سومین روز نوروز بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد
به نقل از وزارت نفت1402/1/4کد خبر 14021165136
به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، مصرف بنزین کشور در روز پنج شنبه، سوم فروردین ماه با ۱۲۰.۴ میلیون لیتر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (سوم فروردین ۱۴۰۱)، ۵.۸ درصد رشد یافته است.
بر پایه این گزارش میانگین روزانه مصرف بنزین کشور از ابتدای سال جاری (یکم تا سوم فروردین ماه ۱۴۰۲) به ۱۱۴ میلیون و ۱۰۰ هزار لیتر رسیده است.
به گزارش شانا، در روز ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ و آخرین روز پارسال، بیش از ۱۴۴ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد که این عدد رکورد بی سابقه ای در مصرف بنزین کشور به شمار می رود.
در ۱۰ روز پایانی منتهی به سال ۱۴۰۱ به طور میانگین ۱۲۱.۸ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شده بود که این عدد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ (۱۹ تا ۲۹ اسفند ۱۴۰۰) با ۱۰۶.۹ میلیون لیتر، ۱۳.۹ درصد افزایش یافته است. کد خبر 470551
واژه شناسی این خبر (کارت سوخت):
سهمیه بندی سوخت در ایران طرحی برای هدف مندی مصرف سوخت در کشور بود که از تیر ۱۳۸۶ تا خرداد ۱۳۹۴ اجرا شد. به همین منظور برای تمامی خودروها در ایران کارت هوشمند سوخت صادر گردید و تمامی تلمبه های جایگاه های سوخت مجهز به دستگاه های کارت خوان و پین پد شدند. در سوم خرداد ۱۳۹۴، بنزین تک نرخی شد و به این ترتیب، سهمیه بندی متوقف گردید. با این حال در آبان ماهِ سالِ ۱۳۹۸، مجدداً بنزین سهمیه بندی و دو نرخی شد.
کارت هوشمند سوخت که بیشتر با عنوان کارت سوخت شناخته می شود کارتی است از خانواده کارت های هوشمند تماسی که در ایران برای سهمیه بندی سوخت در جایگاه های عرضه استفاده می گردد. بر روی این کارت ها برنامه هایی به منظور سهمیه بندی سوخت و همین طور پرداخت خرد در جایگاه های عرضه سوخت ایران نصب گردیده است. از آن جایی که تمامی تلمبه های جایگاه های سوخت در ایران مجهز به دستگاه های ترمینال (کارت خوان و پین پد) می باشد، تمام خودروهایی که در ایران بخواهند در جایگاه ها سوخت بزنند می بایست از این نوع کارت داشته باشند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)