ضرر بنادر بزرگ اروپایی به دلیل تحریم های روسیه
به نقل از خبرگزاری تسنیم1402/3/4کد خبر 1402312488
بزرگترین بنادر باری اروپا یعنی بنادر روتردام، هامبورگ و آنتورپ از کاهش قابل توجه حجم کانتینرها در 3 ماه اول 2023 خبر دادند و یکی از دلایل اصلی این موضوع را کاهش ترانزیت محموله ها از روسیه به دلیل تحریم ها اعلام کرده اند..
بر اساس گزارش رسانه ها با استناد به داده های کشتیرانی، قبل از سال 2022، حدود 70 درصد از واردات روسیه از طریق این سه بندر انجام می شد..
در گزارشی که هفته گذشته توسط بندر هامبورگ آلمان منتشر شد، آمده است که حجم معاملات کالا در سه ماهه اول سال 2023 با 10/2 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل به 28/1 میلیون تن رسیده، در حالی که ظرفیت کانتینری 15/9 درصد کاهش یافته است..
تجارت روسیه و چین در سال 2023 از 200 میلیارد دلار عبور می کند اکسل ماترن، رئیس بازاریابی این بندر، طی اظهاراتی تأکید کرد که این ارقام منعکس کننده "وضعیت کلی بد اقتصادی" است که ناشی از توقف محموله های روسیه می باشد..
وی گفت: در آغاز سال گذشته، روسیه همچنان چهارمین شریک تجاری بزرگ بندر هامبورگ بود..
تحریم ها به اجرا درآمدند (و) حجم حمل و نقل به و از روسیه در حال حاضر از دید کلی صفر است..
بزرگ ترین بندر اروپا یعنی روتردام هلند، نیز کاهش محموله ها را در ماه های ژانویه تا مارس گزارش کرده است که مجموع محموله ها 1/5 درصد کاهش داشته و گردش کانتینری 11/5 درصد نسبت به سال قبل افت کرده است..
مقامات این بندر اخیرا هشدار داده اند که افزایش حمل و نقل کانتینر از آسیا، توقف جریان ترانزیت کالا با روسیه را جبران نخواهد کرد..
بر اساس این گزارش، حجم عملیات بندر آنتورپ-بروژ بلژیک در سه ماهه اول سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 4/5 درصد کاهش یافته و به 68/7 میلیون تن رسیده است..
به گفته سرویس مطبوعاتی این بندر، این کاهش به دلیل عدم اطمینان اقتصادی و کاهش تقاضای جهانی برای حمل و نقل کانتینری و همچنین تحریم های روسیه بوده است..
این مورد باعث شد که ترافیک مرتبط با روسیه در سه ماه اول سال 2023 نسبت به مدت مشابه سال گذشته به میزان دو سوم کاهش یابد و در نتیجه گردش کانتینری 6/6 درصد شاهد کاهش باشد..
واژه شناسی این خبر (قاره اروپا):
قارهٔ اروپا (به انگلیسی : Europe )، در نیم کرهٔ شمالی زمین قرار دارد و پس از قارهٔ اقیانوسیه ، دومین قارهٔ کوچک جهان است. قارهٔ اروپا با قارهٔ آسیا در یک پهنهٔ خشکی، قرار گرفته اند و با یکدیگر خشکیِ بزرگِ اوراسیا را شکل می دهند. مرز طبیعی میان اروپا و آسیا را کوه های اورال تشکیل می دهند. مساحت اروپا حدود ۱۰ میلیون کیلومتر مربع است و بیش از ۷۳۰ میلیون نفر جمعیت دارد که یازده درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهند. با وجود مساحت نسبتاً کمِ خود، اروپا پس از آسیا دومین قارهٔ جهان از نظر تراکم جمعیت است.
اروپا در اصل شبه جزیره ای در شمال غرب اوراسیا و در شمال قارهٔ آفریقا است. اروپا که به دلیل قرار گرفتن در منطقهٔ معتدل شمالی به قارهٔ سبز معروف است بین آب های دریای خزر و دریای سیاه در جنوب شرقی ، مدیترانه در جنوب ، اقیانوس اطلس در غرب و اقیانوس منجمد شمالی در شمال قرار دارد.
همچنین، اروپا جزایر بسیاری دارد که از جزایر بزرگ آن می توان به جزایر بریتانیا و ایسلند اشاره کرد.
شماری از شهرهای مهم و تاریخی جهان، از جمله، لندن ، رم ، مسکو ، استکهلم ، استانبول ، پاریس و برلین در اروپا قرار گرفته اند.
یک سوم از زمین های این قاره، قابل کشاورزی است که این درصدی بسیار بالاتر از دیگر قاره های جهان است. آب وهوای آن نیز در کل معتدل است و انسان از ده ها هزار سال پیش، در قارهٔ اروپا سکونت یافته است. وجود جریان آب گرم موسوم به گلف استریم که از اقیانوس به آب های غربی اروپا جریان دارد، باعث معتدل شدن آب وهوای آن شده است. بیشتر مردم قارهٔ اروپا سفیدپوست هستند و درصد بالای آن ها به زبان های هندواروپایی سخن می گویند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)