امدادگر داوطلب جمعیت هلال احمر کیف طلا و پول را به صاحبش برگرداند
به نقل از خبرگزاری موج1402/3/4کد خبر 14023127136
امدادگر داوطلب فعال در هلال احمر شهرستان هوراند، کیفی با محتوایی از طلا، پول و کارت اعتباری که در سیل پیدا کرده بود، به صاحبش برگرداند..
به گزارش خبرگزاری موج، مهناز حسن زاده گفت: پس از بارش های رگباری جمعه، ساعت 4 بعداز ظهر برای سرکشی از وضعیت عشایر منطقه و امدادرسانی احتمالی به آن ها با خودروی نجات شعبه هوراند به منطقه گردشگری تنباکولو رفتیم..
پس از پیاده شدن از خودرو در نزدیکی رودخانه، زنجیر یک کیف زنانه از دور برق می زد. من در حالی که از همراهانم جدا شده بودم فاصله ای را طی کردم تا به کیف رسیدم..
او ادامه داد: کیف خیس بود و احتمال دادم رودخانه آن را به این منطقه آورده باشد برای پیدا کردن موبایل یا مدرک شناسایی احتمالی آن را باز کردم و یک گوشواره، چند دستبند و چند قطعه طلا به همراه مقدار زیادی پول نقد و چند کارت اعتباری که مشخص بود نو است و پاکت رمز کارت ها نیز در کیف بود و را در کیف دیدم..
او توضیح داد: در کیف یک پوکه سیم کارت پیدا کردم که سیم کارت آن جدا شده بود اما شماره آن رویش درج بود، بنابراین به آن شماره تلفن زدم..
حسن زاده با اشاره به اینکه صاحب کیف متوجه گم شدن آن نشده بود گفت: تا ساعت 11 و نیم شب هر چه با آن شماره تماس گرفتم خاموش بود..
مدت زیادی در منطقه ماندم..
چون گمان می کردم صاحب کیف به دنبال آن برگردد..
اما در ساعت 11 و نیم شب زنی تلفن را جواب داد و گفت که اهل تبریز است و روز جمعه برای تفریح با خانواده خود به منطقه تنباکو آمده اند. آن ها تازه به تبریز رسیده بودند و هنوز متوجه گم شدن کیف نشده بودند..
مهناز حسن زاده از سال 1384 داوطلب هلال احمر آذربایجان غربی است و در حال حاضر به عنوان مددکار اجتماعی در بهزیستی شهرستان هوراند مشغول به کار است..
روز گذشته رئیس شعبه هوراند هلال احمر آذربایجان شرقی از این امدادگر امانت دار قدردانی کرد..
واژه شناسی این خبر (هلال احمر):
هلال احمر ( از عربی (الهلال الأحمر) به معنی هلال سُرخ) نام یک انجمن و سازمان غیردولتی انسان دوستانه است. در سال ۱۸۷۶، دولت عثمانی ، بجای نشان صلیب سرخ ، از پرچم خود و علامت هلال استفاده کرد. در سال ۱۹۲۹ ایران ، مصر ، و ترکیه تقاضای پذیرش جهانی نماد هلال احمر را نمودند. بسیاری از کشورهای اسلامی، هلال را به عنوان نشان جمعیت ملی امداد و نجات خود بکار بردند. دولت ایران در سال ۱۹۸۰ میلادی نیز این نشان را به جای نشان شیر و خورشید سرخ پذیرفت. جمعیت هلال احمر یکی از موسساتی است که در زمان وقوع حوادث طبیعی یا جنگ ها به کمک مردم می شتابد.
تاریخچه هلال احمر از زمانی آمده است که فردی سوییسی در سال ۱۸۶۳ صلیب سرخ را بنیان نهاد. بعد از آن ترک های عثمانی با توجه به صلیب سرخ سوییس، سازمانی بشر دوستانه ساختند. چون پرچم صلیب سرخ همان پرچم سوییس بود اما با رنگ های بالعکس، پرچم هلال احمر هم همان پرچم ترک ها بود منتها با زمینه بالعکس.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (امدادگر):
امدادگر یا نجاتگر ( aid worker/ relief worker) و (rescue worker) به شخصی گویند که دارای مهارت های مخصوصی در امور امدادسوانح، موقعیت یابی، جستجو، تثبیت، اقدامات پزشکی و انتقال مصدومین و قربانیان در سوانح و بلایای طبیعی یا دست ساز بشر می باشد. این افراد از آموزش های پیشرفته تری نسبت به یک فرد عادی که دوره های کمک های اولیه را گذرانده است، برخوردار شده اند ولی مهارت های پزشکی آنها در حد یک بهیار و حتی تکنسین فوریت های پزشکی نیست. این گروه افراد باید بتوانند در شرایط اضطراری احیای قلبی ریوی ، استفاده از دستگاه الکتروشوک خودکار و بی تحرک سازی اندام های شکسته و از جا دررفته و حتی زایمان نوزاد را انجام دهند. امدادگر نام اطلاقی صرفاً یک گروه خاص از افراد نیست و حتی یک پلیس یا آتش نشان نیز می تواند در کنار مهارت های تخصصی شغل خود، عمل امدادگری را نیز متقبل شود.
http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Certified_first_responder&oldid=544132374
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)