تبلیغات مغرضانه خارجی مردمان ایرانی را ناآگاه نشان می دهد
به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1402/3/5کد خبر 14023162417
سردبیر اسبق خبرگزاری کتاب ایران با اشاره به اهمیت بازنگری در روند تولید کتاب، آسیب اصلی در این حوزه را فضای مجازی خواند و گفت: اطلاعاتی که در این فضا ردوبدل می شود، برای مخاطب حسی از بی نیازی را ایجاد می کند. توهم دانایی در بسیاری از مواقع مردم را از کتاب دور می کند. در طول سال مشتریان کتاب کم است و همین امر مهم ترین آسیب را به بخش نشر کتاب وارد می کند.
وی در گفت و گو با ستاد خبری سی وچهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، با اشاره به فضای مجازی افزود: درست است ما از طریق فضای مجازی مدام در حال مطالعه هستیم، اما در حقیقت ما در این فضا چه می خوانیم؟ چقدر می خوانیم؟پیام های کوتاه و بی محتوا را نباید به حساب مطالعه روزانه در نظر بگیریم و جای کتاب خواندن ما را بگیرد. فضای مجازی ما را به کوتاه خوانی عادت داده است.
این فعال حوزه فرهنگی این نوع خواندن در عین حال بسیار ناپایدار است. سریع از ذهن پاک می شود. در گذشته جملات قصار ارزش داشت و برای خوانندگان، نو و ذی قیمت بود. اما امروزه به واسطه فضای مجازی چشم مان از این کلمات پر شده و ارزش خود را از دست داده است. این تکرارها سبب می شود، با نگاه سطحی از کنار این مطالب عبور کنیم. چیزی در ذهن مان نماند؛ بنابراین حس بی نیازی و توهم دانایی مهم ترین آسیب فضای مجازی است.
علی آقاغفار در پایان بیان کرد: بعضی ها اصرار دارند که سرانه مطالعه ایران را کم نشان دهند. این تبلیغات، نشأت گرفته از خارج است. این نگاه مغرضانه تلاش می کند مردمان ایرانی را ناآگاه و بی خرد نشان دهد. ما مردمان دانایی داریم. کتاب تنها ابزار کسب دانش نیست. رادیو، تلویزیون، مراودات شفاهی و سخنرانی، همه بخشی از ابزار کسب دانش محسوب می شود، اما در عین حال نباید با نگاه های آماری نسبت به سرانه مطالعه اطلاعات غلط بدهیم. اگر سرانه مطالعه بالاست باید در جامعه نمود عینی داشته باشد.
سی وچهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از بیستم تا سی ام اردیبهشت ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به صورت مجازی در ketab.ir برپا شد.
واژه شناسی این خبر (علی):
امام علی • امام حسن مجتبی • امام حسین • امام سجاد • امام باقر • امام صادق • امام کاظم • امام رضا • امام جواد • امام هادی • امام حسن عسکری • امام مهدی
علی بن ابی طالب(ع) مشهور به امام علی و امیرالمومنین ( ۱۳ رجب سال ۲۳ قبل از هجرت - ۲۱ رمضان سال ۴۰ق )، امام اول همهٔ مذاهب شیعه ، صحابی ، راوی ، کاتب وحی و چهارمین خلیفه از خلفای راشدین نزد اهل سنت است. وی همچنین پسرعمو و داماد پیامبر اکرم(ص) ، همسر حضرت فاطمه(س) ، پدر و جدِّ یازده امام شیعه است. پدر او ابوطالب و مادرش فاطمه بنت اسد بودند. به گفته عالمان شیعه و بسیاری از علمای اهل سنت، در کعبه زاده شد و نخستین مردی بود که به پیامبراسلام(ص) ایمان آورد. از نظر شیعه، علی(ع) به فرمان خدا و تصریح پیامبر(ص)، جانشین بلافصل رسول خدا(ص) است.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (نمایشگاه):
نمایشگاه جایگاهی است که در آن ارایه کنندگان و بازدیدکنندگان می توانند با کنش های سازمان یافته و هماهنگ به داد و ستد کالاها ، خدمات و اطلاعات بپردازند. نمایشگاه جایی است که عرضه کنندگان و بازدیدکنندگان با هم روبرو می شوند. نمایشگاه جایگاه شناساندن یک ایده نوین یا جای داد و ستد اطلاعات، نوآوریها، نوآفرینی ها و اختراع هاست.
تاریخ نمایشگاه ها با تاریخ بازرگانی و داد و ستد بشر در پیوند است. بازارهای مکاره از ۶۰۰۰ سال پیش وجود داشته است. فنیقیها به عنوان بزرگترین بازرگانان زمان خود نخستین نمایشگاه ها را در ۲۸۰۰ سال پیش از میلاد برپا کردند. فنیقی ها کالاهای جورواجور خود را با کشتی به سرزمین های دیگر می برند و در آنجا به نمایش می گذاشتند. با دگرگونی های دوران نوزایی و انقلاب صنعتی نیز رفته رفته نمایشگاه ها بهتر و بهتر برگزار شدند و به گونه رویدادهای فصلی، محلی، منطقه ای و جهانی خودنمایی کرد. در سال ۱۸۳۰ نمایشگاه جهانی در شهر پاریس برگزار شد که از کشورهای مختلف چهار گوشه جهان در آن شرکت کردند و در این نمایشگاه مهندس ایفل باپرچ ( برج ایفل ) را در میانه نمایشگاه برای نمایش قدرت و پیشرفت صنعتی فرانسه به جهانیان معرفی کرد. در سال ۱۸۷۹ میلادی در شهر سیدنی استرالیا و در سال ۱۸۸۰ میلادی در شهر ملبورن نمایشگاه جهانی برپا شد. در آن زمان از عمر شهر ملبورن فقط پنجاه سال گذشته بود. از این دو نمایشگاه ۴ میلیون نفر دیدن کردند که برای کشور جوانی مانند استرالیا رقمی بسیار موفقیت آمیز بود. در سال های دیگر نمایشگاه های متعدد دیگری نیز بر پا شدند که از جمله آنان می توان به نمایشگاه جهانی در کشور آمریکا، انگلیس، ژاپن و غیره … اشاره کرد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)