به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1402/1/477کد خبر 1402115823 دقیقه برای مطالعه

دعوت نوروزی کنسول از ایرانیان ساکن در تفلیس

نانی گئلوانی گفت: سابقه جشن نوروز را گرجی ها می شناسند. ایرانی ها و آذری هایی که در گرجستان زندگی می کنند این جشن را برگزار می کنند. صرف نظر از اینکه بخشی از مردم گرجستان این جشن را برگزار می کند، پیشنهاد این بود که روز نوروز به عنوان روز تعطیل اعلام شود که این پیشنهاد در دست بررسی است.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، ایران و گرجستان، در برهه هایی از تاریخ خصوصاً دوران برقراری حکومت سلسله صفویه ارتباطات تنگاتنگ و گسترده ای با یکدیگر داشتند، که مطالعه تاریخ یکی از این دو کشور بدون مطالعه تاریخ دیگری مطالعه ای ناقص محسوب می شود. دکتر نانی گئلوانی نویسنده کتاب «جامعه مسلمانان تفلیس» که برگزیده سی امین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد در گفت و گو با ایبنا درباره جشن نوروز و پیشینه طولانی ارتباط ایران و گرجستان گفت: سابقه جشن نوروز را گرجی ها می شناسند. ایرانی ها و آذری هایی که در گرجستان زندگی می کنند این جشن را برگزار می کنند. صرف نظر از اینکه بخشی از مردم گرجستان این جشن را برگزار می کند، پینشهاد این بود که روز نوروز به عنوان روز تعطیل اعلام شود که این پیشنهاد در دست بررسی است. وی افزود: در روزنامه گرجی نیز نوشته شده است که مسلمانان این منطقه جشن نوروز را برگزار می کنند. در این روزنامه حتی تدارکاتی که برای این جشن دیده می شد نیز ذکر شده است و به نوعی اطلاع رسانی می شد و مردم از جشن نوروز مطلع می شدند. نانی گئلوانی بیان کرد: با اینکه جشن نوروز جشنی اسلامی نیست اما از گذشته برگزار می شد و در جراید و روزنامه های گرجی می نوشتند که مسلمانان این جشن ایرانی را برگزار کرده اند. برگزاری این جشن رسانه سازی می شد. تدارکاتی که دیده می شد، بیان شده و مردم از برگزاری آن مطلع می شدند. وی در ادامه گفت: حتی ما اطلاعاتی کسب کردیم مبنی بر اینکه کنسول ایران که کنسولگری اش در تفلیس بود خود را موظف می دانست که با مردم و مهاجرانی که در تفلیس ساکن بودند، این جشن را برگزار کند. این کنسول از ایرانیان ساکن در تفلیس و عموم مردم دعوت می کرد و در سطح بالایی این جشن برگزار می شد. نگاهی به نویسنده کتاب «جامعه مسلمانان تفلیس»: نانی گئلوانی شرق شناس و اسلام شناس گرجی، دانشیار گروه تاریخ شرق موسسه شرق شناسی دانشکده علوم انسانی دانشگاه دولتی ایوانه جاواخیشویلی تفلیس در گرجستان و پژوهشگر تاریخ اسلام و تمدن خاورمیانه است. وی در سال 1961 م. متولد شد. در سال 1995 م. از دانشگاه بشر دوستانه آزاد گرجستان لیسانس حقوق گرفت. در سال 1983م. نیز از دانشگاه تفلیس دکترای تاریخ جهان گرفت. علایق علمی او تاریخ اسلام، ارتباطات تاریخی گرجستان و جهان اسلام، اسلام در گرجستان، اسلام و جنسیت است. او نویسنده بیش از یکصد اثر علمی است و مهم ترین آثار او کتاب های زنان در اسلام(قرن های هفتم تا دهم) و زنان در اسلام (قرن های دهم تا شانزدهم) است. عناوین دیگر آثار او عبارت است از: «اسلام، جنسیت و آموزش در گرجستان معاصر: نمونه کومو کارتلی»، اسلام و آموزش دینی در ترکیه»، «برخی از جنبه های حضور گرجستان در سرزمین مقدس»، «زنان در گرجستان: ردپای اسلام»، «اولین مدارس زنان مسلمان در گرجستان(1906-1912م.)» و «روابط اعراب و بیزانس در زمان خلافت اموی و قفقاز جنوبی».

برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان پایگاه خبری، مستقیما با سایر مخاطبین که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.