طرح ترکیه برای انتقال پناهجویان سوری به خاک سوریه
به نقل از خبرگزاری مهر1402/3/5کد خبر 14023167954
آنکارا همزمان با تلاش برای بازگشت آوارگان سوری به کشورشان طرح ساخت واحدهای مسکونی جدید در شمال سوریه را آغاز کرده است..
وبگاه خبری فرانس پرس با تأیید محل این طرح در حومه شهر الغندوره در منطقه جرابلس (شمال سوریه) در مرز با ترکیه، از فعالیت کارگران برای احداث مجموعه ای از خانه ها و فعالیت خودروهای ویژه عملیات احداث ساختمانی خبر داده است..
طبق گزارش خبرگزاری IHA ، سلیمان صویلو، وزیر کشور ترکیه روز چهارشنبه در مراسمی کلنگ این پروژه را زده و تأکید کرده که پناهجویان سوری مقیم ترکیه در چارچوب طرح بازگشت داوطلبانه و همراه با حفظ کرامت، در خانه های خود اسکان خواهند یافت..
وی گفت که 240 هزار خانه در این منطقه ساخته می شود و امیدوار است این پروژه ظرف 3 سال به اتمام برسد..
ترکیه نوار مرزی وسیعی را در شمال سوریه تحت کنترل دارد که شامل تعدادی از شهرهای بزرگ است..
نیروهای این کشور در چندین نقطه دیده بانی در استان های حلب (شمال سوریه) و ادلب (شمال غرب) که گروه های جهادی و سایر وفاداران به آنان مناطق وسیعی را کنترل می کنند، مستقر هستند..
صویلو در حضور نیروها و خودروهای زرهی ترکیه و پرچم های ترکیه و قطر (تأمین کننده اصلی سرمایه طرح) از محل این طرح در زمین فرودگاهی قدیمی، که برای مصارف کشاورزی استفاده می شد، بازدید کرد..
در این مراسم، روی بیلبورد بزرگی به عربی و ترکی نوشته بود طرح بازگشت داوطلبانه، امن و محترمانه که همراه با نمادهای سازمان اورژانس و حوادث غیر مترقبه ترکیه(AFAD)، صندوق توسعه قطر و انجمن العیش الکریم بود..
به گزارش خبرگزاری IHA، صویلو گفت که تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه گام بزرگی در جهت تعیین تکلیف به یکی از مهمترین مسائل جهان برداشته اند..
ساخت واحدهای مسکونی در چارچوب طرح بازگشت داوطلبانه برای پناهجویان سوری انجام می شود که ترکیه میزبان بیش از 3 میلیون نفر از آنهاست و حضور آنها در ترکیه بحث های داغی را در انتخابات ترکیه برانگیخته است..
اردوغان هشتم ماه جاری اعلام کرد که کشورش قصد دارد با حمایت سازمان های امدادی بین المللی، 200 هزار واحد مسکونی در 13 نقطه در سوریه بسازد تا یک میلیون آواره سوری مقیم ترکیه را به کشور خود بازگرداند..
صویلو با بیان اینکه تاکنون 554 هزار بازگشت داوطلبانه انجام شده است، گفت که تقاضای جدی برای بازگشت داوطلبانه و آبرومندانه به این منطقه امن وجود دارد..
در حالی که اردوغان (که در دور اول انتخابات ریاست جمهوری ترکیه 49/5 درصد آرا را به دست آورد) از بازگشت داوطلبانه پناهجویان به سوریه صحبت می کند، رقیب وی، کمال قلیچدار اوغلو، (که 44/9 درصد آرا را به دست آورد) وعده داد که در صورت به قدرت رسیدن، ظرف دو سال تمام پناهجویان را بازگرداند..
موضوع پناهجویان سوری همواره یکی از سوژه های داغ سیاست ترکیه بوده و اهمیت آن در کارزارهای انتخابات ریاست جمهوری سال جاری نیز بار دیگر برجسته شد به ویژه در کارزار انتخاباتی کمال قلیچدار اوغلو، نامزد حزب اپوزیسیون که گفته است در صورت پیروزی در انتخابات، ترکیه ظرف دو سال با تمام پناهجویان خداحافظی خواهد کرد..
قلیچدار اوغلو پیشنهاد عادی سازی روابط دیپلماتیک آنکارا با دولت سوریه را مطرح کرده است..
این طرح، توافق مشترک با دمشق به منظور حصول اطمینان از بازگشت پناهجویان سوری و اقدامات مشترک در راستای بازسازی سوریه از طریق شرکت های ترکیه ای و با استفاده بودجه سازمان ملل و اتحادیه اروپا را شامل می شود..
براساس داده های آماری، در ماه ژانویه حدود 3/5 میلیون پناهجوی سوری در ترکیه حضور داشتند..
واژه شناسی این خبر (ترکیه):
ترکیه به ترکی استانبولی (Türkiye) با نام رسمی جمهوری ترکیه ، کشوری در جنوب شرقی اروپا و شمال غربی آسیا است. ترکیه دو همسایه اروپایی و شش همسایه آسیایی دارد و با ایران حدود ۴۵۴ کیلومتر مرز مشترک دارد. پایتخت جمهوری ترکیه شهر آنکارا و از شهرهای مهم آن می توان استانبول ، ازمیر، آدانا و بورسا را نام برد.
جمهوری ترکیه حدودا ۷۲ میلیون نفر جمعیت داشته و اکثر آنان شهرنشینند. زبان رسمی مردم این کشور ترکی است. در قانون اساسی حاضر، ترکیه با نزدیک به ۹۸% مسلمان ، کشوری لاییک شناخته می شود. از جمعیت این کشور تنها ۲ درصد را مسیحیان ، یهودیان و پیروان دیگر ادیان تشکیل می دهند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (سوریه):
سوریه کشوری است در خاورمیانه و پایتخت آن شهر تاریخی دمشق است. این کشور بخشی از سرزمین تاریخی شام است.
سوریه در جنوب غربی قاره آسیا ، کنار دریای مدیترانه و در همسایگی کشورهای ترکیه در شمال، عراق در شرق و جنوب شرقی، اردن در جنوب، فلسطین در جنوب غربی و لبنان در غرب واقع شده است. آب و هوای آن در کناره ها و نواحی جنوب غربی معتدل و مرطوب (مدیترانه ای)و در سایر نقاط گرم و خشک است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)