ما در بنیاد 15 خرداد سه ماموریت داریم که یکی از آنها سلامت است
به نقل از خبرگزاری پانا1402/3/3کد خبر 14023102014
یک هزار و 315 بیمار مبتلا به سرطان تحت حمایت های درمانی و دارویی بنیاد 15 خرداد ستاد اجرایی فرمان امام قرار گرفته اند..
معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام که همزمان با روز آزادسازی خرمشهر از نمایشگاه معرفی اقدامات خیریه امدادگران عاشورا بازدید می کرد، گفت: علاوه بر حمایت از بیماران مبتلا به سرطان در فرآیند درمان و تامین دارو، نسبت به کمک معیشتی و اهدای بسته های ارزاق به این بیماران نیز اقدام کرده ایم..
وی تاکید کرد: همچنین راه اندازی و تجهیز مراکز تشخیص و درمان سرطان در استان ها در قالب مراکز جامع سرطان در دستور کار است..
سیدهاشمی تاکید کرد: بنیاد 15 خرداد به زودی طرح غربالگری سرطان را نیز با همکاری خیریه امدادگران عاشورا در سراسر کشور آغاز می کند. معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام با تاکید بر توجه ویژه به بیماران صعب العلاج و مبتلا به سرطان گفت: افزایش کمک های بنیاد 15 خرداد به بیماران مبتلا به سرطان افزایش خواهد یافت..
در ادامه، مدیرعامل بنیاد 15 خرداد نیز خیریه امدادگران عاشورا را بهترین شریک اجتماعی این بنیاد اعلام و اظهار امیدواری کرد که این همکاری در حوزه پیشگیری نیز ادامه و افزایش بیشتری داشته باشد..
حمیدرضا علیان زادگان تصریح کرد: ما در بنیاد 15 خرداد سه ماموریت داریم که یکی از آن ها سلامت است و به همین منظور و به خصوص با توجه به شرایط سخت سرطان ، مرکز جامع سرطان در مجموعه ستاد اجرایی تاسیس شده است و بر اساس آخرین تصمیمات اتخاذ شده مالکیت این مرکز به بنیاد پانزده خرداد واگذار شده است که در آن خدمات به روز و با بالاترین استاندارهای در کشورهای پیشرفته به بیماران ارائه می دهد. وی خاطرنشان کرد: برای مثال، تشخیص ژنتیک بودن یا نبودن سرطان در بیماران که مساله بسیار مهمی است، قبلاً در خارج از کشور و در زمان طولانی انجام می شد اما اکنون در مدت پنج دقیقه در همین مرکز صورت می گیرد. در پایان این مراسم، لوح تقدیر هیات امنای موسسه امدادگران عاشورا به پاس خدمات خیرخواهانه و عام المنفعه سیدمصطفی سیدهاشمی و حمیدرضا علیان زادگان به رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بنیاد 15 خرداد اهدا شد.. (تصویر شماره 1)(تصویر شماره 2)
واژه شناسی این خبر (سرطان):
سَرَطان ، کَنسِر یا چَنگار ، به مجموعه ای از بیماری هایی گفته می شود که از تکثیر مهارنشدهٔ سلول های دگردیسی یافته پدید می آیند. از دیدگاه حکمای قدیمی طب ایرانی سرطان نوعی ورم است که به سبب تغییرات اخلاط بدن پیدا می شود ولی امروزه با پیشرفت دانش پزشکی می دانیم که این گونه نیست. سلول های سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلول ها جدا می افتند. علت دقیق این پدیده همچنان نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا مواردی که موجب اختلال در فعالیت سلول ها می شوند در هسته سلول ناهنجاری به بار آورند. از جملهٔ این موارد می توان از مواد رادیواکتیو ، مواد شیمیایی و سمّی یا تابش بیش از اندازه نور آفتاب نام برد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول ، مرگ طبیعی سلولی و تمایز تعادلی وجود دارد.
پژوهشگران انگلیسی در پژوهش هایشان دریافتند که عدم توازن غیر ژنتیکی پروتیین باعث رشد خارج از کنترل تومور می شود. پژوهشگران هنگام پژوهش های آزمایشگاهی بر روی موش دریافتند که دو پروتیین Plcy1 و Grb2 برای چسبیدن در مسیر Akt با هم رقابت می کنند. زمانی که پروتیین Plcy1 به این مسیر می چسبد باعث تکثیر سلولی می شود. اما پرویین Grb2 تکثیر سلولی را کنترل می کند. در سلول هایی که کمبود پروتیین Grb2 دارند، رشد سلولی پتانسیل از کنترل خارج شدن و سرطانی شدن را دارد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)