امیدوارم این همایش پلی برای ترقی علمی و اقتصادی استان کردستان و اقلیم کردستان عراق باشد.
به نقل از خبرگزاری موج1402/3/3کد خبر 1402310625
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: می توان گفت که تقریبا 57 درصد تولید توت فرنگی کشور در استان کردستان است و این کردستان را به قطب تولید توت فرنگی در کشور تبدیل کرده است..
به گزارش خبرگزاری موج کردستان، محمدمهدی برومندی در همایش بین المللی توت فرنگی که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، گفت: با تنوع اقلیمی بالای کشور و البته اقلیم خشک و نیمه خشک توانسته ایم سالانه قریب به 135میلیون تن غذا را تولید کنیم..
وی با بیان اینکه سالانه 6 میلیارد دلار از درآمد ارزی کشور از صادرات محصولات کشاورزی است که 50 درصد آن متعلق به محصولات باغبانی است، افزود: در حال حاضر 20 درصد از اراضی کشاورزی کشور به تولیدات باغبانی تخصیص دارد که این امر 37 درصد اشتغال کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است..
وی با بیان اینکه بیش از 3 هزار و 900 هکتار سطح زیر کشت توت فرنگی در استان کردستان در فضای باز است، یادآور شد: کردستان مازندران گلستان و گیلان به ترتیب در کشور بیشترین تولید توت فرنگی را دادند و این در حالی است که در مجموع تولید سالانه توت فرنگی در کشور 120 هزار تن است..
برومندی با اشاره به اینکه کردستان پیشتاز تولید تحقیق و ترویج کشت توت فرنگی در کشور است، گفت: مشکلاتی در حوزه کشت توت فرنگی در کردستان و کشور وجود دارد که حل آنها نیاز به اهتمام دانشگاه دارد..
تولید توت فرنگی می تواند راه توسعه کردستان باشد رئیس دانشگاه کردستان نیز در این همایش با بیان اینکه تولید توت فرنگی یکی از گام هایی است که در توسعه همه جانبه استان و کشور می تواند موثر باشد، اظهار کرد: امیدوارم این همایش پلی برای ترقی علمی و اقتصادی استان کردستان و اقلیم کردستان عراق باشد..
حامد قادرزاده با اشاره به اینکه امروز در کشور به توت فرنگی به عنوان یک محصول با ارزش افزوده بالا توجه می شود، افزود: کردستان در ایران با کشاورزی شناخته شده است اما سهم بالای اشتغال و درآمد ناخالص استان در این بخش جای تامل دارد، لذا به هیچ عنوان این به معنی پیشرفت استان نیست..
وی ادامه داد: سهم اقتصادی استان کردستان از کشاورزی قریب به 25درصد است و این در حالی است که میانگین این امر در کشور 11/7 درصد است و این مهم نشان از این دارد که باید در این امر تلاش دوچندان صورت گیرد و توسعه پایدار اقتصادی در اولویت باشد..
قادرزاده با اشاره به اینکه توسعه بخش کشاورزی می تواند به توسعه دیگر بخش های اقتصادی استان و کشور کمک کند، گفت: کشاورزی را می توان یک فعالیت فصلی دانست..
تمهیدات ایجاد 300 هکتار گلخانه در کردستان انجام شده است در ادامه این همایش رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، اظهار کرد: ارقام جدیدی که به زودی معرفی خواهد شد قطعا در تولید با کیفیت توت فرنگی در استان کردستان موثر خواهد بود..
پیمان اسکندری با بیان اینکه 43 هکتار گلخانه در استان وجود دارد که نشان از عقب ماندگی استان در این مهم است، افزود: تمهیدات ایجاد 300 هکتار گلخانه در استان انجام شده است که امیدواریم هرچه زودتر اعمال شود و محصولات جالیزی به گلخانه ها متتقل شوند..
وی با بیان اینکه در نظر داریم کشت گلخانه ای را در مناطق مرزی استان گسترش دهیم، ادامه داد: همکاری های بسیار خوبی را با دانشگاه کردستان در راستای توسعه کشاورزی استان داریم و در ادامه با دانشگاه سلیمانیه نیز در راستای توسعه کشاورزی همکاری خواهیم کرد..
65 مقاله علمی برای همایش توت فرنگی ارسال شد دبیر علمی این همایش نیز با بیان اینکه برای همایش توت فرنگی 65 مقاله ارسال شده است که 25 مقاله به عنوان مقاله علمی پذیرفته شدند، بیان کرد: برای همایش توت فرنگی 65 مقاله ارسال شده است که 25 مقاله به عنوان مقاله علمی پذیرفته شدند..
محمود کوشش صبا با اشاره به اینکه در حال حاضر در جهان توت فرنگی به عنوان میوه فراسودمند شناخته شده است، یادآور شد: توت فرنگی چندین برابر سایر محصولات کشاورزی خاصیت آنتی اکسیدانی دارد..
وی با بیان اینکه تولید مکانیزه محصول توت فرنگی یکی از ملزوماتی است که باید به آن توجه کرد، گفت: برای افزایش تولید در سطح به کشت های عمودی، چند طبقه، تونلی و غیره نیاز داریم..
دبیر علمی این همایش با اشاره به اینکه توسعه و اصلاح ارقام توت فرنگی یکی دیگر از مواردی است که باید به آن توجه شود، افزود: سرعت بالای تنفس محصول توت فرنگی عمده دلیل وجود بیشتر ضایعات در این محصول است..
واژه شناسی این خبر (توت فرنگی):
توت فرنگی (نام های دیگر: چیلک ، چلیک یا چیالک جنگلی ، چَلَم و شالکَه ) گیاهی نهان دانه از تیرهٔ گل سرخ است. رشد این گیاه علفی پایا در آب و هوای معتدل گرم و در بستر غنی از گیاخاک و خاک اسیدی بسیار خوب است. گل های توت فرنگی نسبت به سرما به شدت حساس هستند ولی عطر و طعم نهنج (قسمت خوراکی گیاه) با انجماد از بین نمی رود.در نزهت نامه علایی این میوه کهج خوانده شده است.
توت فرنگی به دلیل دارا بودن فیتو کمیکال ، اثرات مثبت بسیاری بر روی مغز می گذارد و می تواند اثرات نامطلوب پیری بر مغز را کاهش دهد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
مهم ترین چالش در بخش ترویج و آموزش بحث پشتیبانی و آموزش است.
1402/3/6
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان چهارمحال وبختیاری گفت: در این استان 22 شرکت خدمات مشاوره ای، 24 مرکز آموزش خدمات غیردولتی و 460 مددکار ترویجی در حوزه آموزش های کشاورزی فعال هستند.به گزارش خبرگزاریخبرآنلایناستان چهارمحال وبختیاری ،حسین برزگررییس جهاد کشاورزی استان در گردهمایی رسانه های وزارت جهاد کشاورزی که در چهارمحال و بختیاری برگزار شد،با بیان اینکه پشتیبانی، حمایت، آموزش و به روز شدن این افراد هزینه دارد،گفت : مهم ترین چالش در بخش ترویج و آموزش بحث پشتیبانی و آموزش است. وی عنوان کرد: طی یک دهه گذشته در چهارمحال و بختیاری 30 درصد منابعآب برای کشاورزی کاهش پیدا کرده اما از سوی دیگر ما شاهد افزایش 70 درصدی تولید محصولات هستیم و این نتیجه استفاده از نهاده های مرغوب و ارتقای آموزش است. رییس سازمان ...
نرخ خرید هر کیلوگرم کلزا 24 هزار تومان و کاملیا 26 هزار تومان است.1402/3/6
به گزارش خبرگزاری فارس از خرم آباد، جواد طهماسبی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برداشت محصولات زراعی و دانه های روغنی در برخی مناطق لرستان آغاز شده است. وی خاطرنشان کرد: در شهرستان پلدختر تا کنون 8 هزار تن گندم تحویل سیلو و مراکز خرید تضمینی شده است. مدیر زراعت جهادکشاورزی لرستان با پیش بینی افزایش حدود 50 درصدی تولید گندم در سال زراعی جاری، افزود: با توجه به سطح زیرکشت انتظار می رود امسال 415 هزار تن گندم در استان تولید شود. طهماسبی نرخ خرید تضمینی هر کیلو گندم را 15 هزار تومان عنوان و تصریح کرد: همچنین نرخ خرید هر کیلوگرم کلزا 24 هزار تومان و کاملیا 26 هزار تومان است.
درخواست مسئولان کردستان از وزارت جهاد کشاورزی؛ به صادرات توت فرنگی کمک کنید1402/3/5
توت فرنگی استان کردستان در حالی در کشور شناخته شده که این طلای سرخ در استان مغفول مانده و صادرات این محصول به بازارهای بین المللی نیازمند کمک وزارت جهاد کشاورزی است..- اخبار استانها -به گزارشخبرگزاری تسنیماز سنندج، محسن فتحی، نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی ظهر امروز در جشنواره توت فرنگی روستای شیان، با اشاره به اینکه توت فرنگی یک ظرفیت بزرگ برای کردستان است که در صورت توجه می توانیم به بازارهای بین المللی معرفی و عرضه کنیم، اظهار کرد: میزات توت فرنگی تولیدی از این استان می تواند نویدبخش روزها و اقتصاد بهتر و رونق تولید باشد..وی با بیان اینکه توت فرنگی علاوه بر ایجاد اشتغال و درآمدزایی، می تواند باعث بهبود وضعیت معیشتی مردم شود، گفت: از وزارت جهاد کشاورزی ...
چهارمین «جشنواره توت فرنگی» شیان1402/3/5
امسال 100 واحد صنعتی دیگر کردستان گازدار می شوند
1402/3/7
احمد فعله گری مدیرعامل شرکت گاز کردستان در گفت وگو با خبرنگار فارس در سنندج به اهمیت گسترش و توسعه صنعت گاز اشاره کرد و آن را موجب ارتقای صنایع دیگر دانست.وی اظهار داشت: توسعه بخش صنعت محرک اصلی رشد، موفقیت و نوآوری کشورها محسوب می شود و این بخش علاوه بر ایجاد ارزش افزوده بیش از سایر بخش های اقتصاد منجر به ایجاد اشتغال خواهد شد.به گفته فعله گری، ارزش افزوده، اشتغالزایی، تحریک نوآوری و پاسخگویی به نیازهای مصرف کنندگان عوامل کلیدی رشد اقتصادی بلندمدت و پایدار هستند.وی افزود: با در نظر گرفتن جایگاه و نقش راهبردی منابع عظیم گاز در سیاست های کلان اقتصادی، این صنعت قادر خواهد بود در صف ارکان اصلی و اساسی توسعه و رشد واحدهای تولیدی و صنعتی قرار گیرد و این نقش در استان کردستان نیز موجب تامین پایدار ...
ارتباط فرهنگی بین شرق و غرب با محوریت سنندج و مشهد برقرار شود1402/3/7
سنندج- سخنگوی کاروان زیر سایه خورشید در کردستان گفت: ارتباط فرهنگی و معنوی بین شرق و غرب ایران با محوریت سنندج و مشهد برقرار شود.به گزارشخبرنگار مهر ، حجت الاسلام سید محمد محسن دعایی شنبه شب در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان کردستان اظهار کرد: این حرکت زیر سایه خورشید زمینه ساز نشر خوبیهاستو بالغ بر 16 سال است که موسسه جوانان آستان قدس رضوی تصمیم گرفته که حرم در حرم محصور نشود. وی افزود: امسال 31 کاروان به استان های مختلف کشور و 10 کاروان به خارج از کشور اعزام می شود. حجت الاسلام دعایی خاطرنشان کرد: در مجموع بیش از 2 هزار برنامه توسط این کاروان ها در نقاط مختلف برگزار می شود. وی اظهار داشت: امام رضا کانون نورافشانی معنویت در دنیای معاصر هستند و ما از رسانه ها انتظار داریم که همه برنامه ها ...