ایرانی ها رسما به بازار هشت میلیارد دلاری داروی اندونزی ورود کردند
به نقل از خبرگزاری برنا1402/3/4کد خبر 14023157112
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان سلامت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از همکاری مشترک ایران و اندونزی در تامین بازار داروی این کشور خبر داد..
قانعی ادامه داد: مسئولان و دست اندرکاران کشور اندونزی در این نشست تاکید زیادی بر ارائه مشوق های انتقال فناوری به کشورشان داشتند و نمایندگان معاونت علمی نیز از توانمندی های فناوران کشورمان در این زمینه گفتند و مقرر شد یک همکاری مشترک میان طرفین با همین هدف شکل گیرد..
از آنجایی که 95 درصد نیاز دارویی ایران در داخل تامین می شود؛ فرصت و ظرفیت خوبی برای تعامل با کشور اندونزی که تنها 10 درصد نیاز خود را به شکل بومی تامین می کند فراهم خواهد بود..
قانعی با بیان اینکه مقرر شده پیش از امضای این تفاهم نامه یک کارگروه مشترک میان دو کشور تشکیل شود، گفت: در این کارگروه موضوعات و شرکت های مشترک در زمینه تولید دارو مشخص می شود تا انتقال فناوری و سرمایه گذاری در این زمینه در قالب این کارگروه صورت گیرد..
وی ادامه داد: نکته قابل اهمیت این است که در کشور ما 95 درصد دارو در داخل تولید و فقط 3 تا 5 درصد از بازار واردات تامین می شود..
این در حالی است که بیش از 90 درصد بازار دارویی اندونزی وارداتی و تنها 10 درصد آن داخلی است..
این شرایط باعث شده که بالغ بر 8 میلیارد دلار واردات محصولات دارویی به کشور اندونزی صورت گیرد..
واژه شناسی این خبر (ایران):
ایران با نام رسمی جمهوری اسلامی ایران کشوری در غرب آسیا و در منطقه خاورمیانه است. این کشور با ۱٬۶۴۸٬۱۹۵ کیلومتر مربع پهناوری، دومین کشور بزرگ خاورمیانه است. ایران از شمال غرب با ارمنستان و جمهوری آذربایجان، از شمال با دریای خزر، از شمال شرق با ترکمنستان، از شرق با افغانستان و پاکستان، از جنوب با خلیج فارس و دریای عمان و در غرب با عراق و ترکیه هم مرز است. این کشور خاورمیانه ای، جایگاه استراتژیکی در منطقهٔ خلیج فارس دارد و تنگهٔ هرمز در جنوب آن، مسیری حیاتی برای انتقال نفت خام است. جمعیت کل ۳۱ استان ایران بیش از ۸۴ میلیون نفر است و تهران، پایتخت و پرجمعیت ترین شهر این کشور است. ایران، جامعه ای با قومیت و فرهنگ های گوناگون دارد و گروه قومی و فرهنگی غالب این کشور، برآمده از فارسی زبانان آن است. در کنار آنان، قومیت های دیگری، همانند اقوام آذری و کُرد و عرب و لر، بلوچ و ترکمن وجود دارند. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اسلام شیعه را دین رسمی ایران اعلام کرده است و اکثریت مردم این کشور، پیروان همین مذهب هستند. زبان رسمی این کشور نیز فارسی است.(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (دارو):
دارو (به انگلیسی : Drug ) در دانش پزشکی به هر ماده ای که برای درمان، تسکین علایم، تشخیص بیماری یا پیشگیری از آن به کار رود و بر ساختار یا کارکرد جاندار اثر گذارد و پس از ورود به بدن عملکرد بدن را تصحیح کند، گفته می شود. در تعریفی دیگر دارو به ماده ای گفته میشود که با اثر بر گیرنده ای خاص در داخل، خارج یا دیواره سلول باعث شروع یا مهار عملکردی خاص میگردد و قدرت اثر دارو با میزان و تعداد این تعامل نسبت مستقیم دارد. البته داروهایی که محل اثر موضعی دارند مانند آنتی اسیدها و ضدعفونی کننده های موضعی و مواد حاجب در این تعریف نمی گنجند.
دارو ممکن است منشأ طبیعی (گیاهی یا حیوانی) داشته باشد یا اینکه به طور مصنوعی تهیه شود. داروهای شیمیایی معمولاً در آزمایشگاه و به دست داروسازان و گاهی سایر دانشمندان و یا پزشکان کشف شده و پس از تحقیقات کافی و تأیید مراجع رسمی در کارخانه های داروسازی تولید می گردند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (اندونزی):
اَندونِزی با نام رسمی جمهوری اندونزی (به اندونزیایی:Republik Indonesia)، بزرگترین کشور مسلمان جهان است. ورود اسلام به این سرزمین مربوط به قرن های نخست قمری بوده است.
اندونزی کشوری در آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه است که بین اقیانوس هند و اقیانوس آرام قرار دارد. این کشور بزرگترین مجمع الجزایر دنیا و متشکل از ۱۷٬۵۰۸ جزیره که از این میان ۶۰۰۰ جزیره مسکونی و باقی، خالی از سکنه هستند [ نیازمند منبع ] . اندونزی با جمعیت ۲۷۰ میلیون نفر، چهارمین کشور پرجمعیت دنیا است. نظام سیاسی این کشور جمهوری با انتخابات مجلس و ریاست جمهوری می باشد. پایتخت اندونزی، جاکارتا است. سوماترا، کالیمانتان (بُورنِیُو)، سولاوِسی، و پاپوآ (گینه نو) دیگر جزایر بزرگ اندونزی هستند. جزیره جاوه نیمی از جمعیت اندونزی را در خود جای داده و قلب فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و تاریخی اندونزی محسوب می شود و موقعیت مرکزی را در مجمع الجزایر اندونزی دارد. جزیره سوماترا در معنای لغوی به معنی زمین است. این جزیره غربی ترین جزیره اندونزی محسوب می شود. [ نیازمند منبع ]
(برگرفته از ویکی شیعه)