برد پرگل تیم ملی مقابل افغانستان
به نقل از خبرگزاری برنا1402/3/3کد خبر 14023101030
تیم ملی زیر 20 سال کشورمان اعزامی به مسابقات کافا موفق به کسب پیروزی پرگل شد..
به گزارش خبرگزاری برنا؛ دیدار دوم تیم ملی زیر 20 سال فوتبال ایران در رقابت های تورنمنت کافا ظهر امروز مقابل جوانان افغانستان پیگیری شد که با برتری چهار بر یک این تیم همراه بود..
رضا میرزاییان، افشین صادقی، یوسف مزرعه و سیدمهدی مهدوی برای ایران گلزنی گردند تا شاگردان علی دوستی مهر به نخستین پیروزی خود در این رقابت ها برسند..
شایان ذکر است تیم ملی فوتبال جوانان ایران سومین بازی خود را جمعه هفته جاری مقابل ترکمنستان برگزار می کند..
واژه شناسی این خبر (افغانستان):
افغانستان (انگلیسی: Afghanistan) کشوری آسیایی با اکثریت مسلمان است. چین ، تاجیکستان ، ازبکستان ، ترکمنستان ، ایران و پاکستان در همسایگی این کشور قرار دارد. کابل پایتخت افغانستان و قندهار ، هرات و مزار شریف بزرگترین شهرهای این کشور است. پیروان مذهب حنفی ( اهل سنت ) در اکثریت و شیعیان امامیه و اسماعیلیه در اقلیت هستند. درصد شیعیان در این کشور، بین ۲۵٪ تا ۳۰٪ برآورد شده است. در قانون اساسی مصوب سال ۱۳۸۲ش ، برای اولین بار، مذهب شیعه در افغانستان به رسمیت شناخته شد. هزاره بزرگترین قوم شیعه و سادات ، هراتی ها ، قزلباش ها و گروه هایی از بلوچ ها، تاجیک ها و پشتون ها دیگر دسته های شیعه هستند. رواج تشیع در سرزمین افغانستان از زمان صدر اسلام بوده و گسترش آن در دوره بنی عباس و با مهاجرت علویان به خراسان ، و سپس همزمان با ایلخانان و صفویه اتفاق افتاده است.
از زمان حکومت عبدالرحمن خان (۱۲۵۹۱۲۸۰ش/۱۸۸۰۱۹۰۱م) که شیعیان بخصوص هزاره ها به سختی سرکوب و کشتار شده و خودمختاری آنان سلب شد، تا سقوط طالبان در ۱۳۸۰ش شیعیان مورد تهدید و سرکوب بودند. پس از برپایی نظام سیاسی بر پایه انتخابات تا روی کار آمدن دوباره طالبان در آخرین روزهای مرداد ۱۴۰۰ش ، اوضاع شیعیان به بهبودی نسبی رسیده بود؛ گرچه سیاست آن حکومت نیز خالی از تبعیض نسبت به شیعیان نبود و حملات تروریستی متعددی علیه شیعیان بخصوص هزاره ها صورت گرفت. در آن دوره شیعیان در افغانستان چندین حزب، گروه اجتماعی، نهاد و مرکز دینی، حوزوی و دانشگاهی، رسانه، نمایندگان پارلمانی و اندکی مقام ارشد حکومتی داشتند. در امارت اسلامی طالبان، هیچ مقام ارشد حکومتی از شیعیان انتخاب نشد و آنان دوباره مورد تبعیض و محرومیت قرار گرفته اند.
افغانستان کشوری در جنوب آسیای میانه است و به دریا راه ندارد. این کشور از شمال با تاجیکستان ، ازبکستان و ترکمنستان ، از شمال شرق با چین ، از شرق و جنوب با پاکستان و در غرب با ایران همسایه است. مساحت افغانستان در منابع مختلف از ۶۲۰ تا ۷۰۰ هزار کیلومتر مربع تخمین زده شده است. حدود نیمی از افغانستان را رشته کوه ها و ارتفاعات پوشانده است. در اطراف این کوه ها، دره های باریک و عمیق و سپس دامنه کم شیب و دشت ها و بیابان ها قرار دارد.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (ترکمنستان):
ترکمنستان ، کشوری در جنوب غربی آسیای مرکزی. این کشور سابقاً با عنوان جمهوری شوروی سوسیالیستی ترکمنستان، بخشی از اتحاد جماهیر شوروی را تشکیل می داد که پس از فروپاشی اتحاد شوروی، در ۱۳۷۰ش / ۱۹۹۱ به استقلال رسید.
بیش از ۹۰% مردم ترکمنستان مسلمان و حنفی مذهب اند. شمار شیعیان در ترکمنستان به درستی معلوم نیست؛ اما عده ای تعداد آن ها را حدود ۵۰ هزار نفر تخمین زده اند که اکثر آن ها ایرانی الاصل هستند که بیشتر در نواحی مرزی به سر می برند. مسجد امام رضا(ع) در عشق آباد، مرکز تجمع شیعیان است که به همت چند نفر آذری احداث شده است. مرکز اصلی شیعیان روستای باقر در ۳۰ کیلومتری اشک آباد است که ۲۰ هزار سکنه دارد.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (تیم ملی):
تیم ورزشی ملی ، معمولاً به عنوان تیم ملی ، تیمی است که نماینده یک ملت ، نه یک باشگاه یا منطقه خاص، در یک ورزش بین المللی باشد. این اصطلاح بیشتر برای ورزش های تیمی مثل فوتبال ، بسکتبال یا والیبال کاربرد دارد. تیم های ملی اغلب در سطوح و گروه های سنی مختلف با هم رقابت می کنند و معیارهای انتخابی متفاوتی بر اساس قوانین ملی و فدراسیون های مربوط دارند. تیم های ملی همیشه از بهترین بازیکنان انفرادی در دسترس تشکیل نمی شوند.
تیم های ملی، مانند سایر تیم های ورزشی، اغلب بر اساس جنسیت، سن یا سایر معیارها گروه بندی می شوند. معتبرترین تیم های ملی غالباً تیم های بزرگسالان مردان و زنان هستند. با این حال، ممکن است آنها محبوب ترین یا موفق ترین نباشند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)