روایت «فارس» از «دستگیری عامل برنامه ریزی آشوب در زندان های کشور»
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1402/3/4کد خبر 14023156323
فارس نوشت: یک عامل سلطنت طلب که برنامه ریزی برای آشوب در زندان های کشور را به عهده داشت، دستگیر شد..
پیش از این نیز دو لیدر اصلی اعتصابات حوزه انرژی که از سال 99 هدایت کننده اعتراضات بوده اند، دستگیر شدند..
بیشتر بخوانید: دنبال او می گشته که مهدی کجاست؟.
واژه شناسی این خبر (زندان):
زِندان ، در فارسی افغانستان بندی خانه یا نِدامَتگاه مکانی است که اشخاص از نظر فیزیکی، محدود و توقیف و معمولاً از آزادی های شخصی محروم می شوند. زندان ها به طور قراردادی، سازمان هایی هستند که بخشی از نظام دادگستری یک کشور محسوب می شوند و به منظور اجرای کیفر حبس ، به عنوان یک مجازات قانونی که به صورت حکم از سوی دادگاه صادر شده است، به دلیل ارتکاب جرم بکار می روند.
به کسی که در زندان خدمت می کند و وظیفهٔ حفاظت از زندانیان را بر عهده دارد، زندانبان و به کسانی که در زندان محبوس هستند زندانی می گویند. گاهی اوقات واژه زندانبان به تمام افرادی که در زندان یا سازمان زندان ها کار می کنند گفته می شود. شناخته شده ترین زندان امروز ایران ، زندان اوین است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (قوه قضاییه):
نظام دادگستری سیستم دادگاه ها است که اختلافات حقوقی را قضاوت می کند و در پرونده های حقوقی، قانون را تفسیر، دفاع و اعمال می کند.
قوهٔ قضاییه یا دادگستری که به نام های عدلیه یا عدالتخانه نیز خوانده می شده، نام سیستم یا نهاد ی است که بخش های مختلفی از جمله دادگاه ها و قضات را دارا می باشد و به وظایفی از قبیل رسیدگی به شکایت ها (دعاوی) می پردازد. این سیستم شامل آیین دادرسی کیفری و آیین دادرسی مدنی نیز است.
تفکیک قوا ، همیشه وجود نداشته و به صورت امروزی مطرح نبوده و لزوم آن فرض نمی شده، بلکه ایده ای مدرن است که بازدیسی (رِفرم) امروزی اش معمولاً به مونتسکیو منتسب می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)