صارمی: رشد 200 درصدی نوسازی در بافت فرسوده و 50 درصدی صدور پروانه ساختمانی/ شهرداری تهران برای ساخت 450 هزار خانه تفاهم امضا کرده است
به نقل از خبرگزاری برنا1402/1/2کد خبر 1402198858
به گزارش خبرگزاری برنا، حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران درباره اقدامات این معاونت برای مسکن دار شدن جوانان اعلام کرد: یکی از مهم ترین شاخص های اقتصاد سهم مسکن در سبد هزینه های خانوار است.
وی افزود: سهم مسکن خانواده ها در تهران حدود ۶۵ درصد است که آمار بالایی است و تمام کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد. از سال ۱۳۹۰ ساخت تعداد واحدهای مسکونی کم شد. تا قبل از آن سالانه تا ۲۰۰ هزار واحد هم تولید می شد.
صارمی با اشاره به اینکه کمترین آمار ساخت مسکن برای سال ۱۴۰۰ بود گفت: حدود ۴۶ هزار واحد ساخته شد اما همچنان فشار تقاضا بالاست. سالانه حدود ۴۰ هزار مهاجرت، ۵۱ هزار ازدواج در شهر صورت می گیرد و نرخ تخریب و استهلاک بافت فرسوده نیز ۱۵۰ هزار واحد است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تاکید بر اینکه آمار خانه های خالی به ۳۰۰ هزار نمی رسد اظهار کرد: اغلب این خانه ها در مناطقی مانند زعفرانیه، قیطریه و... با متراژ ۴۰۰ تا ۵۰۰ متر است.
وی با اشاره به اینکه هدف قرارگاه مسکن رفتن به سمت مسکن استطاعت پذیر است بیان کرد: تلاش ما بر این است تا جوانانی که به تازگی می خواهند مسکن تهیه کنند بتوانند با استفاده از وام یا کمک نهادها در این جهت گام بردارند.
صارمی با توجه به اینکه اقتصاد مسکن روی تمام بخش های اقتصادی تاثیرگذار است ادامه داد: با حرکت اقتصاد مسکن همه بخش ها خود به خود به کار خواهد افتاد. در سال ۱۴۰۱ آمار صدور پروانه حدود ۵۰ درصد افزایش داشت و به عدد ۱۰ هزار رسیده است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به افزایش مشارکت و سرمایه گذاری مردم در بازار مسکن گفت: بنا داریم تعداد صدور پروانه ها را در سال جدید به رقم ۲۰ هزار برسانیم. تفاهم نامه ۴۵۰ هزار واحد را امضا کردیم که حدود ۴۶ هزار واحد با مشارکت نهادها شروع به ساخت شده است. ۷۰ هزار واحد در مرحله صدور پروانه هستند.
وی با تاکید بر اینکه دوران رکود به پایان رسیده است ادامه داد: برای اولین بار در مناطق ۱ و ۲ و ۳ که جامعه هدف ما نیستند حدود ۷۰ درصد رشد پروانه داشتیم. با مدیریت قیمت می توان ساخت و ساز را در آن مناطق افزایش داد.
صارمی در خصوص تسهیل دریافت مجوز ساخت وساز اعلام کرد: خانه هایی که در بافت فرسوده قرار دارند با کمک کمیسیون ماده ۵ در سال ۱۴۰۲ شامل حداقل ۵۰ درصد تخفیف صدور پروانه خواهند شد که در برخی نقاط به ۱۰۰ درصد هم خواهد رسید. همچنین با توجه به شرایط ملک، طبقه اضافه نیز تعلق خواهد گرفت.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران افزود: ملک هایی که در بافت فرسوده قرار دارند با توجه به شرایط و طبق قانون می توانند عوارض را به صورت اقساط بپردازند و در زمانی که مجوز تجمیع را دریافت می کنند پروانه را نیز دریافت کنند.
وی با اشاره به رویکرد شهرداری در خصوص ساخت وساز بیان داشت: شهرداری باید در ساخت مسکن مداخله کند بر خلاف سال های گذشته و کمک کند تا بیشترین آمار صدور پروانه در بافت های فرسوده باشد. به ازای هر واحدی که در بافت فرسوده تخریب می شود ۵ خانوار دارای مسکن خواهند شد.
صارمی با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۰ در بافت فرسوده حدود ۱۵۰ هزار واحد صدور پروانه داشتیم ادامه داد: بر اساس قانون مجلس سعی داریم در سال آینده محدوده بافت فرسوده را شناسایی و اضافه کنیم. همچنین بافت ناپایدار را نیز به آن اضافه کرده و به طور قطع در سال آینده در بافت فرسوده ۲۰۰ درصد رشد نوسازی را خواهیم داشت.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در خصوص مناسب سازی معابر شهر برای معلولین عنوان کرد: ۲۲۶ کیلومتر مناسب سازی برای معلولین صورت گرفته است و لیست آن ها در سایت موجود است. شهرداری در سال ۱۴۰۱ بودجه مناسب سازی را به مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان رساند.
وی با بیان اینکه برای مناسب سازی شهر به مبلغ ۱۶ هزار میلیارد تومان نیازمندیم گفت: با همکاری سازمان بهزیستی لیست افراد دارای معلولیت را دریافت کرده و به نواحی اعلام کردیم تا مسیرهای ضروری و دارای اولویت مناسب سازی شود.
واژه شناسی این خبر (نوسازی):
نوسازی ( انگلیسی : Renovation ) یا بازسازی، به فرایند بهبود ساختار شکسته، آسیب دیده یا منسوخ شده گفته می شود. عملیات بازسازی اغلب در دو فاز تجاری یا مسکونی انجام می شود. در فرایندهای اجتماعی، گاهی بروز رسانی، به نوآوری یا خلق اثری نو می انجامد، که به عنوان مثال، گاهی بازسازی یک جامعه، به تقویت و در نهایت احیاء آن جامعه ختم می شود.
تعریف نوسازی شهری : نوسازی شهری عبارت است از، مجموعه اقداماتی که به منظور تداوم حیات شهری یا ارتقای آن صورت میگیرد. ( علی خانی - 1394)
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
2.5 میلیون واحد مسکونی روستایی در کشور نوسازی شد
1402/3/9
نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن کشور گفت: از 5 میلیون و 400 هزار واحد مسکونی روستایی در کشور ، حدود 2 میلیون و 500 هزار واحد آن نوسازی شده اند.- اخبار استانها -به گزارش خبرگزاری تسنیمازبیرجند،حجت الاسلام روحانی نژاد عصر امروز در پایان سفر سه روزه خود به خراسان جنوبی در نشست خبری اظهار داشت: از 11 هزار واحد مسکن محرومان استان تاکنون10 هزار و 300 واحد آن تکمیل و بقیه آن هم در حال انجام است.وی افزود: قیر رایگان از مصوبات مجلس در سال 1394 است و سهم بنیاد مسکن کشور در این خصوص در سال جاری 3 هزار و 800 میلیارد تومان ارزش آن است که 800 میلیارد تومان ارزش قیر رایگان سهم بنیاد مسکن استان است که در روستاهای هدف با خود یاری مردم و دهیاری ها نسبت به آسفالت معابر اقدام می شود.نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن ...
۱۹۹ واحد مسکونی نوسازی شده در بافت فرسوده اصفهان افتتاح می شود1402/3/3
اصفهان- مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان از بهره برداری 199 واحد مسکونی از مجموعه پروژه های در دست اقدام بافت های فرسوده استان اصفهان خبر داد..به گزارشخبرگزاری مهر ، علیرضا قاری قرآن اظهار داشت: به مناسبت سوم خردادماه (سالروز آزادی خرمشهر) پنج هزار و هشت واحد مسکونی نوسازی شده توسط مردم در بافت های فرسوده 67 شهر کشور افتتاح و بهره برداری می شود.. مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه 10 هزار میلیارد تومان تسهیلات نوسازی برای احداث این واحدها پرداخت شده است، ابراز داشت: واحدهای نوسازی شده در 65 پروژهِ تعریف شده در محدوده های بافت فرسوده شهری استان شامل شهرهای اصفهان، کاشان، شهرضا، آران و بیدگل، خمینی شهر، مبارکه، نطنز، گلپایگان و نجف آباد احداث شده است.. وی با اشاره به اینکه 104 شهر ...
طی سال گذشته یک هزار و 600 تُن قیر رایگان به منظور آسفالت معابر بافت فرسوده به شهرداری های استان اختصاص ...1402/3/9
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: طی سال گذشته یک هزار و 600 تُن قیر رایگان به منظور آسفالت معابر بافت فرسوده به شهرداری های استان اختصاص یافت. مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: توزیع این میزان قیر با اعتباری بالغ بر 150 میلیارد ریال برای آسفالت معابر به مساحت 300 هزار متر مربع تخصیص یافته است. وی افزود: طی سال گذشته با انجام اقدامات موثر و پیگیری در کمیسیون ماده 5، محلات بافت فرسوده از 16 شهر در سال 1400 به 27 شهر افزایش یافت و به تصویب رسید و در حال حاضر 2 هزار و 200 هکتار محدوده بافت فرسوده در کل استان وجود دارد. مقصودی در خصوص بهسازی و ارتقای زیرساخت و شبکه های تأسیساتی در محلات بافت فرسوده، اضافه کرد: با کمک شهرداری ها و دستگاه های خدمات رسان، تاکنون 35 ...
ضرورت تهیه تجهیزات برای مقابله با حوادث ناشی از موادخطرناک1402/3/8
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بر ضرورت تهیه تجهیزات مناسب برای مقابله با حوادث مربوط به موادخطرناک در پایتخت تاکید کرد.به گزارش ایلنا، علی نصیری در پنجاه و یکمین جلسه کمیته ایمنی شورای شهر تهران که با هدف بررسی موضوعات مربوط به ایمنی و مدیریت بحران در منطقه 9 شهرداری تهران برگزار شد، با اشاره به این که منطقه 9 منطقه بسیار پر اهمیتی است، گفت: اینن منطقه علاوه بر موقعیت بسیار استراتژیک آن به دلیل قرار گرفتن درمبدا ورودی و خروجی شهر در غرب تهران از اهمیت فراوانی برخوردار است و پیچیدگی هایی در حوزه اجتماعی، حمل و نقل و حوادث دارد.به عنوان مثال توفان های تهران ابتدا از مبادی غربی پایتخت وارد شهر می شود و در بحث سیل نیز منطقه9یکی از مناطقی است که به شدت سیل خیز است. وی ادامه داد: در ...
شهرداری 500 هزار واحد مسکن می سازد1402/3/8
علیرضا زاکانی گفت: شهرداری مسئولیت مستقیمی در تنظیم بازار مسکن ندارد و وزارت راه و شهرسازی متولی اصلی این بخش است، اما ساخت 500 هزار واحد مسکن را تفاهم کرده ایم. بیشتر بخوانید: شهرداری سالانه در ساخت 180 آپارتمان مشارکت خواهد کرد اجاره داری مسکن در راه شورای شهر/ فروش متری مسکن بر اساس وسع متقاضیان اجرایی می شود ١٨٠ هزار واحد مسکن در سال در تهران ساخته می شود علیرضا زاکانی با بیان اینکه ساخت 50 هزار واحد مسکن آغاز شده است، افزود: سالانه تعهد ما ساخت 500 هزار واحد است که بخشی از آن برای اجاره داری حرفه ای، برای فروش متری و بخشی هم برای بهبود وضعیت بازار مسکن است. او با تاکید بر اینکه بخشی از مسکن ها را به صورت مشارکتی برای کارکنان شهرداری و بخشی هم برای فروش متری وغیرهانجام می شود، ...
جزئیات طرح تازه تأمین مسکن کارکنان صنعت نفت تشریح شد1402/3/7
فرهاد گلبرگ در گفت وگو با خبرنگار شانا در تشریح فعالیت های انجام شده در زمینه تأمین مسکن کارکنان وزارت نفت اعلام کرد: زمینه قانونی این کار به قانون سامان دهی تولید و عرصه مسکن (سال ۱۳۷۸) باز می گردد. در ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن سال ۱۴۰۰ مصوب مجلس شورای اسلامی نیز به وزارتخانه ها و دستگاه های دولتی اجازه داده شده است از اراضی خود برای تأمین مسکن کارکنان استفاده کنند، بر همین اساس با تأکید وزیر نفت مبنی بر شتاب بخشی به تأمین مسکن کارکنان، نشست های شورای مسکن با مدیریت موثر معاون توسعه و سرمایه انسانی وزیر نفت، به عنوان رئیس شورای مسکن تشکیل و تفاهم نامه ای بین وزارتخانه های نفت و راه وشهرسازی امضا شده بود که ملاک عمل شورا قرار گرفت. موضوع این تفاهم نامه ساخت ۸۰ هزار واحد مسکونی برای کارکنان ...