اولین جایزه «کن» به یک فیلم ترسناک از مالزی رسید/ جایزه ستاره نوظهور داده شد
به نقل از خبرگزاری موج1402/3/4کد خبر 14023127411
فیلم ترسناک هنری مالزیایی، جایزه برتر هفته منتقدان کن 2023 را از آن خود کرد..
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از اسکرین، فیلم ترسناک «راه راه های ببر» ساخته کارگردان مالزیایی آماندا نل ای یو برنده جایزه بزرگ 10 هزار یورویی شصت و دومین دوره بخش جانبی هفته منتقدان کن شد..
این فیلم که اولین فیلم نل ای یو است به بررسی دگردیسی و شورش در وجود دختر نوجوانی می پردازد که بدنش با سرعتی نگران کننده تغییر شکل می دهد، اما او یاد می گیرد خود واقعی اش را ببیند..
منتقد اسکرین درباره فیلم گفته بود: فیلم واقعاً در به تصویر کشیدن ماهیت بی رحمانه دوستی دخترانه و شوک حاصل از دگردیسی بلوغ ماهرانه عمل می کند. نه تنها «راه راه های ببر» اولین فیلم مالزی است که در چند سال اخیر به کن راه یافته، بلکه کارگردانش هم اولین کارگردان زن مالزیایی است که تاکنون از سوی جشنواره انتخاب شده است..
فیلم در فرانسه هم اکران خواهد شد..
آدری دیوان، رییس هیات داوران هفته منتقدان امسال درباره این فیلم گفت: فیلمی سازش ناپذیر که سعی نمی کند کسی را راضی کند..
امسال همچنین در دومین سال اهدای جایزه 8 هزار یورویی هیات داوران فرانسوی تاچ، این جایزه به فیلم «باران در خانه» ساخته پالوما سرمون-دائی فیلمساز بلژیکی تعلق گرفت..
جووان گینیک جایزه ستاره نوظهور بهترین بازیگر مرد را که از سوی بنیاد لوئیس رودرر اهدا می شود برای بازی در «کشور گمشده» ولادیمیر پریشیچ دریافت کرد..
«بولرو» ساخته نانس لابورده-جوردا هم جایزه دیسکاوری برای بهترین فیلم کوتاه و هم جایزه فیلم کوتاه «کانال پلوس» را دریافت کرد..
جایزه بنیاد گان برای توزیع هم به توزیع کننده فرانسوی «پیرامید فیلمز» برای فیلم «انشالله یک پسر» ساخته امجد الرشید رسید که اولین فیلم بلند کارگردان و درباره مادری بیوه است که کارگر خانه است و برای استقلال خود می جنگد. بازیگر فلسطینی مونا حوا نقش این زن را بازی کرده است..
آیریس کالتنبک هم جایزه SACD را برای فیلمنامه نویسی فیلم «خلسه» برد که خودش کارگردانی آن را هم انجام داده است..
این تریلر روانشناختی به مضامین دوستی زنانه و مادری می پردازد و بازیگرانی چون هافسیا هرزی، نینا موریس، الکسیس ماننتی و یونس بوسیف در آن بازی کرده اند. امسال برای دومین سال آوا کاهن، کارگردان هنری مدیریت بخش هفته منتقدان را برعهده داشت..
در هفته منتقدان امسال 11 فیلم نمایش داده شد که 7 عنوان از آنها در بخش رقابتی حضور داشتند..
6 فیلم این بخش توسط زنان کارگردانی شده بودند و 4 فیلم از این میان در بخش رقابتی حضور یافتند..
جایزه بزرگ این بخش سال پیش به فیلم «بسته» ساخته آن درس رامیرز پولیدو تعلق گرفت و «افترسان» درام رابطه پدر- دختری شارلوت ولز کارگردان بریتانیایی قبل از آنکه راهی جشنواره های بین المللی دیگر شود و در مدار جوایز مختلف قرار بگیرد، جایزه تاچ را دریافت کرد..
شرکت کنندگان در این بخش هنوز می توانند به دریافت دوربین طلای کن امیدوار باشند..
واژه شناسی این خبر (مالزی):
مالزی (به مالایی:Malaysia) با نام رسمی فدراسیون مالزی (به مالایی: Persekutuan Malaysia) از کشورهای اسلامی در جنوب شرق آسیا که اسلام در آن دین رسمی است و بیش از نیمی از جمعیت آن مسلمان هستند. اسلام در قرن نخست قمری(هفتم میلادی) با حضور تجار ایرانی و اعراب به این سرزمین وارد شد. حضور سادات در میان بازرگانان همزمان با ورود اسلام به این سرزمین، زمینه ساز آشنایی مردم با اهل بیت شده است. از جمعیت شیعیان مالزی آمار دقیقی در دست نیست و تعداد آنها بین ۱۰ تا ۵۰ هزار نفر تخمین زده می شود. دولت مالزی بنا به دلایلی که در ظاهر جنبه جلوگیری از تفرقه مسلمانان را دارد، از تبلیغ تشیع و فعالیت شیعیان در این کشور جلوگیری می کند. شیعیان مالزی متشکل از سه گروه اثناعشری ، آقاخانیه و بهره هستند.
جغرافیا
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (جشنواره کن):
جشنوارهٔ کَن ( / k æ n / ; فرانسوی: Festival de Cannes ) جشنواره فیلم سالانه است که در کن فرانسه برگزار می شود. این جشنواره یکی از بزرگترین و باشکوه ترین رویدادهای سینمایی جهان و محلی برای پیش نمایش فیلم های جدید از تمامی ژانرهای فیلم از جمله مستند به شمار می آید. کن در سال ۱۹۴۶ میلادی تأسیس شد. این رویداد هر ساله معمولاً در ماه مه در کاخ های جشنواره و کنگره ها برگزار می شود.
تاریخچه جشنواره فیلم کن به اواخر دهه ۳۰ بازمی گردد، زمانی که ژان زای ، وزیر آموزش ملی دولت فرانسه با حمایت آمریکا و انگلیس تصمیم گرفت در واکنش به نفوذ دولت های فاشسیت آلمان و ایتالیا در انتخاب فیلم های جشنواره ونیز ، جشنواره ای سینمایی راه اندازی کنند.
جشنواره فیلم کن برای اولین بار در شهر کن در جنوب فرانسه در سپتامبر ۱۹۳۹ برگزار شد، اما پس از آن تا پایان جنگ جهانی دوم برگزاری مجدد این جشنواره متوقف ماند. جشنواره فیلم کن در سال ۱۹۴۶ با حمایت وزارت امور خارجه فرانسه بار دیگر راه اندازی شد و با وجود آن که ماهیت اصلی شکل گیری آن رقابت با جشنواره ونیز بود، اما مقامات این دو فستیوال در توافقی پنهانی پذیرفتند تا برگزاری هر دو فستیوال در سال های متمادی را جشن گرفته و گرامی بدارند. این رویداد سینمایی معتبر در سال های ۱۹۴۸ و ۱۹۵۰ به علت مشکل بودجه برگزار نشد و در سال ۱۹۵۱ بود که به لطف روابط حسنه میان فرانسه و ایتالیا ، زمان برگزاری جشنواره کن به بهار منتقل شد و جشنواره ونیز در همان مدت پاییز باقی ماند. در دهه ۱۹۵۰ میلادی زمان برگزاری جشنواره، از ماه سپتامبر به آوریل تغییر یافت و از سال ۱۹۵۵ میلادی، نخل طلا به عنوان جایزه اصلی جشنواره کن معرفی شد. موقعیت جشنواره کن در سال های ۱۹۶۰ در جهان فرهنگ و هنر تثبیت شد و از آن زمان به عنوان معتبرترین جشنواره فیلم در جهان شناخته می شود. از سال ۱۹۵۵ بود که جایزه نخل طلا به عنوان جایزه اصلی این رویداد سینمایی معرفی شد. در سال ۱۹۷۲ جشنواره کن که توسط هییت مدیره اداره می شد، به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی ثبت گردید. از سال ۱۹۷۲ مسوولین جشنواره تصمیم به تشکیل هییت انتخاب جهت گزینش نهایی فیلم ها گرفتند و پیش از آن فیلم ها توسط نمایندگان جشنواره در کشورهای مختلف انتخاب می شدند. در سال ۱۹۸۳، یک کاخ جدید و بسیار بزرگتر از جشنواره ها و کنگره ها برای میزبانی جشنواره ساخته شد، در حالی که دو هفته کارگردان در ساختمان قدیمی باقی ماند. در سال ۱۹۸۷، برای اولین بار از جشنواره، یک فرش قرمز در ورودی کاخ قرار گرفت.
برنامه های این جشنواره از هفت بخش اصلی تشکیل شده است که شامل بخش های مسابقه، خارج از مسابقه، نوعی نگاه، سینه فونداسیون (مسابقه فیلم های کوتاه)، هفته منتقدان، دو هفته کارگردانان و بازار فیلم می شود.
در جشنواره بین المللی فیلم کن، فیلم ها در دو بخش اصلی و فرعی از اقصا نقاط جهان با یکدیگر رقابت می کنند. مهم ترین و پر افتخارترین جایزه در جشنواره بین المللی فیلم کن جایزه نخل طلایی است.
از دیگر ویژگی های جشنواره فیلم کن خصوصی بودن آن است که در آن بزرگ ترین ستارگان سینما و مطرح ترین تهیه کنندگان عرصه سینما حضور به هم می رسانند. قابل ذکر است که فقط اهالی سینما حق شرکت در جشنواره را آن هم با کارت دعوت ویژه دارند.
جشنواره بین المللی فیلم کن محل بسیار مناسبی برای تهیه کنندگان سینما از تمام نقاط جهان است و ایران چندین بار حضور فعال داشته و دارد و از مدعیان اصلی جشنواره می باشد که در آن فرصت می یابند تا فیلم های خود را به شرکت های عظیم فیلمسازی عرضه کنند. در طول دهه ۲۰۰۰، این جشنواره تمرکز خود را بیشتر بر پیشرفت های تکنولوژیکی در جهان فیلم، به ویژه تکنیک های دیجیتال آغاز کرد. در سال ۲۰۰۴، فیلم های تاریخی ترمیم شده جشنواره به عنوان آثار کلاسیک کن، که شامل مستند بودند، ارایه شدند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)