و تا مطمئن نشویم کسب و کارهای ایجاد شده پایدار است
به نقل از خبرگزاری موج1402/3/4کد خبر 1402313319
سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام در سال جاری برنامه ریزی اجرای حدود 130 هزار طرح اشتغال زایی با ظرفیت 400 هزار نفر اشتغال و با حجم سرمایه گذاری 20 هزار میلیارد تومان را در دستور کار خود دارد و این سرمایه گذاری معمولا از طریق ارائه تسهیلات تامین و پرداخت می شود..
به گزارش خبرگزاری موج، اختتامیه ششمین گردهمایی مجریان طرح های اشتغال زایی بنیاد برکت با حضور سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام، رییس هیات مدیره و مدیرعامل بنیاد برکت و جمعی از مدیران ستاد اجرایی در مجتمع فرهنگی آدینه برگزار شد..
وی افزود: جامعه هدف طرح های اشتغال زایی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام مردم مناطق محروم هستند..
از طریق اتصال سامانه بنیاد برکت با دولت، تمامی اطلاعات شاغلان اعم از نام و نام خانوادگی و کد ملی و تلفن همراه آنان در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت می شود و مورد راستی آزمایی قرار می گیر. مطابق بررسی های این وزارتخانه، بنیاد برکت در رتبه های نخست پایداری طرح های اشتغال زایی در مناطق محروم قرار دارد..
محمد ترکمانه - مدیرعامل بنیاد برکت - هم در این مراسم اظهار کرد: تمامی تلاش های بنیاد برکت برای رفع فقر و اشتغال زایی در مناطق محروم متمرکز است و تا مطمئن نشویم کسب و کارهای ایجاد شده پایدار است از حمایت از آن ها دست نمی کشیم. ما شبکه حدود 1000 نفری برای راستی آزمایی پایدار بودن اشتغال ها در کل کشور داریم..
وی در ادامه گفت: بنیاد برکت در سال گذشته 101 هزار طرح اشتغالزایی اجتماع محور را در کشور ایجاد و عملا تعهد 300 هزار شغل ستاد اجرایی فرمان امام به شورای عالی اشتغال را محقق کرد..
ترکمانه افزود: 8000 میلیارد تومان اعتبار از طریق تبصره 18 و 16 قانون بودجه از طریق فرآیندهای تسهیلگری بنیاد برکت و 70 میلیارد تومان هم منابع مردمی و قرض الحسنه برای ایجاد اشتغال از طریق خیرین جذب کردیم..
مدیرعامل بنیاد برکت ادامه داد: سال گذشته با توجه به لزوم تحقق شعار سال از 10 درصد صنایع کوچک واقع در پارک های علم و فناوری سراسر کشور حمایت ویژه کردیم..
ترکمانه خاطرنشان کرد: ان شاءالله سال جاری جشن خدمات رسانی و ورود به بیست هزارمین روستا را برگزار خواهیم کرد..
وی در ادامه گفت: شبکه مجریان و تسهیلگران بنیاد برکت در حال حاضر 850 نفر است و سال جاری آن را به 1000 نفر افزایش می دهیم. ترکمانه افزود: بنا داریم توجه ویژه ای به زنجیره آبی (شیلات و اقتصاد دریا) و زنجیره سبز (بذر، کود، نهال و آموزش) داشته باشیم و 30 هزار طرح را در این راستا اجرا کنیم همچنین در زمینه پوشاک اسلامی هم اقدامات حمایتی خوبی داشته و خواهیم داشت..
واژه شناسی این خبر (مناطق محروم):
«مناطق محروم» یا «مناطق کمتر توسعه یافته» اصطلاحی است که در نظام سیاست گذاری ایران برای برخی مناطق به کار می رود. منطقه محروم دارای تعریف روشن قانونی نیست، اما در مجموعه ای از قوانین ایران از این عنوان یا عنوان های شبیه به آن یاد شده است. تعیین مناطق محروم در قوانین مختلف به عهده دولت گذاشته شده است. یکی از قوانینی که ظاهراً صریحاً به این مفهوم اشاره دارد «قانون الزام دولت برای جبران عقب ماندگی های استان ها و مناطقی که شاخص های توسعه آن ها زیر شاخص میانگین کشور است» است. این قانون، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را مکلف به شناسایی «عدم تعادل بارز»، «در عرصه های مناطق مختلف کشور»، «در چارچوب سیاست ها و جهت گیری های آمایش سرزمین» می کند. در یکی دیگر از قوانین مرتبط با این مفهوم، مجلس شورای اسلامی، دولت را مکلف به حمایت بودجه ای بیشتر از استان هایی کرده که شاخص های نرخ بیکاری ، آب شرب شهری و روستایی، آموزش و پرورش ، بهداشت و درمان، بهسازی روستاها، راه و زیرساخت های جاده ای، سرانه های عمران شهری و درآمد شهرداری در این استان ها پایین تر از متوسط کشوری است.
در تقسیمات کشوری ایران هیچ سطحی از تقسیمات به عنوان منطقه شناسایی نشده است و از این جهت مفهوم منطقه را نیز می توان دارای ابهام حقوقی دانست.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (بنیاد برکت):
بنیاد برکت، سازمان شبه دولتی ایرانی متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام است و در زمینه اشتغال زایی و اجرای پروژه های عمرانی فعالیت می کند.
بنیاد برکت در سال ۱۳۸۶ تأسیس شد و هم اکنون مالک بیش از ۴۰ شرکت می باشد. محمد ترکمانه مدیرعامل در شهریور ماه سال ۱۴۰۰ پس از امیرحسین مدنی به عنوان مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام منصوب شد. گفتنی است که خبر انتصاب او در رسانه ها خبرساز شد.
این بنیاد که خود را مجموعه ای اجتماعی، اقتصادی و عام المنفعه معرفی می کند، در آذرماه ۱۳۸۶ دو ماه پس از روی کار آمدن محمد مخبر در حوزه های کارآفرینی و ایجاد توسعه اجتماعی و اقتصادی در مناطق محروم ایران زیر نظر «ستاد اجرایی فرمان امام» آغاز به کار کرد. در واقع بنیاد برکت به دنبال درخواست سید علی خامنه ای از محمد مخبر در رابطه با رفع مشکل محرومین و آباد کردن هزار روستا توسط این دستگاه پایه گذاری شد و نام بنیاد با تفأّل بر قرآن انتخاب گردید.
این بنیاد نقش اجرایی نداشته و تنها تا سقف ۴۹ درصدی در منابع سرمایه ای طرح ها مشارکت می کند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (ستاد اجرایی فرمان امام):
ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ره سازمان حکومتی و شبه دولتی ایرانی است که تحت کنترل رهبر جمهوری اسلامی فعالیت می کند. ستاد اجرایی در سال ۱۳۶۸ به فرمان روح الله خمینی تأسیس شد. این ستاد از هزاران زمین و املاک مصادره شده در پی انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ ایجادشد. تحقیقات رویترز نشان داد که این سازمان بنای کار خود را براساس «تصرف منظم و سازمان یافته هزاران زمین و املاک متعلق به ایرانیان عادی» بنا کرده است، همچنین اموال اعضای اقلیت های مذهبی ، بازرگانان و ایرانیان مقیم خارج از کشور را نیز توقیف کرده است. گاهی اوقات ادعا می شود که اموال مصادره شده رهاسازی شده است و بدون مالک هستند. این نهاد امروزه همچنان به مصادره دارایی های زندانیان سیاسی و عقیدتی و اختلاس گران می پردازد، همچنین در زمینه مدیریت این دارایی ها نیز فعالیت می کند. خبرگزاری رویترز در سال ۲۰۱۳ دارایی های ستاد اجرایی را بالغ بر ۹۵ میلیارد دلار اعلام کرد.
روح الله خمینی، رهبر جمهوری اسلامی در ابتدا به سه تن از دستیاران خود دستور داد که از اموال مصادره شده مراقبت کرده و آن ها را در امور خیریه توزیع کنند. با این حال، در زمان سید علی خامنه ای، این سازمان برای خود املاک کسب کرده است. این سازمان به مرکز اصلی قدرت اقتصادی در ایران تبدیل شده است. دارایی های آن شامل مقادیر زیادی املاک و ۳۷ شرکت هستند که تقریباً همه بخش های صنعت ایران، از جمله امور مالی ، نفت و مخابرات را پوشش می دهند. در حالی که حساب های (مربوط به پول شویی) آن حتی برای مجلس شورای اسلامی ایران نیز محرمانه است، برآورد ۲۰۱۳ توسط خبرگزاری رویترز ارزش کل دارایی های ستاد را ۹۵ میلیارد دلار (شامل حدود ۵۲ میلیارد دلار املاک و ۴۳ میلیارد دلار دارایی های شرکتی) اعلام کرده است. در سال ۲۰۱۳، وزارت خزانه داری ایالات متحده آمریکا این سازمان و برخی از دارایی های شرکت های وابسته را تحریم کرد و از این ستاد به عنوان «شبکه عظیمی از شرکت های اصلی که به نمایندگی از علی خامنه ای رهبری ایران دارایی ها را مخفی و پولشویی می کند» یاد کرد. این سازمان شبه دولتی هم اکنون وظیفه مدیریت اموالی که طبق اصل ۴۹ قانون اساسی و دیگر قوانین، در اختیار ولی فقیه می باشند را برعهده دارد و در دو حوزه اصلی امور خیریه و بخش اقتصادی فعالیت می کند. شرکت هایی که به ستاد اجرایی فرمان امام وابسته اند در زمینه هایی چون ارایه خدمات مالی و بانکداری ، املاک و مستغلات ، صنعت نفت ، مخابرات و دامپروری فعال می باشند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
پویش «نذر قرآن» در لرستان اجرا می شود
1402/3/9
لرستان - مدیر ستاد کانون فرهنگی هنری مساجد لرستان از راه اندازی پویشنذر قرآنبا رویکرد ترویج فرهنگ دینی و قرآنی در مناطق محروم لرستان خبر داد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)درخرم آباد، محمد چگنی نژاد ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران، یکی از مشکلات مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد، به ویژه در مناطق محروم را کمبود قرآن عنوان کرد. مدیرستاد کانون های فرهنگی هنری مساجدلرستان افزود: برای رفع مشکل کمبود قرآن در مساجد پویشی با عنوان «نذر قرآن» در استان لرستان راه اندازی شده است. چگنی نژاد با بیان اینکه این پویش با هدف جلب حمایت خیران و جمع آوری قرآن های اضافه موجود در منازل راه اندازی شده است، عنوان کرد: از مردم و خیرانبرای مشارکت در این امر خداپسندانه دعوت می شود. وی ...
حمایت از ورزشکاران مستعد در مناطق محروم توسط ستاد خیرین ورزشیار وزارت ورزش و جوانان1402/3/9
دبیر ستاد خیرین ورزشیار وزارت ورزش و جوانان از اجرای طرح چتر حمایتی با هدف پرورش استعدادهای ورزشی خبر داد و گفت: علاوه بر حمایت از ساخت، تجهیز و توسعه اماکن ورزشی در مناطق محروم، یکی از رویکردهای سال 1402 دبیرخانه ستاد خیرین ورزش یار، شناسایی و حمایت از استعدادهای نوجوان و جوان کم بضاعت و ورزشکارانی است که در مناطق کم برخوردار زندگی می کنند.اعظم کریمی دبیر ستاد خیرین ورزشیار وزارت ورزش و جوانان در گفت و گو با خبرگزاری برناگفت: در راستای حمایت از استعدادهای برتر ورزشی و با هدف بسترسازی در مسیر قهرمانی و مدال آوری استعداادهای ورزشی مناطق محروم، دبیرخانه ستاد خیرین ورزش یار در نظر دارد با همراهی خیرین و صاحبان صنایع، استعدادهای برتر را تا رسیدن به سکوی قهرمانی مورد حمایت قرار دهد. وی با اشاره ...
حساب های پیشرفت و عدالت ایجاد می شود1402/3/5
رئیس دبیرخانه شورای عالی اشتغال ضمن تشریح جزییات جلسه شورای عالی اشتغال، از راه اندازی و تدوین حساب هایپیشرفت و عدالتدر سراسر کشور خبر داد و گفت: قرار شد هفته آینده جلساتی در وزارت اقتصاد برای تدوین دستورالعمل این حساب ها برگزار شود..به گزارش ایران اکونومیستاز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی،قاسم رستم پوربا تشریح جزئیات مصوبات 6 بندی نشست شورای عالی اشتغال که به ریاست آیت الله رئیسی برگزار شد، اظهار داشت: این پنجمین جلسه شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم و دومین جلسه در سال جاری است که با توجه به اهمیت اشتغال، روز پنجشنبه 4 خردادماه در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.. رئیس دبیرخانه شورای عالی اشتغال گفت: در این نشست شورای عالی اشتغال، عملکرد بانک ها در مورد تبصره های بودجه در بخش اشتغال به ویژه در ...