ببینید ' هوای تهران در آستانه جنگ با سلامت ریه ها؛ شاخص آلودگی کلان شهرها چند است؟
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1402/3/4کد خبر 14023144922
265 35 کد خبر 1770195
واژه شناسی این خبر (آلودگی هوا):
آلودگی هوا زمانی اتفاق می افتد که حجم زیادی از ذرات یا مواد مضر از قبیل گازها، ذرات و زیست مولکول ها وارد اتمسفر کرهٔ زمین شود. آلودگی هوا مخلوطی از ذرات معلق و گازهایی است که غلظت آن به محدوده مضر برای انسان رسیده است که می تواند هم در داخل ساختمان و هم در خارج ساختمان باشد. آلودگی هوای داخل ساختمان به دلیل سوزاندن منابع سوخت جامد - مانند هیزم ، ضایعات محصولات کشاورزی و سرگین - برای پخت وپز و گرمایش ایجاد می شود. سوزاندن چنین سوخت هایی، به ویژه در خانوارهای فقیر، می تواند منجر به آلودگی هوا و در نتیجه بیماری های تنفسی گردد که می تواند باعث مرگ زودرس افراد شود. سازمان جهانی بهداشت آلودگی هوای داخل ساختمان را «بزرگترین خطر بهداشت محیطی در جهان» نامیده است. آلودگی هوای خارج از ساختمان عامل افزایش چندین علت اصلی مرگ ومیر در جهان، از جمله سکته مغزی ، بیماری های قلبی ، سرطان ریه و بیماری های تنفسی، مانند آسم است.
آلودگی هوا می تواند باعث افزایش بیماری ها در انسان یا گرمایش کرهٔ زمین گردد. بر اساس گزارشی از سازمان جهانی بهداشت ، آلودگی هوا در سال ۲۰۱۲ باعث مرگ هفت میلیون انسان در سراسر جهان شده است. مقداری از آلودگی هوا از منابع طبیعی مانند فعالیت آتشفشان ها ، و بیشتر آن ناشی از فعالیت های انسانی مانند سوزاندن سوخت های فسیلی یا فعالیت های کشاورزی می باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (استان اصفهان):
استان اصفهان از استان های مرکزی ایران است که مرکز آن، شهر اصفهان است. استان اصفهان ششمین استان پهناور، سومین استان پرجمعیت ایران و رتبه اول شهرنشینی کشور را دارد. مهم ترین شهرهای این استان اصفهان ، کاشان ، نجف آباد و خمینی شهر هستند. این استان با مساحتی حدود ۱۰۶۷۸۶ کیلومترمربع بین ۳۰ درجه و ۴۳ دقیقه تا ۳۴ درجه و ۲۷ دقیقه عرض شمالی خط استوا و ۴۹ درجه و ۳۶ دقیقه تا ۵۵ درجه و ۳۱ دقیقه طول شرقی نصف النهار گرینویچ، واقع شده است. استان اصفهان بیشترین استان های همسایه را در کنار خود دارد که از شرق به استان های یزد و خراسان جنوبی ، از شمال به استان های سمنان ، قم و مرکزی ، از غرب به استان های لرستان و چهارمحال و بختیاری ، از جنوب به استان های کهگیلویه و بویراحمد و فارس محدود است. از نظر طبیعی نیز استان به دشت کویر در شرق و شمال ، رشته کوه های زاگرس در غرب و جنوب محدود شده است که این موقعیت طبیعی، از یک طرف محدودیت ها و از طرف دیگر پتانسیل ها و مزیت هایی را برای استان فراهم نموده است. اصفهان قطب تولید آهن ، فولاد و همچنین صنایع دستی در ایران است.
استان اصفهان در تصاویر جعلی منتشر شده توسط برخی سود جویان هم مرز استان خوزستان معرفی شده و ارتفاعات زاگرس که سرچشمه اصلی رودهای بزرگ ایران می باشد را به استان اصفهان ضمیمه کرده اند که در واقع این ارتفاعات متعلق به استان های لرستان و چهار محال و بختیاری بوده است. همچنین تصاویر اصلی مرزهای استان اصفهان، لرستان و چهار محال و بختیاری در تمام کتب، اطلس ها و منابع موجود می باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (شهر تهران):
تهران پایتخت جمهوری اسلامی ایران، مرکز استان تهران، بزرگ ترین و پرجمعیت ترین شهر شیعه نشین است. آبادی تهران که از آغاز دوران اسلامی وجود داشت، جزو دهستان های ری محسوب می شد. تهران در دوره صفویه شکل شهر پیدا کرد و در دوره قاجاریه، پایتخت رسمی ایران شد. تاریخ تشیع تهران متأثر از شکل گیری تشیع در قم و سپس ری در قرن دوم هجری بود. در قرن هشتم هجری، پس از حمله مغول و افول ری و ورامین، بیشتر مردم تهران شیعه بوده و از دوره صفویه و قاجاریه و پس از انقلاب اسلامی ایران تا امروز بیشتر مردم تهران شیعه دوازده امامی هستند. در دوره قاجاریه حوزه علمیه تهران شکل می گیرد و در دوره هایی علمای صاحب نامی در تهران حضور داشتند. همچنین در تهران، بناهای اسلامی و مراکز علمی، اقتصادی و سیاسی مختلفی وجود دارد: امامزادگان، مساجد و تکایای تاریخی، مدارس علمیه تهران، جامعه روحانیت مبارز تهران، مجمع جهانی اهل بیت، جامعه تعلیمات اسلامی، حسینیه ارشاد، مهدیه تهران و بازار تهران از جمله این اماکن است.(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)