هفتمین یادواره ۴۰ شهید پاسدار در دماوند برگزار شد
به نقل از خبرگزاری مهر1402/3/5کد خبر 14023164425
دماوند- هفتمین یادواره 40 شهید پاسدار شامگاه پنجشنبه در دماوند برگزار شد..
بر اساس این گزارش در این مراسم فخاری استاندار تهران، طاهرخانی فرماندار شهرستان دماوند، سید کمال سادات معاون امنیتی استاندار تهران، حجت الاسلام فتاح دماوندی امام جمعه شهرستان دماوند، حجت الاسلام میر شریفی امام جمعه آبسرد، جمعی از مسئولین، خانواده شهدا و ایثارگران، بسیجیان و اقشار مختلف مردمی حضور داشتند..
گفتنی است که این مراسم با سخنرانی سرتیپ پاسدار ایرج مسجد مشاور عالی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و نوای ذاکر اهل بیت محمدرضا بذری همراه بود..
واژه شناسی این خبر (شهرستان دماوند):
شهرستان دماوند نام یکی از شهرستان های استان تهران در ایران است. این شهرستان، منطقه ای سرسبز و خرم است که نام اسطوره ای کوه دماوند را با خود به همراه دارد. قرار گرفتن منطقه دماوند در محل پیوستن مرزهای سه منطقه پراهمیت کشور در ایران در گذشته (ری، قومس، طبرستان) و اکنون (تهران، مازندران، سمنان) اهمیت این سامان را دو چندان کرده است. اعتدال آب و هوا، تنوع آب و هوایی منطقه، هر ساله عده زیادی گردشگر، مسافر و مهاجر را از اطراف به این شهرستان جلب می کند.
در نخستین تقسیمات کشوری در فاصله سال های ۱۳۱۶ تا ۱۳۳۹ استان دوم یعنی مازندران مشتمل بر شهرستان های قم و کاشان و تهران و سمنان و ساری و گرگان به انضمام شهر کاشان بوده است که در سال ۱۳۴۵ شهرستان های دامغان و سمنان و شاهرود و کاشان بخشی از شهرستان رودسر از استان دوم جدا گردیدند.در سال ۱۳۴۰ طبق تصویب هیئت وزیران فرمانداری کل سمنان مشتمل بر سمنان و شاهرود و بسطام و سنگسر (مهدی شهر) و سرخه و شهمیرزاد و نقاط تابعه آنها با مرکزیت شهر سمنان تشکیل شد. در سال ۱۳۵۵ شمسی طبق تصمیم دولت وقت با الحاق دماوند و فیروزکوه و گرمسار و ورامین ، فرمانداری کل سمنان به استان سمنان تبدیل شد. البته بر اساس آخرین تقسیمات کشوری سه شهرستان دماوند و فیروزکوه و ورامین از استان سمنان منتزع و به استان تهران الحاق گردید. بنابر آخرین تقسیمات کشوری، این شهرستان به ۲ بخش به نام های بخش مرکزی و بخش رودهن به مرکزیت شهر دماوند تقسیم می گردد. این دو بخش در مجموع شامل ۵ دهستان، ۵ شهر و ۱۱۱ روستا می باشند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (شهدا):
شهادت به کشته شدن در راه خدا اشاره دارد که در احادیث از آن به عنوان بالاترین نیکی و گرامی ترین مرگ یاد شده است. در آیات قرآن و روایات، برای شهادت، آثاری همچون زنده ماندن، برخورداری از حق شفاعت و آمرزش گناهان ذکر شده است.
بنا بر نظر فقیهان، شهید غسل و کفن ندارد و لمس کردن بدن او موجب واجب شدن غسل مس میت نمی گردد. البته این احکام مختص شهید معرکه (میدان جنگ) است و شامل دیگر کسانی که در راه خدا کشته می شوند و یا به منزله شهیدند، نمی شود.
(برگرفته از ویکی شیعه)