ماکرون: از انجام اصلاحات قانون بازنشستگی در فرانسه خرسند نیستم
به نقل از خبرگزاری مهر1402/1/2کد خبر 1402192535
رئیس جمهور فرانسه امروز در مصاحبه با شبکه های محلی کشورش اعلام کرد: از اصلاحات قانون بازنشستگی خرسند نیستم؛ اما انجام آن لازم بود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه امروز چهارشنبه در مصاحبه با شبکه های محلی کشورش گفت: اصلاح قانون بازنشستگی بازگشتی ندارد و باید تا پایان سال (میلادی) جاری اجرایی شود.
رئیس جمهور فرانسه ادامه داد: اجازه هیچگونه سوء استفاده ای را در جریان اعتراضات جاری علیه اصلاح قانون بازنشستگی نخواهیم داد. ما توسل به خشونت را نمی پذیریم. اصلاحاتِ این قانون به نفع همه مردم است.
«امانوئل ماکرون» ادعا کرد: از انجام این اصلاحات خرسند نیستم و متأسفم که مقامات فرانسه نتوانستند لزوم این اصلاحات را بهتر برای فرانسوی ها توضیح دهند!
وی خاطر نشان کرد که اکنون همه چیز از سوی شورای قانون اساسی تصمیم گیری می شود و اجرایی شدن قوانین جدید به این شورا بستگی دارد. از اتحادیه ها می خواهم که گفتگو را هفته های آینده ازسر بگیرند. «الیزابت بورن» (نخست وزیر فرانس) به موقعیت خود به عنوان رئیس دولت اعتماد کامل دارد.
این در حالیست که وزیر کشور فرانسه پیشتر خبر داده بود که حدود ۵۰۰ نفر در جریان تظاهرات سراسری در فرانسه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند.
هزار معترض در هفته های اخیر نیز در پاریس علیه سیاست های دولت این کشور در خصوص ارسال سلاح به اوکراین قانون بازنشستگی جدید تظاهرات اعتراض آمیزی را برپا کردند.
در ۱۰ ژانویه سال جاری میلادی، «الیزابت بورن» نخست وزیر فرانسه از پیش نویس اصلاحات بحث برانگیزی بازنشستگی رونمایی کرد.
پیشتر هم نیز در ادامه واکنش ها به طرح جنجالی بازنشستگی دولت امانوئل ماکرون که خواستار افزایش سن بازنشستگی تا ۶۴ سال است، «ژان لوک ملانشون»، رهبر حزب چپگرای «لافرانس اینسومیز»، گفت که اصلاحات حقوق بازنشستگی که دولت بدون رأی نهایی پارلمان تصویب کرد، از آنجایی که نه توسط قانونگذاران و نه از سوی شهروندان مورد حمایت قرار نگرفته است، باطل و مردود است.
الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه، پیش از این گفته بود که دولت پاریس با استناد به ماده ۴۹.۳ قانون اساسی، قانون افزایش سن بازنشستگی را تصویب کرده است که به دولت اجازه می دهد این لایحه را بدون تصویب پارلمان اجرا کند.
با این حال، ملانشون درباره دور زدن پارلمان از سوی دولت ماکرون گفت: این (تغییر) تنها توسط مجلس سنا به تصویب رسید. نه توسط مردم فرانسه، نه توسط مجلس ملی، نه توسط اتحادیه های کارگری و نه توسط سایر انجمن های کارگران. در نتیجه، این طرح هیچ جنبه قانونی ندارد.
علاوه بر این ملانشون اعلام کرد که قصد دارد رأی عدم اعتماد به دولت را پیگیری کند. همزمان «مارین لوپن»، رهبر فراکسیون حزب راستگرای «رالی ملی» در پارلمان نیز اعلام کرده که به دنبال رأی عدم اعتماد به دولت است.
طرح اصلاحات قانون بازنشستگی فرانسه از اول سپتامبر ۲۰۲۳ به تدریج سن بازنشستگی در این کشور را ۳ ماه در هر سال افزایش خواهد داد و سن بازنشستگی تا سال ۲۰۳۰ به ۶۴ سال خواهد رسید.
پیش نویس اصلاحات قانون بازنشستگی فرانسه واکنش شدیدی را در جامعه فرانسه ایجاد کرده و در ۲ ماه گذشته ۷ اعتصاب سراسری و صدها تظاهرات در فرانسه برگزار شده است.
گفته شده تا کنون بیش از یک میلیون نفر در اعتصاب ها و اعتراضات ضددولتی در فرانسه شرکت کرده اند. همچنین در جریان این اعتراضات و تظاهرات، اغلب درگیری خشونت باری میان پلیس و معترضان رخ داد. کد خبر 5738641
واژه شناسی این خبر (فرانسه):
فرانسه کشوری در غرب اروپا که مسلمانان از قرون اولیه و به دنبال حضورشان در اندلس ، در فرانسه نیز حضور دارند. شیعیان نیز در این کشور حضور فعالی دارند و بنابر برخی آمار، جمعیتی بیش از ۳۵۰.۰۰۰ نفر شیعه در این کشور فعال است. شیعیان لبنان ، ایران ، عراق ، پاکستان و همچنین فرانسوی الاصل از مهم ترین گروه های شیعی این کشور هستند.
فَرانسه با عنوان رسمی جمهوری فرانسه یکی از کشورهای واقع شده در اروپای غربی می باشد که دارای چند منطقه تحت حاکمیت نیز است. فرانسه یکی از سه کشوری است که دارای سواحی هم در دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس دارد (دو کشور دیگر عبارتند از اسپانیا و مراکش ). بخاطر ظاهر این کشور، در زبان فرانسوی به آن لقب l’Hexagone (معنی: شش ضلعی) را داده اند.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (امانوئل ماکرون):
امانوئل ژان-میشل فردریک مَکْرون یا ماکرون ( فرانسوی : Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron ; فرانسوی: [ɛmanɥɛl makʁɔ̃] ؛ زادهٔ ۲۱ دسامبر ۱۹۷۷) بانکدار سرمایه گذاری سابق و سیاستمدار فرانسوی است که از مه ۲۰۱۷ به عنوان رئیس جمهور فرانسه خدمت می کند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)