آمار سرگیجه آوری که مخبر اعلام می کند!
به نقل از پایگاه خبری ایران اکونومیست1402/3/4کد خبر 14023141911
معاون اول رییس جمهوری ایران که حالا آقای محمد مخبر است، از نظر قانون اساسی ایران نفر دوم اجرایی این کشور به حساب می آید که یک مقام عالی در نظام سیاسی و نزد شهروندان است..
شهروندان ایرانی البته انتظار دارند هنگامی که معاون اول رییس جمهوری سخن می گوید و اطلاعاتی به ایرانیان و نیز به شهروندان جهانی و ناظران آگاه می دهد بر پایه های درستی باشند و به اعتبار این سرزمین آسیب نرسد و نیز شهروندان همین اندک اعتمادی را که شاید به سخنان مقام های عالی رتبه دارند از دست ندهند شوربختانه محمد مخبر به اینگونه مسائل گویا اعتنایی ندارد و نیز گویا اطلاعاتی را که به او داده می شود بدون بازخوانی و واکاوی بر زبان می آورد..
به گزارش خبرگزاری فارس، معاون اول رییس جمهوری دیروز در پنجاه ویکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی در بانک مرکزی در جمع روسای بانک های مرکزی اعضا گفت: ایران در سال 2022 از نظر شاخص برابری قدرت خرید با داشتن 1600 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی به عنوان بیست ودومین اقتصاد برتر دنیا تبدیل شده است..
آقای مخبر. این عدد بسیار دور از واقعیت است و باید پیش از اعلام آن واکاوی می شد..
برای اینکه دور بودن واقعیت از عدد یادشده را دریابیم، 1600 میلیارد دلار را تقسیم بر 85 میلیون ایرانی ساکن در سرزمین می کنیم و به عدد کمی بالاتر از 18 هزار دلار درآمد سرانه ایرانی ها می رسیم..
اگر این عدد را در هر دلار معادل 50 هزار تومان ضرب کنیم هر ایرانی درآمد سرانه اش در سال به عدد 900 میلیون تومان می رسد..
حالا اگر این عدد را بر 12 ماه تقسیم کنیم درآمد ماهانه هر ایرانی ساکن این سرزمین به عدد 70 میلیون می رسد..
یعنی مطابق آماری که مخبر داده است، درآمد سرانه ایرانیان رقم حیرت انگیزی می شود که آدمی سرگیجه می گیرد که پس چرا ایرانیان اینقدر ناخرسندند و چرا یک مقام برجسته می گوید 20 میلیون ایرانی از امکانات زندگی محروم هستند..
برای اینکه آقای مخبر متوجه بزرگی عدد شوند یادآور می شود الان میانگین مزد ماهانه خبرنگاران در بهترین حالت 10 میلیون تومان در ماه است که با هر دلار 50 هزار تومان در ماه 200 دلار و در سال 2400 دلار می شود..
حداقل مزد کارگران که از این عدد فاصله بسیاری دارد..
درآمد سرانه 3000 دلاری حقوق بگیران با درآمد سرانه 18000 دلار اعلامی شما با هم جور درنمی آید و یک دره بزرگ بین شان وجود دارد..
آقای مخبر در صورتی می توان این عدد را باور کرد که نابرابری درآمدی در ایران بسیار فراتر از چیزی باشد که تصور می شود و بخش بزرگ این میزان تولید ناخالص داخلی حتی با لحاظ قدرت خرید در چنگ عده ای کمتر از یک درصد باشد که این یک ظلم فاحش است و دوم اینکه بخش قابل اعتنایی از درآمد 1600 میلیارد دلاری ادعایی شما برای کالاهای عمومی به ویژه امنیت خارجی هزینه می شود..
واژه شناسی این خبر (آمار):
آمار (در ایران ) (به انگلیسی : Statistics ) (به فرانسوی : Statistiques ) یا احصاییه (در افغانستان ) شاخه ای از ریاضیات است که به گردآوری، تحلیل ، و ارایه داده ها می پردازد. آمار را باید علم استخراج و توسعهٔ دانشهای تجربی انسانی با استفاده از روش های گردآوری و تحلیل داده های تجربی (حاصل از اندازه گیری و آزمایش ) دانست. روش های محاسباتی جدیدتر توسط رایانه همچون یادگیری ماشینی ، و کاوش های ماشینی در داده ها ، در واقع، امتداد و گسترش دانش آمار به عهد محاسبات نو و دوران اعمال شیوه های ماشینی بوده و امروزه علم آمار را به علم بیان علوم دیگر مبدل ساخته است.
در صورتی که شاخه ای علمی مد نظر نباشد، معنای آن، داده هایی به شکل ارقام و اعداد واقعی یا تقریبی است که با استفاده از علم آمار می توان با آن ها رفتار کرد و عملیات ذکر شده در بالا را بر آن ها انجام داد. بیشتر مردم با کلمه آمار به مفهومی که برای ثبت و نمایش اطلاعات عددی به کار می رود آشنا هستند؛ ولی این مفهوم منطبق با موضوع اصلی مورد بحث آمار نیست. آمار عمدتاً با وضعیت هایی سر و کار دارد که در آن ها وقوع یک پیشامد به طور حتمی قابل پیش بینی نیست. اسنتاج های آماری غالباً غیر حتمی اند، زیرا مبتنی بر اطلاعات ناکاملی هستند. در طول چندین دهه آمار فقط با بیان اطلاعات و مقادیر عددی دربارهٔ اقتصاد و جمعیت شناسی در یک کشور سر و کار داشت. حتی امروز بسیاری از نشریات و گزارش های دولتی که توده ای از آمار و ارقام را دربردارند معنی اولیه کلمه آمار را در ذهن زنده می کنند. اکثر افراد معمولی هنوز این تصویر غلط را دربارهٔ آمار دارند که آن را منحصر به ستون های عددی سرگیجه آور و اشکال مبهوت کننده می دانند؛ بنابراین، یادآوری این نکته ضروری است که نظریه و روش های جدید آماری از حد ساختن جدول های اعداد و نمودارها بسیار فراتر رفته اند. آمار به عنوان یک موضوع علمی، امروزه شامل مفاهیم و روش هایی است که در تمام پژوهشهایی که مستلزم جمع آوری داده ها به وسیله یک فرایند آزمایش و مشاهده و انجام استنباط و نتیجه گیری به وسیله تجزیه و تحلیل این داده ها هستند اهمیت بسیار دارند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (مردم ایران):
مردم ایران ساکنان کشور ایران در باختر آسیا هستند و جمعیت آن ها نزدیک ۸۳٫۶۶۰٫۱۳۵ تن می باشد.
بر پایهٔ آمار سال ۱۳۹۸، جمعیت ایران در حدود یک سده، ۸ برابر شده است. هرچند که در دهه های اخیر، باروری در این کشور کاهش داشته و حرکت جمعیت به سوی سالخوردگی است. میان سال های ۱۳۳۵ تا ۱۳۹۵، هر سال به طور میانگین، یک میلیون تن به جمعیت ایران افزوده شد. میزان کلی باروری در این کشور، نزدیک به ۲٫۱ است. بر اساس آمار سال ۲۰۱۸ میلادی گروه بانک جهانی ، رشد جمعیت سالانهٔ ایران، ۱٫۴ درصد بوده است. آمار سال ۲۰۲۰ نیز اعلام می کند که میزان زاد ولد ۱۶٫۳ در هر ۱۰۰۰ تن و میزان مرگ ومیر ۵٫۳ در هر ۱۰۰۰ تن بوده است؛ بر پایه همین آمار، نسبت جنسی نیز ۱۰۲٫۸ مرد به ازای هر ۱۰۰ زن بود. مناطق شهری تهران ، مشهد ، اصفهان ، شیراز ، کرج و تبریز ، به ترتیب، بزرگ ترین کانون های جمعیتی ایران هستند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)