رونمایی از موشک راهبردیِ برد بلند و نقطه زن خرمشهر ۴ + عکس
به نقل از خبرگزاری مهر1402/3/4کد خبر 14023121714
همزمان با آزاد سازی خرمشهر و ایام مبارک دهه کرامت رونمایی از موشک راهبردی برد بلند و نقطه زن خرمشهر 4 با حضور امیر سرتیپ آشتیانی انجام شد..
دریافت 11 MB به گزارش خبرنگار مهر ، موشک خرمشهر یکی از پیشرفته ترین موشک های طراحی شده توسط متخصصان سازمان هوافضای وزارت دفاع است که برد آن 2000 کیلومتر بوده و مجهز به سر جنگی از نوع شدید الانفجار با وزن 1500 کیلوگرم می باشد..
این موشک برای ایجاد قابلیت های تاکتیکی، به یکی از پیشرفته ترین موتورهای سوخت مایع تجهیز گردیده و به نحوی طراحی شده است و موتور در مخزن سوخت قرار گرفته که این امر باعث کاهش طول موشک به حدود 13 متر شده است..
سرجنگی این موشک با طول حدود 4 متر، یکی از بزرگترین و اثر بخش ترین سرجنگی های تولید شده می باشد که قابلیت حمل بیش از یک تن مواد ناریه داراست..
سرعت بالای اصابت سرجنگی به هدف، باعث می شود سیستم های پدافندی دشمن، قادر به تشخیص و رهگیری و اقدام جهت انهدام سرجنگی را نداشته باشند..
تفاوت این موشک با سایر نسل های قبلی خود تأمین دقت نقطه زنی در فاز میانی (پرواز بالای جو) می باشد..
واژه شناسی این خبر (موشک بالستیک):
موشک پرتابشی یا موشک بالستیک (به انگلیسی : Ballistic missile ) یک سامانه تسلیحاتی استراتژیک خودهدایت شونده راکتی است که یک مسیر بالستیک را دنبال می کند تا محموله را از محل پرتاب خود به یک هدف از پیش تعیین شده برساند. موشک های بالستیک می توانند مواد منفجره معمولی و همچنین مهمات شیمیایی ، بیولوژیکی یا هسته ای را حمل کنند. موشک های بالستیک را می توان از هواپیما، کشتی و زیردریایی و سیلوهای زمینی و سکوهای متحرک پرتاب کرد.
اولین موشک بالستیک A-4 نام داشت که معمولاً با نام موشک وی-۲ (اصطلاح آلمانی 2-Vergeltungswaffe به معنی «سلاح انتقامی ۲») شناخته می شود که بین سالهای ۱۹۳۰ تا ۱۹۴۰ میلادی توسط آلمان نازی و زیر نظر ورنر فون براون در ورماخت ساخته شد. اولین پرتاب موفقیت آمیز وی-۲ در ۳ اکتبر ۱۹۴۲ بود و برای اولین بار در تاریخ ۴ سپتامبر ۱۹۴۴ علیه انگلستان مورد استفاده قرار گرفت. تا پایان جنگ جهانی دوم حدود ۳۰۰۰ موشک وی-۲ از مجموع شش هزار موشک ساخته شده توسط ورماخت، به سمت کشورهای بریتانیا، هلند و بلژیک پرتاب شده بود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (وزارت دفاع):
وزارت دفاع که سابقاً در برخی کشورها از آن با عنوان وزارت جنگ نیز نام برده می شد عنوانی است که امروزه در کشورها برای وزارت خانه مسیول امور نظامی به کار برده می شود.
معمولاً این وزارت توسط وزیر دفاع یا دبیر دفاع اداره می شود که مسیولیت مدیریت و نظارت بر کل نیروی نظامی را برعهده دارد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)