آمریکا: از طریق دیپلماسی می توان موضوع هسته ای را با ایران حل کرد
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1402/3/4کد خبر 14023116214
ایرنا نوشت: سخنگوی منطقه ای وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا چهارشنبه شب گفت که بر این باوریم که در مورد پرونده هسته ای ایران می توان از طریق دیپلماسی به راه حل دست یافت..
️ساموئل وربرگ در گفت وگو با شبکه خبری الجزیره در این باره به جزییات بیشتری اشاره نکرد..
وی در بخش دیگری از این گفت وگو به مسأله سرزمین های اشغالی اشاره کرد و افزود که به دنبال این هستیم که شاهد امنیت و ثبات در منطقه خاورمیانه باشیم و با طرف اسرائیلی در این باره تماس داریم..
وربرگ در ادامه به شرایط بحرانی سودان پرداخت و گفت که آمریکا از نزدیک وضعیت سودان را زیر نظر دارد و ما درخصوص هرگونه نقض آتش بس با کشورهای دیگر سخن خواهیم گفت..
وی افزود که گام نخست، اجرای آتش بس در سودان و گام دوم تمدید آن است..
سخنان وربرگ درباره مسأله هسته ای ایران 2 روز پس از آن روی می دهد که "متیو میلر" سخنگوی جدید و اصلی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که دیپلماسی بهترین راه حل در قبال برنامه هسته ای ایران است..
وی دوشنبه شب به وقت تهران در پاسخ به سوالی درباره توافق هسته ای و اظهارات اخیر مقام معظم رهبری مدعی شد که اصل اول دولت کنونی آمریکا، عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای است..
میلر ادعا کرد: ما همیشه معتقد بوده ایم که دیپلماسی بهترین روش برای دستیابی به این راه حل است اما ما هیچ پیشرفتی در خصوص اقدامات ایران در منطقه ندیده ایم..
پیش از این، کاخ سفید در پی تکرار ادعاها و اتهامات علیه برنامه هسته ای ایران مدعی شد: ما معتقدیم دیپلماسی بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای است..
جمهوری اسلامی ایران پس از امضای برجام در سال 1394 با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در 16 گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت..
اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه 2017 (دی ماه 1395) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در 18 اردیبهشت 1397 (8 می 2018)، در دو مرحله تحریم های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد..
اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ 18 اردیبهشت 1398 (8 می 2019) شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته ای با اعطای فرصت های 60 روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند..
ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند..
اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده هایشان عمل نکرده اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد..
کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته ای برجام صورت گرفت..
دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه 2021، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه 1+5 محکوم کرد اما همچنان سیاست های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته و به بهانه حقوق بشری در حمایت از ناآرامی ها در ایران و نیز قدرت پهپادی ایران و ادعای بکارگیری این پهپادها از سوی روسیه در جنگ علیه اوکراین تحریم هایی را وضع کرده است..
دولت بایدن که همواره شعار رویکرد دیپلماسی را سر داده است، همگام با متحدان غربی خود از هیچ اقدامی فروگذار نکرده اما مدعی است در پی تغییر رژیم در ایران نیست..
آمریکا این روزها همچنین در پی تعمیق روابط تهران - مسکو، ایران را به ارسال سلاح به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین متهم می کند که مقامات جمهوری اسلامی ایران بشدت این ادعا را رد کرده اند..
جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقع بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد..
توافق مد نظر ایران، سندی است که تحریم ها به صورت حداکثری رفع و منطقه هم از اجرای آن بهره مند شود..
واژه شناسی این خبر (خارجه):
خارجه نام شهر و شهرستانی در استان وادی الجدید مصر است.
مشارکت کنندگان ویکی پدیا. « قائمه بمراکز مصر ». در دانشنامهٔ ویکی پدیای عربی ، بازبینی شده در ۲۱ مارس ۲۰۰۷.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
هر دو کشور آماده بازگشایی رسمی سفارتخانه های ایران و عربستان هستند.
1402/3/6
مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه درباره آخرین تحولات روابط ایران و عربستان سعودی گفت: هر دو کشور آماده بازگشایی رسمی سفارتخانه های ایران و عربستان هستند./ آیا عربستان منافع غرب را در ارتباط با ایران نادیده می گیرد؟ وی در خصوص بازگشایی سفارتخانه ها گفت: از طرف جمهوری اسلامی ایران 2 هیئت مشخص بالغ بر 20 نفر به ریاض و جده عزیمت کردند و ترتیبات بازگشایی سفارتخانه و کنسولگری ایران و همچنین نمایندگی دائم ایران نزد سازمان همکاری اسلامی را در پیش گرفتند.امروز می توان گفت که دوستان ما و همکاران ما وظایف خودشان را در این دو شهر ریاض و جده به نحو احسن انجام داده و آماده بازگشایی رسمی سفارت خانه ها هستیم. عنایتی افزود: از طرف عربستان سعودی دو هیئت به ایران سفر کرده و بازدیدی از محل نمایندگی و سرکنسولگری ...
میعانات گازی ذخیره شده روی آب به صفر رسید1402/3/6
به گزارش خبرنگار شانا، جواد اوجی امروز (شنبه، ششم خردادماه) در نشست گردهمایی روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که در محل وزارت امور خارجه برگزار شد به دستاوردهای صنعت نفت و گاز کشور اشاره و اظهار کرد: متأسفانه در دولت گذشته در حوزه دیپلماسی انرژی دچار مشکل بودیم و صادرات نفت ما خوب نبود و ۷۸ میلیون بشکه میعانات نیز روی دریا داشتیم و در زمستان سال ۹۹ نیز به دلیل ناترازی گاز با خاموشی های پرشمار روبه رو بودیم.وی افزود: با تلاش همگانی و موفقیت هایی که در حوزه دیپلماسی انرژی به دست آوردیم توانستیم رقم صادرات نفت خام و میعانات گازی را افزایش دهیم و رکوردهای مطلوبی در بخش صادرات ثبت کنیم.وزیر نفت تصریح کرد: در شرایطی که در گذشته ۷۸ میلیون بشکه میعانات روی دریا ذخیره شده بود، امروز ...
انفجارها در پایتخت اوکراین؛ حداقل یک نفر کشته شد1402/3/7
مجموعه ای از انفجارها در پایتخت اوکراین گزارش شده است که بر اثر آن کشته شدن حداقل یک نفر تائید شد.به گزارشخبرگزاری مهربه نقل از الجزیره مجموعه ای از انفجارها در پایتخت اوکراین طی ساعات مختلف بامداد یکشنبه گزارش شده است. ویتالی کلیچکو، شهردار کیف با اعلام اینکه انفجارها در ساعات اولیه روز یکشنبه پایتخت اوکراین را لرزاند، افزود که اطلاعات درباره این انفجارها به تدریج اعلام می شود و سامانه های دفاعی در حال سرنگونی اهداف هوایی هستند.براساسگزارش شهردار کیف،حماتهمچنان به پایتخت اوکراین ادامه دارد.شهردار کیف در عین حال افزود که بیش از 20 پهپاد روسی مهاجم به کیف تاکنون سرنگون شده اند، اما موج جدیدی از حملاتپهپادیدر راه است. همچنین برخی مقامات پایتخت اوکراین گفته اند که در حمله بامدادی روسیه به کیف حداقل ...
بالا گرفتن مناقشات در دولت ائتلافی آلمان بر سر سیاست پناهندگان اتحادیه اروپا1402/3/7
در آستانه برگزاری نشست مهم وزرای اروپایی با محوریت مسئله پناهندگان مناقشات در دولت ائتلافی آلمان بر سر سیاست پناهندگان اتحادیه اروپا بالا گرفته است.به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، روزنامه "تاگس اشپیگل" آلمان در مطلبی از بالا گرفتن مناقشات در دولت ائتلافی آلمان بر سر مسئله سیاست پناهندگان اتحادیه اروپا خبر داده و نوشت: در ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی در آلمان در مورد سیاست پناهندگان اتحادیه اروپا اختلاف وجود دارد.در آستانه نشست مهم اتحادیه اروپا با محوریت پناهندگان سبزها از توافق با احزاب سوسیال دموکرات و لیبرال دموکرات که کنترل شدیدتری بر مهاجران در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا را مد نظر قرار می دهد فاصله می گیرند.آمیناتا توره، وزیر امور اجتماعی ایالت شلزویگ-هولشتاین از حزب سبز دنبال ...