کاخ سفید: باز نگه داشتن مجاری ارتباطی با چین مهم است
به نقل از خبرگزاری فارس1402/1/1کد خبر 1402125430
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «جان کربی»، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد، خطوط ارتباط نظامی میان آمریکا و چین باز نیستند و این یک مشکل به حساب می آید.
به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، آمریکا به دنبال آن است که «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه این کشور در سفرش به چین که بعد از مناقشه بر سر ادعای شناسایی و سرنگون کردن یک بالُن جاسوسی چینی در آمریکا به تعویق افتاد به این مساله رسیدگی کند.
کربی گفت، آمریکا همچنان می تواند از طریق مجاری دیپلماتیک با چین گفتگو کند.
او اضافه کرد، واشنگتن هنوز تلاش دارد زمان سفر بلینکن به پکن را دوباره تنظیم کند چون حفظ مجاری ارتباطی با چین اهمیت دارد.
به گفته این مقام آمریکایی، کاخ سفید همچنین در حال برنامه ریزی برای یک گفتگوی تلفنی بین «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا و «شی جینپینگ» رئیس جمهور چین است.
کربی روز دوشنبه در مصاحبه ای با شبکه «سی.ان.ان» عنوان کرد، هنوز برنامه زمانی یک گفتگوی تلفنی بین جو بایدن و شی جینپینگ قطعی نشده اما رئیس جمهور آمریکا هنوز خواستار گفتگو با همتای چینی خود است.
وی افزود، در حال حاضر رئیس جمهور چین مشغول به برنامه هایش است و در زمانی مناسب گفتگو بین وی و رئیس جمهور آمریکا انجام خواهد شد.
کربی به سی ان ان گفت: هنوز برنامه زمانی این گفتگو مشخص نشده اما رئیس جمهور آمریکا خیلی زیاد مایل به داشتن گفتگوی دیگری با شی جینپینگ است. باز نگه داشتن این خطوط ارتباطی واقعا مهم است.
این مقام آمریکایی همچنین مدعی شد، واشنگتن از شی جینپینگ می خواهد که به دنبال خروج سربازان روسیه از خاک اوکراین باشد.
شی جینپینگ روز دوشنبه با استقبال مقام های روسیه وارد فرودگاه «ونوکووا» مسکو شد و در بدو ورود، درباره توسعه روابط پکن-مسکو ابراز امیدواری کرد.
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید پیش از این در اشاره به سفر شی جینپینگ به روسیه برای دیدار با ولادیمیر پوتین ادعا کرد، واشنگتن هر گونه ابتکار صلح برای اوکرین که از نشست آن ها حاصل شود را رد خواهد کرد.
پایان پیام
واژه شناسی این خبر (ایالات متحده آمریکا):
ایالات متّحده آمریکا (به انگلیسی : The United States of America ) (به صورت اختصاری USA یا آمریکا ) کشوری در آمریکای شمالی و سومین کشور پرجمعیت و پهناور جهان است. پایتخت آن، شهر واشینگتن، دی. سی. است و از لحاظ نژادی و گوناگونیِ مردم، متنوع ترین کشور جهان شناخته می شود.
آمریکا به طور رسمی یک کشور سکولار است؛ ولی بیشتر مردم آن مسیحی هستند. یک درصد از جمعیت این کشور، مسلمانان هستند که حدود دو تا نه میلیون نفر گفته شده است. براساس آمار مجمع جهانی اهلبیت(ع) در سال ۲۰۰۸، جمعیت شیعیان این کشور ۲.۳۰۰.۰۰۰ نفر یعنی در حدود ۰.۸ درصد از کل جمعیت آمریکاست.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (چین):
چین با نام رسمی جمهوری خلق چین کشوری کهن در شرق آسیا است. بیشتر مسلمانان چین در شرق این کشور و در استان سین کیانگ زندگی می کنند، به طوری که اکثریت ساکنان این منطقه را مسلمانان تشکیل می دهند. شمار رسمی شیعیان چین اندک، اما نفوذ غیر رسمی اندیشه شیعی بین مسلمانان آنجا بسیار است.
شیعیان دوازده امامی بیشتر در شهرهای ختن و یارغند و مناطق اطراف آن در ایالت خودمختار سین کیانگ سکونت دارند. تشیع مانند اصل اسلام از طریق ایران و شبه قاره وارد چین شده است. این شیعیان همچنان که خود اظهار می کنند غالباً کشمیری الاصل هستند که در اثر دشورای زندگی اقتصادی یا سیاسی آن نواحی به سمت شرق رفته اند.
(برگرفته از ویکی شیعه)