آمادگی ایران برای ورود سرمایه گذاران خارجی/ راهبرد اصلی صنعت پتروشیمی ایران تسخیر بازار و مقاصد جدید صادراتی است
به نقل از وزارت نفت1402/3/4کد خبر 14023159624
به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، مرتضی شاهمیرزایی شامگاه چهارشنبه (سوم خردادماه) در نشست بررسی راهبردهای توسعه همکاری های بین المللی در صنعت پتروشیمی که با حضور سفرا و سرکنسول های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف برگزار شد، بیان کرد: باید با متنوع کردن محصولات و مشتریان صنعت پتروشیمی با همکاری دستگاه دیپلماسی کشورمان، در بازارهای جدیدی فعال شویم.
وی با ارزیابی مثبت از آینده و چشم انداز صنعت پتروشیمی ایران، تصریح کرد: با همکاری دستگاه دیپلماسی کشور، پیاده سازی سیاست های تأمین منابع مالی خارجی، تأمین کالاها و تجهیزات مورد نیاز صنعت پتروشیمی بسیار سریعتر محقق می شود و شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز آماده هرگونه همکاری و تعامل دوسویه با وزارت امور خارجه، هلدینگ ها و شرکت های پتروشیمی است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه از اهداف و راهبردهای اصلی صنعت پتروشیمی ایران تسخیر بازار و مقاصد جدید صادراتی در آفریقا، اروپای شرقی و کشورهای CIS است، گفت: اکنون صنعت پتروشیمی ایران با بیش از ۹۲ میلیون تن ظرفیت تولید در مسیر رشد و توسعه است که در حدود ۷۰ درصد از محصولات تولیدی صادر می شود.
شاهمیرزایی افزود: ۵۵۰ گرید انواع محصولات پتروشیمی در مجتمع های پتروشیمی تولید می شود و پارسال هم ۱۶ میلیارد دلار صادرات انواع محصولات پتروشیمیایی انجام شد که ۱۴ میلیارد آن در سامانه نیما عرضه شد که نقش تعیین کننده ای در تنظیم بازار ارز داشت.
وی ادامه داد: حدود ۹۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی کشورمان انجام شده است و بیش از ۱۰۰ طرح توسعه ای نیز در نقاط مختلف کشور وجود دارد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی اظهار کرد: راهبرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی است و ۲۱ طرح مهم به هلدینگ های پتروشیمی برای تحقق زنجیره ارزش معرفی شده است.
شاهمیرزایی تصریح کرد: ۲۱ طرح مورد اشاره، طرح های ملی خودکفایی زنجیره ارزش هستند که ارزش سرمایه گذاری مجموع آن حدود ۹ میلیارد دلار برآورد می شود.
وی تأکید کرد: صنعت پتروشیمی ایران به سرعت در حال بومی سازی نیازهای خود است و اکنون در زمینه دانش فنی، کاتالیست ها، کالاها و تجهیزات بسیاری از نیازهای صنعت ازطریق بومی سازی تأمین می شود و پیش بینی می کنیم تا ۵ سال آینده در تأمین نیازهای کالاهای راهبردی صنعت پتروشیمی خودکفا شویم.
فعال تر شدن دیپلماسی انرژی و توسعه صادرات محصولات پتروشیمی ایران
معاون وزیر نفت همچنین بیان کرد: تا پایان فعالیت دولت سیزدهم همه ۹۹ کاتالیست های مورد استفاده در صنعت بومی سازی خواهد شد.
شاهمیرزایی خطاب به سفرای کشورمان گفت: باید از همه ظرفیت های موجود در وزارت امورخارجه و سفارتخانه های کشورمان برای فعال تر شدن دیپلماسی انرژی و توسعه صادرات محصولات پتروشیمی ایران استفاده کرد.
وی تصریح کرد: با آماده بودن بسته های سرمایه گذاری صنعت پتروشیمی ایران، از دستگاه دیپلماسی کشورمان می خواهیم که روند ورود سرمایه گذاران علاقمند به صنعت پتروشیمی ایران را تسهیل و تسریع کنند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، هاب های عسلویه و ماهشهر را دو قطب اصلی صنعت پتروشیمی ایران معرفی کرد و گفت: افزون بر این ۲ هاب، مناطق انرژی بر پارسیان، دیر و سواحل مکران از دیگر مناطقی هستند که طرح های توسعه ای صنعت می توانند میزبان سرمایه گذاران خارجی باشند، درحالیکه زیرساخت های منطقه جاسک نیز برای توسعه پتروپالایشگاه ها آماده ورود سرمایه گذاران است.
شاهمیرزایی بیان کرد: باید به سمت توسعه و تکاپو در صنعت پتروشیمی حرکت کنیم و در این میان سفیران ایران در دیگر کشورها می توانند برای توسعه این صنعت پایدار و ماندگار نقش آفرین و تعیین کننده باشند تا روابط با کشورهای مختلف در این صنعت پویا در ابعاد مختلف گسترش یابد.
به گزارش شانا، نشست بررسی راهبردهای توسعه و ارتقای تعاملات بین المللی صنعت پتروشیمی با هدف توسعه دپیلماسی انرژی همسو با توسعه بازار صادراتی پتروشیمی، معرفی ظرفیت ها، امکانات و توانمندی های صنعت پتروشیمی کشورمان و بررسی راهکارهای تسهیل صادرات این صنعت با حضور سفرای ایران در کشورهای برزیل، هند، تانزانیا، بورکینافاسو، صربستان همچنین سرکنسول های کشورمان در گوانگژو چین و اکتائو قزاقستان برگزار شد. کد خبر 473272
واژه شناسی این خبر (سرمایه گذاری):
سرمایه گذاری به معنی اختصاص دادن پول برای چیزی با انتظار سود و منافع از آن در آینده است. به طور دقیق تر سرمایه گذاری تعهد پول یا سرمایه برای خرید وسایل یا دارایی های دیگر، به منظور به دست آوردن منافع از آن است. در علم اقتصاد، سرمایه گذاری یعنی خرید کالایی که اکنون مصرف نمی شود اما در آینده فرد به آن نیاز پیدا خواهد کرد و آن کالا برای او سودآور خواهد بود. در علم مالی، سرمایه گذاری به این معنی است که فرد یک دارایی مالی نظیر سهام را می خرد و پیش بینی می کند که آن دارایی مالی در آینده سودآور خواهد بود و قیمتش افزایش خواهد یافت، لذا با فروش به قیمت بالاتر سود به دست خواهد آورد.
سرمایه گذاری در بسیاری ناحیه های اقتصادی مثل حوزهٔ مدیریت کسب وکار یا دارایی و مالیه اعم از خانواده ها، بنگاه ها یا دولت ها مورد بحث قرار می گیرد. یک سرمایه گذاری شامل انتخاب توسط یک شخص یا یک سازمان مثل پانسیون سرمایه حقوق بازنشستگی، بعد از تجزیه و تحلیل یا اندیشه برای گذاشتن یا قرض دادن پول در یک چرخه، وسیله یا دارایی مثل مال ، کالا ، ذخیره، اوراق قرضه ، مشتقات مالی (برای نمونه آتیه ها و پلتفرم های مطمین )، یا دارایی خارجی نام گذاری شده در پول خارجی، که سطحی از ریسک معین می کند و امکان برگشتهای تولید را در یک دوره از زمان فراهم می کند. سرمایه گذاری که کاملاً تحلیل شده نباشدمی تواند ریسک آن زیاد باشد نسبت به سرمایه گذاری مالک زیرا امکان خسارت در حدود کنترل مالک نیست. تفاوت بین سفته بازی و سرمایه گذاری می تواند دقیق و باریک باشد. آن وابسته به سرمایه گذاری است که مالک به آن فکر می کند خواه هدف قرض منابع به شخص دیگر برای هدف اقتصادی است یا نه.
در موردی از سرمایه گذاری به جای ذخیره کالای تولید شده یا معادل شده پول آن، سرمایه گذار انتخاب می کند به منظور استفاده آن کالا، تولید کند یک کالای بادوام برای مصرف کننده یا تولیدکننده، یا با قرض دادن کالای ذخیره شده اصلی به دیگری در مبادله برای بهره یا یک سهم از سود، سرمایه گذاری در بورس می باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (صنعت پتروشیمی):
صنعت پتروشیمی ، (به انگلیسی : Petrochemical industry ) بخشی از صنایع شیمیایی است که فراورده های شیمیایی را از نفت یا گاز طبیعی تولید می کند. البته برخی از ترکیبات شیمیایی ساخته شده از نفت و گاز از سایر سوخت های فسیلی مانند ز غال سنگ یا منابع تجدیدپذیر مانند ذرت، میوه خرما یا نیشکر نیز به دست می آیند.
امروزه فراورده های نفتی علاوه بر مصرف در زمینه سوخت وسایل نقلیه، روغن موتور و غیره در تهیه بسیاری از قطعات مورد نیاز ساخت وسایل نقلیه، نقش ارزنده ای دارد. فراورده های نفتی در تهیه سوخت موشک های هدایت کننده، فضانوردها و ماهواره ها و حتی در ساخت بسیاری از قطعات داخلی آن ها کاربرد اساسی دارد. مادهٔ اولیهٔ بیشتر داروها و حتی آنتی بیوتیک ها از ترکیبات نفتی مشتق می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
۶ میلیارد و ۵۱ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم
1402/3/6
وزیر اقتصاد گفت 356 طرح سرمایه گذاری خارجی به ارزش 6 میلیارد و 51 میلیون دلار، مجموع سرمایه گذاری خارجی از ابتدای فعالیت دولت تا فروردین 1402 بوده است. به گزارش وزارت اقتصاد و دارایی، سیداحسان خاندوزی در گردهمایی روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر امورخارجه و رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب همه را توجه دادند که در کار تغییر نسبت به نظم پیشین هستیم، لازمه این نگاه و بصیرت نسبت به شرایط بین الملل این است که در دو زمینه، راهبرد و ترتیبات اجرایی خود را مهیا کنیم. وزیر اقتصاد افزود: به نظر می رسد در جانمایی جدید در نظم جدید همچنان راهبرد دقیق که مبتنی بر تقسیم کار نهادی و بین المللی باشد روی میز سیاستگزار ...