جمهوری آذربایجان: اجازه حمله اسرائیل به ایران از خاکمان را نمی دهیم
به نقل از خبرگزاری برنا1402/3/4کد خبر 1402315738
معاون وزیر خارجه جمهوری آذربایجان ضمن بیان این که در مناقشات دیگر کشورها مداخله نمی کنیم ، گفت باکو به رژیم صهیونیستی اجازه حمله از خاک خود به ایران را نخواهد داد..
به گزارش رسانه ارمنستانی news.am، کانال 9 تلویزیون رژیم صهیونیستی خبر داد این مقام جمهوری آذربایجان برای شرکت در یک کنفرانس به فلسطین اشغالی سفر کرد..
رضایف در ادامه سخنانش بدون اشاره به اتهام زنی های اخیر ضد ایرانی و تنش آفرینی باکو در روابط با تهران گفت: متاسفانه روابط با ایران در سطح بسیار پایینی قرار دارد..
ما به عنوان یک کشور سکولار قاطعانه با وارد کردن تعصب مذهبی به روابط بین الملل مخالف هستیم..
او همچنین گفت باکو فعالانه در احیای روابط بین ترکیه و رژیم صهیونیستی مشارکت داشته است..
وی گفت: این دو، دوستان قدیمی و خوب ما هستند و زمانی که اختلافات بین دوستان ما پیش آمد، هر کاری کردیم تا نقطه مشترک بیابند..
جمهوری آذربایجان طی سه دهه گذشته روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی داشته و از این رژیم تسلیحات و تجهیزات نظامی خریداری می کند..
واژه شناسی این خبر (جمهوری آذربایجان):
آذربایجان کشوری در شمال ایران و در غرب دریاچه خزر است. سرزمین آذربایجان در ۱۱۹۲ش/۱۸۱۳م پس از جنگ های ایران و روسیه، تحت تسلط روسیه قرار گرفت و در ۱۳۷۰ش/۱۹۹۱م در تجزیه شوروی، از آن مستقل شد. زبان و خط رسمی آذربایجان، آذری (ترکی) و لاتین است. اکثریت مردم آذربایجان مسلمان و شیعه هستند. در دوران صفویه ، مذهب شیعه در آذربایجان گسترش یافت. آذری ها و تالشی ها اکثریت شیعیان را تشکیل می دهند. قانون اساسی آذربایجان، نظام سیاسی آن را غیرمذهبی معرفی کرده است. دولت این کشور، عضو کنفرانس کشورهای اسلامی و شورای اروپا است. در حاکمیت تزارها و کمونیست ها فعالیت های رسمی برای نابود کردن فرهنگ و دیانت اسلامی در اذربایجان صورت گرفت مانند تخریب برخی مساجد ، کشتن روحانیون و ممنوعیت تحصیل دینی و مراسم مذهبی. برخی سیاست های دولت فعلی اذربایجان نیز در جهت گسترش سکولاریسم و محدودیت و یا ممنوعیت فعالیت ها و فعالان شیعه انجام می شود. شهرهای نارداران ، شماخی و گنجه از مراکز مشهور تشیع در این سرزمین است. مزار بی بی هیبت و امامزاده رحیمه خانم از زیارت گاه ها و مراکز تجمع شیعیان است.
جمهوری آذربایجان که در نوشته های مورخان باستان، از آن به آلبانیا، آردان و ارّان یاد شده است، با ۸۶۶۰۰ کیلومتر مربع مساحت در غرب دریای خزر و شمال ایران قرار دارد. اذربایجان از شمال با جمهوری خودمختار داغستان (روسیه)، از شمال غرب با گرجستان ، از غرب با ارمنستان و از طریق نخجوان با ترکیه همسایه است. اذربایجان از طریق دریای خزر با ترکمنستان و قزاقستان نیز مرز آبی دارد. این کشور از شمال به رشته کوه های قفقاز و از جنوب به رودخانه ارس محدود است. رود کُر یا کور از میان این کشور می گذرد.
(برگرفته از ویکی شیعه)