سیاست خارجی ایران جامع، متوازن و بر اساس همگرایی و چندجانبه گرایی اقتصادی است
به نقل از خبرگزاری پانا1402/3/3کد خبر 14023113610
رئیس جمهوری با بیان اینکه سیاست خارجی ایران، سیاستی جامع و متوازن، بر اساس همگرایی و چندجانبه گرایی اقتصادی و توسعه روابط با قطب های اقتصادی آسیا است، اظهار داشت ما در گام اول اعتمادسازی را آغاز کردیم و امروز اعتماد میان کشورها برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران به شکل مطلوبی رو به افزایش است..
آیت الله سید ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه در بدو ورود به کشورمان پس از سفر رسمی دو روزه به اندونزی، ضمن تبریک دهه کرامت گفت: سفر به اندونزی با توجه به اینکه این کشور در منطقه جنوب شرق آسیا و ترتیبات منطقه ای آن جایگاه ممتازی دارد، سفری مهم و دارای ابعاد متعدد بود..
رئیسی همچنین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در آسیا را سیاستی جامع و متوازن توصیف و تصریح کرد: ما به دنبال توسعه روابط با قطب های اقتصادی در آسیا از جمله چین، روسیه، هند و اندونزی هستیم و در این سفر نیز 11 سند همکاری میان ایران و اندونزی در حوزه های اقتصادی، تجاری، انرژی، فرهنگی و علم و فناوری به امضا رسید..
رئیس جمهور با اشاره به نمایش مستندی از کار تجهیزات روباتیک جراحی از راه دور ساخت ایران که در بیمارستانی در اندونزی به کار گرفته شده بود، در جلسه مذاکرات مقامات دو کشور و دستور رئیس جمهور اندونزی برای تجهیز 12 بیمارستان این کشور به این دستگاه های دانش بنیان اظهار داشت: در این سفر قراردادهای خوبی برای تداوم همکاری دو کشور در حوزه های پزشکی و درمانی منعقد شد..
آیت الله رئیسی همچنین به توافق دو کشور درباره تجارت با تعرفه ترجیحی اشاره و خاطرنشان کرد: مذاکرات دو کشور در این زمینه از 17 سال پیش آغاز اما به نتیجه نرسیده بود که در این سفر نهایی شد و این توافق می تواند مسیر تجارت میان دو کشور و منطقه را هموار کند..
همچنین توافق نوآورانه دیگر تجارت بر اساس تهاتر بود که با توجه به مکمل بودن اقتصاد دو کشور تاثیر زیادی بر رفع موانع گسترش تجارت فیمابین خواهد داشت..
رئیس جمهور همچنین توافق دیگر انجام شده میان دو کشور را همکاری در حوزه انرژی در بخش های بالادستی و پایین دستی نفت و گاز عنوان کرد که مقرر شده اقدامات مرتبط با آن سریعا آغاز شود..
رئیسی در ادامه سخنانش با اشاره به توافقات دو کشور در عرصه های فرهنگی گفت: در این سفر شاهد ابراز محبت عمیق مردم عزیز اندونزی به جمهوری اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب اسلامی از جمله در مرکز اسلامی جاکارتا بودیم که گواه جایگاه رفیع ایران اسلامی در دل مردم منطقه است؛ این احساس علاقمندی گواه رابطه عمیق میان دو ملت بود که ناگسستنی است..
رئیس جمهور همچنین به مذاکرات دو کشور درباره مسائل سیاست خارجی نیز اشاره کرد و افزود: دو کشور درباره مسائل منطقه ای و فرامنطقه ای از جمله مسئله فلسطین، افغانستان و میانمار دیدگاه های مشترکی دارند..
آیت الله رئیسی با بیان اینکه در مذاکرات با مسئولین عالی اندونزی شاهد بودیم که اراده دو کشور برای گسترش همه جانبه روابط کاملا جدی است، اظهار داشت: مذاکرات مقامات ایران و اندونزی برای اجرایی کردن توافقات حاصل شده از همان زمان حضور ما در این کشور آغاز شد..
رئیس جمهور با اشاره به حضور خود در نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و اندونزی تصریح کرد: مسائل مطرح شده در این نشست مورد توجه مقامات دو کشور قرار خواهد داشت و تلاش می کنیم موانع موجود در مسیر گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری هر چه سریع تر برطرف شود..
رئیسی در پایان با قدردانی از استقبال گرم مردم و مقامات اندونزی، اظهارامیدواری کرد که این سفرها و تبادل هیئت ها میان دو کشور به ارتقای بیش از پیش سطح روابط در حوزه های مختلف و در راستای تامین منافع دو ملت و ملت های منطقه بیانجامد.. (تصویر شماره 1)(تصویر شماره 2)
واژه شناسی این خبر (سیاست خارجی):
سیاست خارجی به معنی دنبال کردن هدف های کشور در محیط بین المللی و در رابطه با جامعه ها، دولت ها و کشورهای دیگر است.
سیاست خارجی، راهنمای موضع گیری در جهان است؛ و مجموعه ای از اهداف بین المللی و راه های رسیدن به آن ها را شامل می شود. سیاست خارجی کشورهای مختلف، با هم متفاوت است. سیاست خارجی یک کشور نیز در طی زمان، تغییر می کند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (اندونزی):
اَندونِزی با نام رسمی جمهوری اندونزی (به اندونزیایی:Republik Indonesia)، بزرگترین کشور مسلمان جهان است. ورود اسلام به این سرزمین مربوط به قرن های نخست قمری بوده است.
اندونزی کشوری در آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه است که بین اقیانوس هند و اقیانوس آرام قرار دارد. این کشور بزرگترین مجمع الجزایر دنیا و متشکل از ۱۷٬۵۰۸ جزیره که از این میان ۶۰۰۰ جزیره مسکونی و باقی، خالی از سکنه هستند [ نیازمند منبع ] . اندونزی با جمعیت ۲۷۰ میلیون نفر، چهارمین کشور پرجمعیت دنیا است. نظام سیاسی این کشور جمهوری با انتخابات مجلس و ریاست جمهوری می باشد. پایتخت اندونزی، جاکارتا است. سوماترا، کالیمانتان (بُورنِیُو)، سولاوِسی، و پاپوآ (گینه نو) دیگر جزایر بزرگ اندونزی هستند. جزیره جاوه نیمی از جمعیت اندونزی را در خود جای داده و قلب فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و تاریخی اندونزی محسوب می شود و موقعیت مرکزی را در مجمع الجزایر اندونزی دارد. جزیره سوماترا در معنای لغوی به معنی زمین است. این جزیره غربی ترین جزیره اندونزی محسوب می شود. [ نیازمند منبع ]
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (رئیس جمهوری):
رئیس جُمهور یا پرزیدِنت (به انگلیسی : President ) بالاترین مقام سیاسی در کشورهای دارای حکومت جمهوری است. او با رأی مردم از میان نامزدهای ریاست جمهوری برای مدت معینی برگزیده می شود.
رئیس جمهور در اکثر کشورها جایگاهی است که دارای اختیارات بالای نظارتی و هدایتی است. قدرت معمولاً میان رئیس جمهور و نخست وزیر یا صدراعظم تقسیم می شود، هرچند در برخی کشورهای دارای نظام ریاست جمهوری مانند افغانستان یا ایالات متحدهٔ آمریکا ، پست های قابل توجهی مانند نخست وزیری یا صدراعظمی وجود ندارد و رئیس جمهور که با رأی مستقیم مردم انتخاب می شود، دارای اختیاراتی دوچندان است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
ارتش تخصص حرفه ای خود را برای رفع تهدیدات به کار می بندد
1402/3/9
فرمانده کل ارتش در گردهمایی روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور گفت: ارتش توان و قدرت بالای نظامی و تخصص حرفه ای خود را برای رفع تهدیدات به کار خواهد بست.به گزارش خبرگزاری موج، سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران بعدازظهر امروز در گردهمایی روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که با حضور وزیر امور خارجه ایران در این وزارتخانه برگزار شد گفت: بدون تردید در عصر جهانی شدن و در دوران گذار نظام بین الملل که کماکان در وضعیت آنارشیک قرار دارد دیپلماسی یکی از مهمترین ابزارهای ارتقای قدرت کشورها تلقی می شود. پیچیدگی محیط بین المللی با تغییرات گسترده در بازیگران، قواعد و روندها موجب شده دولت ها برای مقابله با تهدیدات مختلف و استفاده از فرصت های ...
وضعیت صادرات نفت و پتروشیمی از دیدگاه فعالان بخش خصوصی1402/3/9
فعالان بخش خصوصی حوزه انرژی در هفتمین همایشراهکار های افزایش سهم بخش خصوصی در بازار های بین المللی انرژیبه بیان موانع موجود صادرات و میزان فروش و تولید نفت و پتروشیمی و مقایسه آن با سال های گذشته پرداختند و بر افزایش تولید و توسعه و مهار تورم تاکید کردند. به گزارش خبرگزاری برنا به نقل از میزان، هفتمین همایشراهکار های افزایش سهم بخش خصوصی در بازار های بین المللی انرژیعصر روز جمعه 29 اردیبهشت ماه با حضور انجمن ها و اتحادیه های حوزه نفت و پتروشیمی و جمعی از کنشگران این حوزه در سالن همایش های نمایشگاه بین المللی برگزار شد. وضعیت صادرات نفت و پتروشیمی در سال گذشته ضعیف بوده است در این همایش ابتدا سخنگوی اتحادیه اوپکس وضعیت صادرات نفت و پتروشیمی کشور در سال گذشته را تشریح کرد.سید حمید حسینی با ...
ربات سینا موثرتر از داوینچی؛ مشابه آمریکایی آن است1402/3/9
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد ربات جراحی از راه دور این دانشگاه گفت: در اندونزی در حضور دو رییس جمهوری ایران و اندونزی جراحی از راه دور با فاصله 500 کیلومتر انجام شد.دو دستگاه ربات جراحی از راه دور به اندونزی صادر کردیم، ولی تقاضای 12 دستگاه از ما کردند. دانشمندان اندونزیایی به صراحت در تلویزیون این کشور گفتند که دستگاه ربات سینا موثرتر از مشابه آمریکایی به نام داوینچی است.به گزارش ایران اکونومیست ، دکتر حسین قناعتی در آیین اعطای نخستین نشان عالی دانش در نماد آموزش عالی ایران به 12 چهره دارای مرجعیت علمی که در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: امید به زندگی مهم ترین شاخص در پیشرفت نظام سلامت است.افزایش این شاخص از 54 سال به بالغ بر 77 سال دسترنج ...
این تندیس نشان تقدیر از مجموعه هنرمندان و نشان ارادت هنرمندان به ساحت امام رضا(ع) است.1402/3/9
خراسان رضوی-مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) گفت: نشان ارادت همزمان با ولادت حضرت ثامن الحجج(ع) در اختتامیه جشنواره هایشانزده گانه امام رضا(ع) رونمایی و به نفرات برتر اهدا خواهد شد. به گزارشخبرنگارخبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد ، مرتضی سعیدی زاده، دوشنبه شب در آیین اختتامیه دوازدهمین جشنواره بین المللی عکس رضوی که در مجتمع دکترعلی شریعتی فرهنگسرای جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد، افزود: این تندیس نشان تقدیر از مجموعه هنرمندان و نشان ارادت هنرمندان به ساحت امام رضا(ع) است. وی ادامه داد: شاید تاریخ هنر عکاسی نسبت به سایر هنرهای ما متاخر باشد.خوشنویسی از زمان نزول قرآن بوده، شاعران از ابتدای صدر اسلام و حضور اهل بیت(ع) و پیامبر(ص) در تاریخ اسلامی شعر سرودند، ...
توافق سران ایران و عمان برای تنظیم سند همکاری های راهبردی در زمینه های مختلف1402/3/8
به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی و آقای هیثم بن طارق آل سعید، در بیانیه پایانی سفر رسمی و دو روزه سلطان عمان به کشورمان ضمن تأکید بر نقش سازنده بخش خصوصی دو کشور در توسعه افق های همکاری اقتصادی، نسبت به افزایش مستمر مبادلات تجاری و افزایش سرمایه گذاری های مشترک، ابراز خرسندی، از امضای موافقت نامه ها و یادداشت های تفاهم در زمینه های اقتصادی، تجاری، ترانزیت، سرمایه گذاری، انرژی و فرهنگی استقبال و بر ضرورت فعال شدن توافق های موجود میان دو کشور و همکاری برای رسیدن به توافق های جدید که برای خدمت به مصالح مشترک باشد، تأکید کردند. متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:بسم الله الرحمن الرحیمبیانیه مشترک به مناسبت سفر عالی جناب هیثم بن طارق آل سعید، سلطان کشور عماندر ...
حزب الله لبنان: تنها راه رسیدن به رئیس جمهوری توافق است1402/3/7
رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان اعلام کرد، تنها راه رسیدن به انتخاب رئیس جمهوری برای این کشور توافق است و این طبیعت لبنان است که همه چیز با توافق پیش برود.به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از سایت خبری النشره، هاشم صفی الدین، رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان در مراسم یادبود گفت، لبنان باید با توجه به تغییرات بزرگی که در منطقه در حال رخ دادن است تصمیم خود را بگیرد و گزینه های خود را مشخص کند و در معادلات جدید پیش رو جایی برای خود اختصاص دهد تا در این معادلات چه در منطقه و چه در جهان گم نشود. وی افزود: آنچه ما امروز زندگی می کنیم نتیجه وابستگی به دیگری است که نقش و آینده لبنان را پس از جنگ های جهانی برای ما رقم زد؛ اما امروز ما در لبنان، فلسطین و منطقه خود هستیم، نه در جنگ جهانی اول و نه در جنگ ...