هم اکنوندر استان اصفهان برای ٣٠ شهرک صنعتی امکان ارائه فیبر نوری فراهم شده است
به نقل از خبرگزاری موج1402/3/4کد خبر 14023133021
مدیر مخابرات منطقه اصفهان گفت: ظرفیت موجود 40 هزار اتصال فیبر نوری در استان بر اساس طرح نجما تا 2 سال آینده به 200 هزار اتصال می رسد..
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج اصفهان، اسماعیل قربانی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره باینکه در تلاش هستیم تا دو سال آینده ظرفیت فیبر در استان به 200 هزار اتصال برسد، بیان کرد: در حال حاضر در 45 شهر استان سرویس اینترنت مبتنی بر فیبر نوری ارائه می شود. وی با بیان اینکه فضای مجازی یکی از ظرفیت هایی است که باید به صورت جدی به آن توجه شود،افزود: باید تلاش کنیم زیرساخت های فضای مجازی به نحو مطلوبی انجام گیرد..
این مقام مسئول بیان داشت: در حال حاضر بیشتر از 98 درصد از مشترکان کشور از مخابرات ایران سرویس می گیرند. قربانی ادامه داد: اگر بخواهیم ورود جدی به عرصه دیجیتال داشته باشیم نیازمند این است که دسترسی به فضای مجازی با سرعت بالا در اختیار مردم قرار گیرد..
این مقام مسئول بیان کرد: در حال حاضر سرویس اینترنت مبتنی بر فیبر نوری در 45 شهر استان ارائه می شود که امیدواریم با کلنگ زنی و افتتاح این کار را توسعه دهیم..
اتصال 30 شهرک صنعتی در استان به فیبرنوری قربانی ادامه داد: هم اکنون در استان اصفهان برای ٣٠ شهرک صنعتی امکان ارائه فیبر نوری فراهم شده است و مشترکان از این ظرفیت استفاده می کنند. مدیر مخابرات منطقه اصفهان گفت: در استان اصفهان تعداد روستاهای بالای ٢٠ خانوار استان، ٩٣١ روستا است که از این تعداد ٩٢١ روستا دارای تلفن خانگی می باشند..
وی در ارتباط با تعداد مشترکان تلفن ثابت توضیح داد: در استان بالغ بر دو میلیون و 5٠٠ هزار مشترک تلفن ثابت در استان با ضریب نفوذ 45/٩٨ وجود دارد که این شاخص در کشور معادل ٣4 است که از متوسط کشوری ١٢ درصد بالاتر است..
قربانی در خصوص مشترکان همراه اول گفت: بیش از هفت میلیون و 500 هزار سیم کارت همراه اول در استان واگذار شده که حدود پنج میلیون و 500 هزار سیم کارت فعال می باشد..
این مقام مسئول با بیان اینکه ٩ هزار و 500 کسب وکار دیجیتال در استان به اینترنت پرسرعت متصل هستند، افزود: در استان اصفهان 66٨ هزار مشترکADSL داریم که بعد از تهران بیشترین سرویس پورت پرسرعت در استان اصفهان می باشد..
هزینه نگهداری یک خط تلفن ثابت بیش از 35 هزار تومان است وی بیان داشت: میانگین هزینه نگهداری یک خط تلفن ثابت در استان ماهیانه بیش از 35 هزار تومان است و میانگین درآمد کنونی مخابرات به لحاظ صدا و اینترنت حدود 20 هزار تومان است..
قربانی با بیان اینکه در حال حاضر 15 هزار تومان از هزینه نگهداری با درآمد ما همخوانی ندارد، توضیح داد: برای نگهداری خطوط تلفن ثابت و سرمایه گذاری های مورد نیاز، املاک و اموال خود را می فروشیم که این کار در هیچ کسب و کاری منطقی نیست..
مدیر مخابرات منطقه اصفهان گفت: نگهداری 2 میلیون و 500 هزار تلفن ثابت در استان با 175 هزار پُست مخابراتی و هشت هزار و 500 کافو مخابراتی(جعبه تقسیم های بزرگ) کار راحتی نیست در حالیکه سالیانه نیز باید بیش از 200 میلیارد تومان برای توسعه ضروری مخابراتی در استان سرمایه گذاری کنیم..
99 درصد روستاهای استان اصفهان تحت پوشش شبکه های همراه قربانی در پایان بیان داشت: 99 درصد روستاهای استان اصفهان تحت پوشش شبکه های همراه می باشد و تعداد مراکز مخابراتی فعال در استان 529 و تعداد نقاط حضور برای ارائه سرویس 1,443 نقطه است..
مدیر مخابرات منطقه اصفهان گفت: تاکنون 180 هزار ظرفیت بالقوه دسترسی مبتنی بر فیبرنوری در استان اصفهان فراهم شده است که از این عدد 85 هزار از آن بالفعل شده و در حال حاضر حدود 40 هزار سرویس مبتنی بر فیبرنوری دایر است..
واژه شناسی این خبر (اینترنت):
اینْتِرْنِت (به انگلیسی : Internet ) (مخفف interconnected network شبکه به هم پیوسته یا توکارِ اندرهم بسته) سامانه ای جهانی از شبکه های رایانه ای متصل است که از مجموعه پروتکل اینترنت (TCP/IP) برای ارتباط بین شبکه ها و دستگاه ها استفاده می کند. اینترنت شبکه ای از شبکه هاست که شامل شبکه های خصوصی، عمومی، دانشگاهی، تجاری و دولتی در مقیاس های محلی تا جهانی است که با آرایه ای عظیم از فناوری های شبکه بندی الکترونیکی، وایرلس و نوری به هم متصل شده اند. به عبارت دقیق تر، اینترنت مجموعه ای از سامانه های خودگردان است که با روتر به هم متصل شده اند. اینترنت را باید بزرگ ترین سامانه ای دانست که تاکنون به دست انسان طراحی، مهندسی و اجرا شده است. ریشهٔ این شبکهٔ عظیم جهانی به دههٔ ۱۹۶۰ بازمی گردد که پنتاگون (مقر و فرماندهی وزارت دفاع ایالات متحدهٔ آمریکا ) برای انجام پروژه های تحقیقاتی برای ساخت شبکه ای مستحکم، توزیع شده و باتحمل خطا سرمایه گذاری نمودند. این پژوهش به همراه دوره ای از سرمایه گذاری شخصی بنیاد ملی علوم آمریکا برای ایجاد یک ستون فقرات اینترنت جدید، سبب شد تا مشارکت های جهانی آغاز گردد و از اواسط دههٔ ۱۹۹۰، به صورت یک شبکهٔ همگانی و جهان شمول در بیاید. وابسته شدن تمامی فعّالیت های بشر به اینترنت در مقیاسی بسیار عظیم و در زمانی چنین کوتاه، حکایت از آغاز یک دوران تاریخیِ نوین در عرصه های گوناگون علوم ، فناوری ، و به خصوص در نحوه تفکّر انسان دارد. شواهد زیادی در دست است که از آنچه اینترنت برای بشر خواهد ساخت و خواهد کرد، تنها مقدار بسیار اندکی به واقعیت درآمده است.
اینترنت سامانه ای جهانی از شبکه های رایانه ای به هم پیوسته است که از پروتکلِ « مجموعه پروتکل اینترنت » برای ارتباط با یکدیگر استفاده می کنند. به عبارت دیگر اینترنت، شبکهٔ شبکه ها است که از میلیون ها شبکه خصوصی ، عمومی ، دانشگاهی ، تجاری و دولتی در اندازه های محلی و کوچک تا جهانی و بسیار بزرگ تشکیل شده است که با آرایه وسیعی از فناوری های الکترونیکی و نوری به هم متصل شده اند. اینترنت در برگیرنده منابع اطلاعاتی و خدمات گسترده ای است که برجسته ترین آن ها وب جهان گستر و رایانامه هستند.
سازمان ها، مراکز علمی و تحقیقاتی و موسسات متعدد، نیازمند دستیابی به شبکه اینترنت برای ایجاد یک وبگاه ، دستیابی از راه دور وی پی ان ، انجام تحقیقات یا استفاده از سیستم رایانامه، هستند. بسیاری از رسانه های ارتباطی سنتی مانند تلفن و تلویزیون نیز با استفاده از اینترنت تغییر شکل داده اند « اینترنت اشیاء » ویا دوباره تعریف شده اند و خدماتی جدید همچون صدا روی پروتکل اینترنت و تلویزیون پروتکل اینترنت ظهور کردند. انتشار روزنامه نیز به صورت وبگاه ، خوراک وب و وب نوشت تغییر شکل داده است. اینترنت اشکال جدیدی از تعامل بین انسان ها را از طریق پیام رسانی فوری ، تالار گفتگو و شبکه های اجتماعی به وجود آورده است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (فیبر نوری):
تار نوری یا فیبر نوری یا فایبر نوری (Optical fiber) رشتهٔ باریک و بلندی از یک مادّهٔ شفاف مثل شیشه ( سیلیکا ) یا پلاستیک است که می تواند نوری را که از یک سر به آن وارد شده، از سر دیگر خارج کند. فایبر نوری دارای پهنای باند بسیار بلندتر از کابل های معمولی میباشد و با آن می توان داده های تصویر، صوت و داده های دیگر را به راحتی با پهنای باند بالا تا ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال داد. امروزه مخابرات نوری ، به دلیل پهنای باند وسیع تر در مقایسه با کابلهای مسی، و تأخیر کمتر در مقایسه با مخابرات ماهواره ای از مهم ترین ابزار انتقال اطلاعات محسوب می شود.
تارها، خصوصیات کابل و پوشش آنها، در سه دسته عمده تقسیم بندی می شوند:
اولین کسانی که در قرون اخیر به فکر استفاده از نور برای انتقال اطلاعات افتادند، انتشار نور را در جو زمین تجربه کردند. اما وجود موانع مختلف نظیر گرد و خاک، دود، برف، باران، مه و… انتشار اطلاعات نوری در جو را با مشکل مواجه ساخت. بعدها استفاده از لوله و کانال برای هدایت نور مطرح شد. نور در داخل این کانالها به وسیلهٔ آینه ها و عدسی ها هدایت می شد، اما از آنجا که تنظیم این آینه ها و عدسی ها کار بسیار مشکلی بود این کار نیز غیر عملی تشخیص داده شد و مردود ماند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (تلفن ثابت):
تلفن ثابت یا خط ثابت ، (به فرانسوی : Téléphone fixe ) به تلفنی از طریق خط تلفن که با استفاده از سیم مسی ارتباطات مخابراتی را برقرار می سازد، اطلاق می گردد.
تا پیش از همه گیر شدن تلفن های همراه ، از واژه تلفن برای آنچه امروزه تلفن ثابت خوانده می شود، استفاده می شد، ولی هم اکنون برای تفکیک تلفن همراه، از تلفن ثابت بکار گرفته می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)