ماجرای عشق مادر ناصرالدین شاه به امیرکبیر/ عکس
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1402/3/5کد خبر 14023170820
تاریخ ما نوشت : با وجود اینکه با توطئه ملک جهان خانم، امیرکبیر به قتل رسید، داستان ها و روایت هایی درباره عشق مهد علیا نسبت به امیرکبیر هم گفته شده است..
ملک جهان خانم که ملقب به مهد علیا و همسر محمدشاه و مادر ناصرالدین شاه، بود وی متولد سال 1220 قمری در تبریز بود که در سال 1290 و در سن 70 سالگی چشم از جهان فرو بست..
ملک جهان خانم دختر امیرمحمد قاسم خان قاجار قوانلو و بیگم جان (دختر فتحعلی شاه قاجار) بود که به عقد پسردایی خود یعنی محمدمیرزا در سن 16 سالگی درآمد..
در سن 25 سالگی هم ناصرالدین میزرا را به دنیا آورد و در سن 30 سالگی نیز صاحب دختری به نام عزت ملک (عزت الدوله) شد..
گویا مهد علیا بسیار زیاد باهوش بوده و ضمن تسلط بر ادبیات فارسی و زبان عربی، خط ریز و درشت هم می نوشت و با موسیقی و آواز نیز آشنا بود..
از چهره های مهم و شناخته شده دوره قاجار ملک جهان خانم است چرا که به دستور و دسیسه ایشان نیز میرزا تقی خان امیرکبیر از چشم ناصرالدین شاه افتاد و با برکناری از مقام صدرات اعظم در نهایت در حمام کاشان کشته و جان شریف امیرکبیر گرفته شد..
واژه شناسی این خبر (قاجار):
دودمان قاجار یا سلسله قاجار یا قاجاریان نام سلسله ای ایرانی است که از حدود سال ۱۱۷۵ تا ۱۳۰۴ بر ایران قاجاری به مدت حدود صد و سی سال فرمان راندند. بنیان گذار این سلسله آقامحمدخان قاجار بود. سردودمان قاجاریه مربوط به یکی از طایفه های ترکمان ایران به نام ایل قاجار بود که بر اثر یورش مغول از آسیای مرکزی به ایران مهاجرت کردند. آنان ابتدا در پیرامون ارمنستان ساکن شدند. ایل قاجار یکی از هفت ایل اصلی قزلباش بود که شاه اسماعیل به یاری توان نظامی آنها سلسله صفویه را بنیان نهاد و به دلیل کمک های بزرگی که به دربار صفوی می نمود، قدرت بیشتری یافت. شاه عباس بزرگ یک دسته از آنان را در استرآباد ( گرگان امروزی) ساکن کرد.
در دوران پادشاهی شاهان قاجار به استثناء بازپسگیری برخی سرزمین های متعلق به ایران در ناحیه شرق و غرب در زمان آقامحمدخان قاجار ، طی عهدنامه های مختلف به ویژه در دوران فتحعلی شاه و ناصرالدین شاه ، مناطقی از خاک کشور، تحت فشار روسیه تزاری از محدوه زمام داری ایران جدا گردید.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (قتل):
قَتل یا کُشتن یا کُشتار یا مُرداندَن گونه ای آدم کشی است که در آن کشتن انسان بدون حکم قانونی روی داده باشد. در حقوق کیفری در اصل قتل به سه دستهٔ عمد و شبه عمد و غیرعمد تقسیم میشود. قتل می تواند انگیزه های مختلفی داشته باشد از جمله قتل برپایه احساس هایی مانند خشم ، حسادت ، انتقام ، قتل ناموسی، قتل ایدئولوژیک، اختلاف نظر در تقسیم غنائم و … . جرم قتل بیش از سایر جرم ها سروصدا دارد و خبر آن بیشتر وقت ها منتشر می شود.
پیشینه قتل بسیار طولانی است و از ابتدای اجتماع انسان ها وجود داشته است. برپایه کتاب های مقدس دین های ابراهیمی ، اولین قتل مربوط به دو برادر هابیل و قابیل است. قتل هابیل یکی از پسرهای آدم و هوا، توسط برادرش قابیل اولین قتل نام برده در تنخ است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)