انگلیس در گلوله های خود از اورانیوم ضعیف شده استفاده می کند
به نقل از خبرگزاری مهر1402/1/2کد خبر 14021101245
سخنگوی وزارت دفاع انگلیس در پاسخ به اعتراض مسکو اذعان کرد: لندن ده ها سال است که در گلوله های خود از اورانیوم ضعیف شده استفاده می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، انگلیس موضع گیری روسیه در ارتباط با ارسال گلوله های حاوی اورانیوم ضعیف شده به اوکراین را رد کرد.
لندن در بیانیه ای روسیه را به انتشار «اطلاعات نادرست» در این خصوص نیز متهم کرد.
به گزارش رسانه های انگلستان، سخنگوی وزارت دفاع این کشور اذعان کرد که ارتش انگلستان ده ها سال است که در گلوله های ضدزره خود از اورانیوم ضعیف شده استفاده می کند.
وی ادعا کرد: این یک موضوع استاندارد است و ربطی به سلاح های هسته ای ندارد. روسیه نیز این را می داند؛ اما عمدا در تلاش است تا اطلاعات نادرست ارائه دهد!
به ادعای مضحک وی، تحقیقات مستقل دانشمندان نشان داده که استفاده از اورانیوم ضعیف شده در برخی مهمات تاثیر کمی بر سلامت شخصی و محیط زیست خواهد داشت!
گفتنی است «بارونس آنابل گلدی» وزیر دفاع انگلستان دیروز از ارائه گلوله های مذکور و همچنین ناوگانی از تانک های چلنجر ۲ به اوکراین خبر داده بود.
در واکنش به اذعان لندن، «سرگی لاوروف» وزیر خارجه روسیه درباره ارسال مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده به اوکراین در سخنانی تصریح کرد: این گامی جدی به سوی تشدید بیشتر تنش است. اظهارات برخی از نمایندگان غربی مبنی بر اینکه هیچ چیز وحشتناکی وجود ندارد، هیچ جایی استفاده از مهمات با اورانیوم ضعیف شده منع نشده است و ما هیچ کنوانسیونی را نقض نمی کنیم؛ جای تعجب دارد. به یاد داشته باشید که نتایج حاصل از اورانیوم ضعیف شده در یوگسلاوی و عراق، زمانی که ده ها هزار غیرنظامی و نیروهای ناتو متحمل آسیب شدند، چه شد. افزایش شدید بیماری های سرطانی و سایر بیماری های خطرناک، همچنین خاک برای چندین دهه آلوده بود.
«ولادیمیر پوتین» رییس جمهور روسیه دیروز سه شنبه در واکنش به ابتکار انگلیس در ارتباط با تحویل تسلیحاتی با اورانیوم ضعیف شده به کی یف اعلام کرد: غرب تصمیم گرفته است با فدراسیون روسیه تا آخرین اوکراینی بجنگد نه در کلام، بلکه در واقعیت. اگر انگلیس گلوله های اورانیوم ضعیف شده را به اوکراین برساند، روسیه مجبور به واکنش خواهد شد.
سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه هم در این خصوص تأکید کرد: یک مرحله دیگر طی شده است، اما آنها کمتر و کمتر می شوند. مسکو شرایط در این خصوص را با دقت رصد می کند.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه هم در واکنش به «آنابل گلدی» معاون وزیر دفاع آمریکا که گفته بود: بریتانیا مهمات اورانیوم ضعیف شده را به اوکراین منتقل خواهد کرد، گفت: سناریوی یوگسلاوی. این گلوله ها نه تنها می کشند، بلکه محیط را آلوده می کنند و باعث سرطان در افراد ساکن در این زمین ها می شوند. کد خبر 5738763
واژه شناسی این خبر (انگلیس):
بریتانیا ، مجموعه ای سیاسی شامل کشورهای انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی است. بریتانیا در سواحل شمال غربی اروپا و شامل دو جزیره اصلی است؛ یکی که اسکاتلند، ولز و انگلیس را در خود جای داده و دیگری ایرلند شمالی. آشنایی مردم این منطقه با اسلام ، ناشی از مواردی تاریخی مانند فتح اندلس به دست مسلمانان، جنگ های صلیبی و استعمار کشورهای آفریقایی و آسیایی به خصوص هند است. اولین مسلمانان بریتانیا، مهاجرانی از هند و آفریقا بودند.
جمعیت مسلمان این کشور بین ۱.۸ تا ۲.۲ میلیون نفر برآورد می شود که نزدیک به یک میلیون نفر آنان در لندن و حومه آن زندگی می کنند. شیعیان بریتانیا نسبت به سنی ها در اقلیت اند، و حدود ۲۰۰ هزار نفر تخمین زده می شوند. بیشترین تجمع آنان در لندن، بیرمنگهام و منچستر بوده و از ملیت های ایرانی ، عراقی ، پاکستانی ، هندی ، لبنانی و به طور اندک و پراکنده از سایر کشورها هستند.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (روسیه):
روسیه (به روسی: Россия)، با نام رسمی فدراسیون روسیه (Российская Федерация)، پهناورترین کشور جهان. اسلام در قرن هفتم میلادی با اسکان عرب ها در دربند به این منطقه راه یافت. پیشینه تشیع در روسیه به قرارداد ترکمنچای برمی گردد که بر اساس این قرارداد، مناطق شیعه نشینی از ایران مانند دربند و داغستان به روسیه پیوست. شیعیان ۳٪ مسلمانان و بیش از ۱٪ جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. جمعیت شیعیان روسیه را از ۱۶۵ هزار تا دو میلیون و ۲۱۲ هزار تن گزارش کرده اند. بخش قابل توجهی از شیعیان این کشور را مهاجران آذری تشکیل می دهند. دربند از شهرهای شیعه نشین این کشور، حدود پنجاه هزار شیعه دارد و مسجد جامع این شهر از قدیمی ترین مساجد جهان اسلام است.(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (اوکراین):
اوکراین ، از کشورهای اروپای شرقی که اسلام پس از مسیحیت، بیشترین پیروان را در این کشور دارد. بنا بر بالاترین آمار، حدود صد هزار نفر از جمعیت اوکراین، شیعیان هستند. شیعیان این کشور غالباً مهاجرانی از کشورهای آذربایجان ، قزاقستان و ازبکستان هستند. دین رایج در اوکراین مسیحیت است.
اوکراین از کشورهای اروپای شرقی است. این کشور از شرق با روسیه ، بلاروس ، لهستان ، اسلوواکی ، مجارستان ، رومانی و مولداوی هم مرز است. پایتخت آن کِیف و زبان رسمی آن اوکراینی است، زبان روسی نیز در آن کاربرد دارد.
(برگرفته از ویکی شیعه)