ریخت و پاش سفر خارجی حیرت برانگیز شد / کاریکاتورهای مظفرالدین شاه در مجله های طنز اروپا
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1402/3/4کد خبر 14023150510
فرارو نوشت :سفر مظفرالدین شاه به فرنگ در سال 1905 میلادی در مجله های فکاهی اروپا بازتاب زیادی داشت..
مظفرالدین شاه در سفر آخر به اورپا از اتریش، فرانسه، بلژیک و روسیه دیدن کرد..
ازآن جمله چند دستگاه تلفن برای دربار، سیناتوگراف برای دربار، فنوگراف (دستگاه ضبط و پخش صدا) برای دربار و لانترن مژیک (دستگاه نمایش تصاویر غیرمتحرک یا جهان نما) باز هم برای دربار؛ و البته بدهی چندصدهزار لیره ای برای مردم که کشورشان ازپس جنگ روس و ژاپن، بیش از گذشته گرفتار تورم و گرانی شده و به نان شب محتاج بودند..
در طرف دیگر اما، شاه و رفقا، در فرنگستان گشت وگذار می کردند، در جشن های باشکوه حاضر می شدند، به سیرک و اپرا و مراسم حرکات موزون می رفتند، در فروشگاه های پرزرق وبرق خرید می کردند و جایی نوشته آمده که گویا به بانوان فرنگی به دیده ی حسرت می نگریسته اند..
مظفرالدین شاه هم چنین به تجویز پزشکی انگلیسی دارویی برای تقویت قوه ی باه همراه خود به ایران آورد که گفته می شود تأثیر همان دارو بر کلیه ها، باعث مرگش شد..
بیشتر بخوانید: عجیب ترین عکس یادگاری جمعی ایران و شاید جهان را ببینید / خلاقیت طنزآلود تهرانی های دوره قاجار چیره دست در اغفال مردم و نخبگان / ناصرالدین شاه چگونه توانست 50 سال سلطنت کند؟.
واژه شناسی این خبر (قاجار):
دودمان قاجار یا سلسله قاجار یا قاجاریان نام سلسله ای ایرانی است که از حدود سال ۱۱۷۵ تا ۱۳۰۴ بر ایران قاجاری به مدت حدود صد و سی سال فرمان راندند. بنیان گذار این سلسله آقامحمدخان قاجار بود. سردودمان قاجاریه مربوط به یکی از طایفه های ترکمان ایران به نام ایل قاجار بود که بر اثر یورش مغول از آسیای مرکزی به ایران مهاجرت کردند. آنان ابتدا در پیرامون ارمنستان ساکن شدند. ایل قاجار یکی از هفت ایل اصلی قزلباش بود که شاه اسماعیل به یاری توان نظامی آنها سلسله صفویه را بنیان نهاد و به دلیل کمک های بزرگی که به دربار صفوی می نمود، قدرت بیشتری یافت. شاه عباس بزرگ یک دسته از آنان را در استرآباد ( گرگان امروزی) ساکن کرد.
در دوران پادشاهی شاهان قاجار به استثناء بازپسگیری برخی سرزمین های متعلق به ایران در ناحیه شرق و غرب در زمان آقامحمدخان قاجار ، طی عهدنامه های مختلف به ویژه در دوران فتحعلی شاه و ناصرالدین شاه ، مناطقی از خاک کشور، تحت فشار روسیه تزاری از محدوه زمام داری ایران جدا گردید.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (تاریخ معاصر):
تاریخ معاصر (به انگلیسی :Contemporary history)، در تاریخ نگاری انگلیسی زبان، زیرمجموعه ای از تاریخ مدرن است. تاریخ معاصر دوره تاریخی خود را از حدود ۱۹۴۶ میلادی شروع می کند و به حال ختم می شود. تاریخ معاصر یا زیرمجموعه ای از دوره مدرن متاخر یا یکی از سه زیرمجموعه اصلی تاریخ مدرن در کنار دوره مدرن اولیه و اواخر دوره مدرن یا همان دوره مدرن متأخر است. در علوم اجتماعی ، تاریخ معاصر با ظهور پست مدرنیته پیوسته و مرتبط است.
تاریخ معاصر از نظر سیاسی تحت سلطه جنگ سرد (۱۹۹۱–۱۹۴۷) بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی بود. تأثیرات تاریخی جنگ سرد را در سراسر جهان می توان دید. این رویارویی که عمدتاً از طریق جنگ های نیابتی و از طریق مداخله در سیاست داخلی کشورهای کوچکتر انجام می شد، در نهایت با انقلاب های ۱۹۸۹ و انحلال اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ میلادی پایان یافت. پیامدهای پایان جنگ سرد، دموکراتیزه شدن بسیاری از اروپا، آفریقا و آمریکای لاتین را ممکن ساخت. در خاورمیانه، دوره پس از سال ۱۹۴۵ میلادی تحت تسلط درگیری های مربوط به کشور جدید اسرائیل و ظهور سیاست های نفتی و همچنین رشد اسلام گرایی در دهه ۱۹۸۰ میلادی بوده است. اولین سازمان های فراملی دولتی، مانند سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا ، در دوره پس از ۱۹۴۵ میلادی ظهور کردند و امپراتوری های استعماری اروپایی در آفریقا و آسیا تا سال ۱۹۷۵ میلادی فروپاشیدند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)