فدرال رزرو نرخ بهره را بالا برد/ چه آینده ای پیش روی بازارها است؟
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1402/1/7کد خبر 14021263738
نگارعلی: فدرال رزرو در تازه ترین نشست خود، نرخ بهره را طبق انتظارات ۰.۲۵ درصد افزایش داد و به ۵ درصد رساند. این برای دومین دوره متوالی است که بانک مرکزی آمریکا پس از افزایش های تهاجمی ۰.۷۵ درصدی، این نرخ را ۰.۲۵ درصد افزایش می دهد. این بالاترین نرخ بهره فدرال رزرو از جون ۲۰۰۶ به شمار می رود.
تا مدتی پیش بازارها انتظار داشتند که فدرال رزرو در این دوره به دلیل بالا ماندن تورم و همچنین داغ بودن بازار کار، نرخ بهره را با یک افزایش ۰.۵ درصدی همراه کند اما بحران های بانکی ایجاد شده طی ماه گذشته که با ورشکستگی سیلورگیت آغاز شد و با سیلیکون ولی به اوج خود رسید، باعث شد تا بانک مرکزی آمریکا از تصمیم خود پا پس بکشد و به یک افزایش تنها ۰.۲۵ درصدی بسنده کند.
در این میان حتی برخی پیش بینی می کردند که ممکن است فدرال رزرو به کاهش نرخ بهره بپردازد زیرا بحران بانکی در حال گسترش بود و بسیاری از بانک های بزرگ همچون first republic و credit suisse احساس خطر جدی داشتند. با این حال اما حمایت بانک های مرکزی از بانک های در حال ورشکستگی و خرید کردیت سوئیس توسط رقیب خود یعنی UBS باعث شد تا آرامشی نسبی به بازارها بازگردد.
جرومی پاول، رئیس فدرال رزرو، در بیانیه خود بار دیگر از بالا ماندن تورم نسبت به هدف ۲ درصدی خود سخن به میان آورد و گفته است که احتمالا در سال ۲۰۲۳، یک افزایش ۰.۲۵ درصدی دیگر برای نرخ بهره در راه باشد و پس از آن پر سال ۲۰۲۴، این نرخ را ۰.۷۵ درصد کاهش دهیم.
پس از افزایش نرخ بهره فدرال رزرو که گمانه زنی ها مبنی بر اینکه سیاست های پولی سست تر باعث افزایش تقاضا برای دارایی های دیجیتال می شود، بازار ارزهای دیجیتال سقوط کردند. پس از اینکه کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده، جاستین سان و سه شرکتش را به ارائه و فروش اوراق بهادار ثبت نشده و همچنین دستکاری قیمت متهم کرد، ارزش توکن های مرتبط با کارآفرین کریپتو، جاستین سان، به شدت کاهش یافت.
کوین مارس، بنیانگذار پلتفرم کارگزاری کریپتو پرایم Floating Point Group، گفت: "بازار به شدت به افزایش اخیر نرخ بهره واکنش نشان می دهد."
یکی از تئوری های اساسی تصریح می کند که افزایش نرخ بهره هزینه های مصرف کنندگان و تولیدکنندگان را افزایش می دهد که باعث کاهش زمان و هزینه ای که مردم صرف رانندگی می کنند، می شود. تعداد کمتری از مردم در جاده ها به معنی تقاضای کمتر برای نفت است که می تواند باعث کاهش قیمت نفت شود.
در ۲۴ ساعت گذشته قیمت نفت وست تگزاس ۷۰ سنت کاهش یافت و به بشکه ای ۶۹ دلار و ۲۶ سنت رسید و قیمت نفت برنت نیز در این مدت ۹۲ سنت کاهش یافت و به بشکه ای ۷۴ دلار و ۹۹ سنت رسید. زور افزایش نرخ بهره به رکود نرسید
با وجود آنکه افزایش نرخ بهره، هزینه فرصت نگهداری طلا را بالا می برد و بازار برای کسب سود بیشتر به سمت اوراق قرضه متمایل می شود و تمایل کمتری برای خرید طلا به عنوان یک دارایی بدون پرداخت بهره خواهند داشت و همین موضوع تقاضای طلا را کمتر خواهد کرد که بازهم باعث افت قیمت طلا خواهد شد؛ چشم انداز رکود تقاضا برای طلا را همچنان بالا نگه داشته است که منجر به تداوم رشد قیمت طلا شده است.
۲۲۳۲۲۷ کد خبر 1747457
واژه شناسی این خبر (نفت):
نَفت (به انگلیسی : Oil, Petroleum ) یا نفت خام (به انگلیسی : Crude oil ) مایعی غلیظ و افروختنی به رنگ قهوه ای سوخته یا سبز تیره یا سیاه است که در لایه های بالایی بخش هایی از پوستهٔ کره زمین یافت می شود. نفت شامل آمیزهٔ پیچیده ای از هیدروکربن هایی گوناگون است. بیش تر این هیدروکربن ها از زنجیرهٔ آلکان هستند؛ ولی ممکن است از دید باطن، ترکیب یا خلوص تفاوت های زیادی داشته باشند.
نفت را طلای سیاه می نامند.
نفت جز سوخت های فسیلی به حساب می آید و تجدید ناپذیر است نفت سنگین از ویسگوسیته زیادی برخوردار است در خوزستان استخراج می شود و نفت عبدالخان مشهور است که گرانروی بالایی دارد.
ریشهٔ واژهٔ «نفت» از واژهٔ اوستایی «نپتا» گرفته شده است. کلدانیان و اعراب آن را از زبان مادی گرفته و «نفتا» خوانده اند. در برخی منابع قدیمی به صورت «نفط» نیز آمده است. در فرانسه نیز «Naphte» گفته می شود و پیش از آن تا سال ۱۲۱۳ میلادی «Napte» گفته می شد که از واژهٔ لاتین «Naphta» برگرفته شده بود. ریشهٔ این کلمه واژه یونانی «Naphtha» به معنی روغن شرقی می باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (قیمت نفت):
قیمت نفت به طور کلی به قیمت مبادلاتی لحظه ای هر بشکه نفت خام بر اساس شاخص نفت خام اشاره دارد. قیمت نفت علاوه بر هزینهٔ تولید آن، متأثر از نوع و کیفیت نفت تولیدی، سبک یا سنگین بودن، میزان چگالی ویژهٔ نفت ، درصد گوگرد ، محل تولید و عوامل اقتصادی و سیاسی گوناگونی است که برآیند آن ها قیمت نهایی نفت را مشخص می کند.
قیمت جهانی نفت به طور بی سابقه ای از حدود ۵۰ دلار آمریکا در اوایل سال ۲۰۰۷ به رقم ۱۴۸ دلار در ژوییهٔ ۲۰۰۸ رسید اما در پی بحران مالی ۲۰۰۸–۲۰۰۷ در اقتصاد جهانی ، روند نزولی گرفت و در دسامبر ۲۰۰۸ به ۳۷ دلار برای هر بشکه کاهش یافت.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)