته جان باختند امکان بروز مسمومیت کودکان با مکمل ها/ زمان استفاده از غذای کمکی در کودکان
۲۳۳۲۳۶ کد خبر 1737643
واژه شناسی این خبر (سنگ کلیه):
بیماری سنگ کلیه (به انگلیسی : urolithiasis ) و یا (به انگلیسی : Kidney stone disease )، جسم سختی است که از کانی های موجود در ادرار تشکیل می شود. سنگ کلیه به طور معمول در کلیه تشکیل می شود و از طریق جریان ادرار از بدن خارج می شود. سنگ کوچک ممکن است بدون ایجاد علایم خاصی عبور کند. اگر یک سنگ به میزان بیش از ۵ میلی متر (۰٫۲ اینچ) رشد کند، می تواند منجر به انسداد مجرای ادراری شود که درد در قسمت پشت و شکم ایجاد می کند. این درد که کولیک یا قولنج کلیوی نام دارد، به صورت درد عودکننده ای است که هر ۲۰ تا ۶۰ دقیقه تکرار می شود. همچنین خون ادراری ، استفراغ و ادرار دردناک ممکن است اتفاق افتد.
اکثر سنگ ها به دلیل ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی شکل می گیرند. عوامل خطر شامل کلسیم بالای ادرار، چاقی و کم تحرکی، غذاهای خاص، برخی داروها، مکمل های کلسیم، هیپرپاراتیروییدیسم ، نقرس و نوشیدن مایعات ناکافی است. سنگ ها در کلیه به خاطر غلظت بالای مواد معدنی در ادرار تشکیل می شوند. تشخیص معمولاً بر اساس علایم، آزمایش ادرار و تصویربرداری پزشکی است. آزمایش خون همچنین ممکن است مفید باشد. سنگ ها به طور معمول براساس موقعیت آن ها طبقه بندی می شوند: سنگ کلیه (nephrolithiasis)، سنگ مجاری (ureterolithiasis)، سنگ مثانه (cystolithiasis). طبقه بندی دیگر بر اساس ماده ای است که سنگ از آن تشکیل می شود: اگزالات کلسیم، اسید اوریک ، استرویت، سیستین؛ البته اغلب سنگ ها از جنس کلسیم اُگزالات هستند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)