جایگاه اتحادیه اقتصادی اوراسیا در جهان با وجود تحریم ها تقویت شده است
به نقل از خبرگزاری فارس1402/3/4کد خبر 14023115620
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، به نقل از راشاتودی، بلوک تجارت آزاد به رهبری روسیه برای توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو خود تلاش می کند..
ولادیمیر پوتین روز چهارشنبه اعلام کرد که نقش اتحادیه اقتصادی اوراسیا به رهبری روسیه در عرصه جهانی و همچنین کشورهای عضو آن با وجود فشارهای خارجی در حال افزایش است..
وی که در نشست عمومی دومین مجمع اقتصادی اوراسیا در مسکو سخنرانی کرد، گفت: با وجود بحران در مقیاس بزرگ در اقتصاد و تجارت جهانی، خطرات ژئوپلتیکی و عدم شفافیت در جهان، مجموع تولید ناخالص داخلی کشورهای اتحادیه اوراسیا در سال 2022 به میزان 1/6 درصد رشد داشته است..
این نشست که با حضور مقامات و شرکت های تجاری ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، و قرقیزستان انجام شد تا 26 می ادامه خواهد داشت..
وی گفت که پیش بینی ها از فروپاشی اقتصاد روسیه به دلیل تحریم های گسترده غرب تحقق نیافته است و برعکس ، حاکمیت این کشور به طور قابل توجهی افزایش یافته است..
وی افزود: بخش مالی جهان تغییرات قابل توجهی را متحمل شده است اما روسیه با این وضع با این مشکلات سازگار شده و آن را مدیریت کرده است..
رئیس جمهور روسیه گفت که روسیه و شرکای آن علاقه مند به همکاری بین المللی عادلانه، کارآمد و عملی هستند در حالی که کسانی که از جهان تک قطبی حمایت می کنند به اقتصاد جهانی آسیب می رسانند..
وی افزود: ایالت متحده با سیاست اقتصادی خود، تنها توسعه کشورش را خراب می کند زیرا به پای خود شلیک می کند..
پوتین همچنین به استانداردهای دوگانه در سیاست اوکراین اشاره کرد و استدلال کرد که با وجود اینکه کیف روسیه را متجاوز خوانده اما از محل ترانزیت انرژی روسیه سود کلانی را به جیب می زند..
موافقت نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اورآسیا با حضور رئیس سازمان توسعه تجارت کشورمان و وزیر تجارت اوراسیا در دیماه سال 1401 امضا شد..
واژه شناسی این خبر (ولادیمیر پوتین):
ولادیمیر ولادیمیروویچ پوتین (زادهٔ ۷ اکتبر ۱۹۵۲) سیاستمدار روسی و افسر اطلاعاتی سابق است که اکنون رییس جمهور روسیه است. او از ۲۰۱۲ میلادی در این سمت در حال خدمت است و پیش از آن نیز از ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸ میلادی نیز این سمت را بر عهده داشت. همچنین او از ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۰ میلادی و مجددا از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ نیز نخست وزیر بود. پوتین پس از الکساندر لوکاشنکو ، دومین رییس جمهور اروپایی است که طولانی ترین مدت دورهٔ ریاست جمهوری را بر عهده داشته است.
پوتین در لنینگراد ( سن پترزبورگ کنونی) به دنیا آمد و حقوق را در دانشگاه دولتی سن پترزبورگ مطالعه کرد و در ۱۹۷۵ میلادی فارغ التحصیل شد. پوتین به عنوان افسر اطلاعاتی خارجی KGB به مدت ۱۶ سال کار کرد و پیش از استعفایش در ۱۹۹۱ میلادی جهت آغاز یک حرفه سیاسی در سن پترزبورگ، به درجه سرهنگ دومی رسید. سپس در ۱۹۹۶ میلادی به مسکو نقل مکان کرد تا به کابینه رییس جمهور بوریس یلتسین بپیوندد. او مدت کوتاهی را به عنوان هدایتگر سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) و وزیر شورای امنیتی، قبل از انتخاب شدن به عنوان وزیر در اوت ۱۹۹۹ میلادی خدمت کرد. پس از استعفای یلتسین، کمتر از چهار ماه پس از انتخاب بی درنگش برای اولین دوره ریاست جمهوری، پوتین رییس جمهور کنشگر شده و مجدداً در ۲۰۰۴ میلادی نیز رییس جمهور شد. از آنجا که در آن زمان از نظر قانون اساسی دوره ریاست جمهوری اش به دو دوره پیاپی محدود شده بود، پوتین مجدداً از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ میلادی تحت زعامت دمیتری مدودف به عنوان نخست وزیر خدمت کرد و در یک انتخابات در سال ۲۰۱۲ میلادی به ریاست جمهوری بازگشت، انتخاباتی که به دلیل اعتراضات و ادعاهایی مبنی بر تقلب خدشه دار گشت. او مجدداً در ۲۰۱۸ میلادی انتخاب شد. در آوریل ۲۰۲۱، پس از یک رفراندوم، اصلاحیه قانون اساسی را تبدیل به قانون کرد، اصلاحیه ای که به او امکان داد دو مرتبه دیگر انتخاب شود و پتانسیل ریاست جمهوری اش را تا سال ۲۰۳۶ میلادی نیز گسترش دهد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (روسیه):
روسیه (به روسی: Россия)، با نام رسمی فدراسیون روسیه (Российская Федерация)، پهناورترین کشور جهان. اسلام در قرن هفتم میلادی با اسکان عرب ها در دربند به این منطقه راه یافت. پیشینه تشیع در روسیه به قرارداد ترکمنچای برمی گردد که بر اساس این قرارداد، مناطق شیعه نشینی از ایران مانند دربند و داغستان به روسیه پیوست. شیعیان ۳٪ مسلمانان و بیش از ۱٪ جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. جمعیت شیعیان روسیه را از ۱۶۵ هزار تا دو میلیون و ۲۱۲ هزار تن گزارش کرده اند. بخش قابل توجهی از شیعیان این کشور را مهاجران آذری تشکیل می دهند. دربند از شهرهای شیعه نشین این کشور، حدود پنجاه هزار شیعه دارد و مسجد جامع این شهر از قدیمی ترین مساجد جهان اسلام است.(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)