تصاویر ' رونمایی از «پاژ» اولین خودروی اقتصادی سایپا/ این ماشین جانشین پراید می شود
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1402/3/4کد خبر 14023133910
265 35
واژه شناسی این خبر (سایپا):
سایپا ، ( سرنام : شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل (به فرانسوی : Société anonyme iranienne de production des automobile )) شرکت خودروسازی ایرانی است که مقر آن در تهران قرار دارد و در سال ۱۳۴۴ بنیان نهاده شد. نخستین خودروهای این شرکت، محصولات شریک فرانسوی آن، سیتروین بودند و در سال ۱۳۴۷، سایپا بسیاری از مدل های ژیان را می ساخت. در سال ۱۳۵۲ با توافقی با شرکت خودروسازی فرانسوی رنو ، رنو ۵ در مدل های ۲ و ۴ در توسط سایپا به بازار عرضه شد.
با رخ دادن انقلاب ۱۳۵۷ ، دولت ایران، شرکت سایپا را در ۱۶ تیر ۱۳۵۸ به مالکیت خود درآورد و سایپا، از آذر ۱۳۶۰ زیرنظر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفت. در سال ۱۳۷۲، یکی از پرفروش ترین خودروهای تاریخ ایران، پراید ، برای نخستین بار توسط سایپا در ایران تولید شد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (خودرو):
خودرو یا ماشین (به روسی : Машина ) یا اتومبیل (به فرانسوی : Automobile ) یا در فارسی افغانستان موتر ، به وسیله ی نقلیه ی چرخ داری گفته می شود که نیروی محرکه ی خود را از موتور به دست می آورد. امروزه خودرو در زندگی انسان نقش بسزایی دارد و بیش ترین کاربرد خودرو در زمینه ی ترابری می باشد. صنعت خودروسازی بزرگ ترین صنعت تولیدی جهان است به طوری که شرکت خودروسازی فولکس واگن در سال ۲۰۱۹ در هر ثانیه ۹۲۰٫۲۸۸ دلار درآمد داشته است. امروزه بزرگ ترین صنعت خودروسازی جهان، صنعت خودروسازی چین است.
شاید بتوان نخستین ایده مکتوب در مورد وسیله نقلیه ای را که بدون نیروی انسان یا جانوران قادر به حرکت باشد، در کتاب ایلیاد اثر هومر، شاعر یونانی یافت. در بخشی از رمان ایلیاد هفاستوس ،(خدای آتش و فلزکاری) یک سه چرخه متحرک می سازد و از آن برای جابه جایی استفاده می کند. اما در جهان واقع، این وسیله برای نخستین بار در سال ۱۶۷۸ توسط پدر، فردیناند فربیست مبلغ مسیحی بلژیکی در چین طراحی و ساخته شد که توسط فشار بخار کار می کرد. این خودرو اولیه ۶۵ سانتی متر طول داشت و به عنوان وسیله سرگرمی برای امپراتور چین ساخته شده بود. نخستین خودرو واقعی با نیروی بخار که برای جابه جایی انسان و بار به کار گرفته شد در سال ۱۷۶۷ توسط نیکل ژوزف کان فرانسوی طراحی و ساخته شد. خودرو کان می توانست ۴ تن بار به همراه ۲ خدمه را با سرعت ۷/۸ کیلومتر بر ساعت به حرکت درآورد. نخستین تصادف خودرویی جهان نیز با این خودرو در سال ۱۷۷۱ اتفاق افتاد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)