این موضوع به یکی از مشکلات بین پاکستان و دولت موقت طالبان در افغانستان تبدیل شده است.
به نقل از خبرگزاری مهر1402/3/3کد خبر 14023111014
وزیر خارجه پاکستاندر مصاحبه ای اعلام کرد: طالبان به تعهدات خود درباره مبارزه با تروریسم عمل کند..
به گزارش خبرگزاری مهر ، بلال بوتو زرداری وزیر امور خارجه پاکستان در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری آناتولی با اشاره به افزایش حملات تروریستی از سوی طالبان پاکستان در کشورش پس از روی کار آمدن دولت موقت طالبان در افغانستان، گفت: این موضوع به یکی از مشکلات بین پاکستان و دولت موقت طالبان در افغانستان تبدیل شده است..
وزیر امور خارجه پاکستان در این مصاحبه از دولت موقت طالبان خواستار مقابله با این گروه ها شده و از آن ها خواست تا به تعهدات خود در قبال جامعه بین الملل و مردم این کشور عمل کرده و نشان دهند که به هیچ فرد یا گروهی اجازه استفاده از خاک افغانستان به عنوان مقری برای سوء استفاده را نخواهند داد..
بلال بوتو زرداری با اشاره به کفایت ظرفیت افغانستان در مقابله با گروه های تروریستی گفت: فقط در زمانی که از اراده کافی برای انجام این کار وجود نداشته باشد، به مشکل برخورد می کنیم..
وزیر امور خارجه پاکستان در رابطه با اظهارات خواجه محمد آصف وزیر دفاع این کشور در ارتباط با احتمال انجام عملیات نظامی در افغانستان گفت: بهتر بود این مسئله با زبان دیپلماتیک بیان شود؛ اما پاکستان حق دفاع از خود را طبق قوانین بین المللی دارد..
واژه شناسی این خبر (افغانستان):
افغانستان (انگلیسی: Afghanistan) کشوری آسیایی با اکثریت مسلمان است. چین ، تاجیکستان ، ازبکستان ، ترکمنستان ، ایران و پاکستان در همسایگی این کشور قرار دارد. کابل پایتخت افغانستان و قندهار ، هرات و مزار شریف بزرگترین شهرهای این کشور است. پیروان مذهب حنفی ( اهل سنت ) در اکثریت و شیعیان امامیه و اسماعیلیه در اقلیت هستند. درصد شیعیان در این کشور، بین ۲۵٪ تا ۳۰٪ برآورد شده است. در قانون اساسی مصوب سال ۱۳۸۲ش ، برای اولین بار، مذهب شیعه در افغانستان به رسمیت شناخته شد. هزاره بزرگترین قوم شیعه و سادات ، هراتی ها ، قزلباش ها و گروه هایی از بلوچ ها، تاجیک ها و پشتون ها دیگر دسته های شیعه هستند. رواج تشیع در سرزمین افغانستان از زمان صدر اسلام بوده و گسترش آن در دوره بنی عباس و با مهاجرت علویان به خراسان ، و سپس همزمان با ایلخانان و صفویه اتفاق افتاده است.
از زمان حکومت عبدالرحمن خان (۱۲۵۹۱۲۸۰ش/۱۸۸۰۱۹۰۱م) که شیعیان بخصوص هزاره ها به سختی سرکوب و کشتار شده و خودمختاری آنان سلب شد، تا سقوط طالبان در ۱۳۸۰ش شیعیان مورد تهدید و سرکوب بودند. پس از برپایی نظام سیاسی بر پایه انتخابات تا روی کار آمدن دوباره طالبان در آخرین روزهای مرداد ۱۴۰۰ش ، اوضاع شیعیان به بهبودی نسبی رسیده بود؛ گرچه سیاست آن حکومت نیز خالی از تبعیض نسبت به شیعیان نبود و حملات تروریستی متعددی علیه شیعیان بخصوص هزاره ها صورت گرفت. در آن دوره شیعیان در افغانستان چندین حزب، گروه اجتماعی، نهاد و مرکز دینی، حوزوی و دانشگاهی، رسانه، نمایندگان پارلمانی و اندکی مقام ارشد حکومتی داشتند. در امارت اسلامی طالبان، هیچ مقام ارشد حکومتی از شیعیان انتخاب نشد و آنان دوباره مورد تبعیض و محرومیت قرار گرفته اند.
افغانستان کشوری در جنوب آسیای میانه است و به دریا راه ندارد. این کشور از شمال با تاجیکستان ، ازبکستان و ترکمنستان ، از شمال شرق با چین ، از شرق و جنوب با پاکستان و در غرب با ایران همسایه است. مساحت افغانستان در منابع مختلف از ۶۲۰ تا ۷۰۰ هزار کیلومتر مربع تخمین زده شده است. حدود نیمی از افغانستان را رشته کوه ها و ارتفاعات پوشانده است. در اطراف این کوه ها، دره های باریک و عمیق و سپس دامنه کم شیب و دشت ها و بیابان ها قرار دارد.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (پاکستان):
پاکستان ، کشوری است با نظام سیاسی جمهوری اسلامی و با جمعیت اکثریت مسلمان در جنوب آسیا که در سال ۱۳۲۶ش/ ۱۹۴۷ میلادی، در پی استقلال طلبی مسلمانان و جدایی از کشور هند تشکیل شد. مردم این کشور از اقوام متعددی تشکیل شده اند.
شیعیان در کشور پاکستان، حدود ۲۰ درصد از کل جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. شیعیان در سراسر این سرزمین پراکنده اند و بسیاری از شهرها و روستاهای ایالات پاکستان دارای جمعیت شیعه است. با توجه به رویکرد غیر فرقه ای حکومت پاکستان، محدودیتی برای فعالیت شیعیان در سیاست وجود نداشته و بسیاری از سیاستمداران و سران نظامی این کشور از شیعیان بوده اند. علاوه بر این، فعالیت سیاسی شیعیان در قالب سازمان های شیعی با هویت مذهبی نیز جریان داشته است. حوزه های علمیه و نهادهای آموزشی و دینی شیعی، آموزش شیعیان را بر عهده دارند. در دهه های اخیر خشونت های فرقه ای علیه شیعیان به کشتار و آزار آنان در پاکستان منجر شده است.
(برگرفته از ویکی شیعه)