خلق محتوی خلاقانه برای مقابله با اعتیاد یک ضرورت است
به نقل از خبرگزاری مهر1402/3/3کد خبر 14023110912
گرگان- استاندار گلستان گفت: تولید محتوای پیشگیرانه با روش های خلاقانه و اثرگذار در مقابله با چالش فراگیر اعتیاد یک ضرورت است..
استاندار گلستان افزود: محتوای تولید شده باید کوتاه، تأثیرگذار، همراه با ایده های خلاقانه باشد تا بتواند مخاطبان را با خود همراه سازد..
وی ادامه داد: افتتاح دو مرکز ماده 16 در گرگان و گنبدکاووس در هفته دولت سال جاری در دستور کار قرار دارد..
زنگانه گفت: با استفاده از سامانه مدیریت و یکپارچه سازی غربالگری معتادین متجاهر در طول یک سال بانک اطلاعاتی معتادان متجاهر بر اساس عنبیه چشم تکمیل می شود و پس از آن مراقب های پس از خروج بهتر از گذشته مدیریت می شود..
وی افزود: استفاده از ظرفیت دبیر کل مبارزه با مواد مخدر در راستای تکمیل هرچه سریع تر اردوگاه سخت ماده 42 برای قاچاقچیان ضروری است..
وجود این مرکز عامل بازدارنده ای قدرتمند خواهد بود استاندار گلستان ادامه داد: طرح های مهرانه (حمایت از خانواده معتادان) و مهاجر (معتادان کم سواد) با همراهی معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و دستگاه مرتبط اجرایی می تواند نقش حمایتی ارزشمندی داشته باشد..
زنگانه افزود: طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان (نماد) با تلاش آموزش و پرورش در شناسایی دانش آموزان آسیب دیده بسیار موثری است و باید توسط شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مورد توجه قرار گیرد..
واژه شناسی این خبر (اعتیاد):
اعتیاد (همچنین: خوگری ) حالتی است که در آن شخص به علت روانی یا مصرف مواد شیمیایی، طبیعی دچار ضعف اراده درکنترل تکرار اعمال خود می شود. هرچند ضعف اراده، خود بیماری نیست ولی به علت عوارضی که بر دستگاه عصبی مرکزی شخص ایجاد شده به عنوان بیماری فرض می شود و این بیماری با ایجاد اختلال در کنترل بر سیستم رفتار، باعث تکرار آن رفتار می گردد. بیماری اعتیاد مدارهای عصبی مربوط به نظام، انگیزش ، و حافظه را در مغز دچار اختلال کرده، و اختلال در این سیستم ها در مغز باعث بروز عوارض بیولوژیکی ، فیزیولوژیکی ، اجتماعی و روانی می گردد. به شخصی که درگیر این اختلال عصبی باشد ( معتاد ) می گویند. بررسی اعتیاد به عنوان عارضه ای روانی، اجتماعی و اقتصادی از دیدگاه علوم پزشکی ، روان شناسی و جامعه شناسی و همین طور از دیدگاه های فلسفه ، قانون ، اخلاق و مذهب صورت می گیرد. از سال ۱۹۶۴ میلادی ، سازمان بهداشت جهانی استفاده از عبارت وابستگی دارویی یا وابستگی به دارو را به جای اصطلاح اعتیاد توصیه نموده است.
در عموم به لحاظ مفهومی، بیماری اعتیاد یک بیماری اصلی، مزمن و عصبی است، که در اثر عواملی ژنتیکی ، فیزیولوژیک و اجتماعی رشد و بروز پیدا می کند، به طوری که وجه مشخص این بیماری اختلال در کنترل انجام عملی، یا احساس اجبار در انجام یک عمل مشخص، با وجود آگاهی نسبت به عواقب خطرناک آن باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)