خداحافظی تهرانی ها با ۴ شماره امدادی؛ به زودی
به نقل از پایگاه خبری ایران اکونومیست1402/3/5کد خبر 14023172110
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اعلام کرد که فاز اول ادغام شماره های امدادی در تهران در سال جاری اجرایی می شود..
علی نصیری در گفت وگو با ایران اکونومیست، درباره سرانجام اجرای طرح ادغام شماره های امدادی که بنا بود به شکل پایلوت در تهران اجرا شود، گفت: ما در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و حسب مصوبه ستاد مدیریت بحران کلانشهر تهران که به ریاست وزیر کشور برگزار شد، موظف شدیم تا طرح ادغام شماره های امدادی را اجرا کنیم و به یاری خداوند و تلاش همه کارشناسان و متخصصان این طرح برای اولین بار در کشور و مانند بسیاری از کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه در جهان در تهران اجرا خواهد شد..
وی با بیان اینکه در طرح مرکز فوریت های پلیسی 110 با دیگر شماره های امدادی ادغام نخواهد شد، گفت: چهار شماره 112 جمعیت هلال احمر، 115 اورژانس، 123 اورژانس اجتماعی و 125 آتش نشانی در اجرای این طرح با یکدیگر ادغام خواهد شد..
نصیری با بیان اینکه ظاهر این کار ساده به نظر می رسد، گفت: اما واقعیت این است که چنین کار پیچیدگی های زیادی دارد..
مثلا برخی شماره ها مانند آتش نشانی فقط در شهر تهران و برخی مثل اورژانس و هلال احمر گستره استانی دارند که باید این ها را مشخص و تعیین تکلیف می کردیم..
همچنین لازم بود تا هماهنگی ماموریت ها و اعزام ها و نحوه ادغام دیسپچ ها و غیره نیز انجام می شد..
ضمن اینکه مدل های مختلفی هم در این خصوص مطرح بود که همین موضوع سبب شد تا در حدود دو سال مراحل مطالعاتی اجرای این طرح زمان ببرد..
وی درباره اینکه ویژگی های فازاول اجرای این طرح چیست، به ایران اکونومیست گفت: در تلاشیم تا در فاز اول این طرح را در بخشی از تهران اجرا کنیم..
همچنین برای آنکه مردم سردرگم نشوند، قصد داریم تا ابتدا مرکز تماس را مشترک کنیم..
یعنی اینطور باشد که مردم با همان شماره های قبلی مانند 125، 115، 123 و 112 تماس بگیرند، اما تمام این تماس ها در یک مرکز واحد پاسخ داده شود..
در واقع با اجرای پایلوت این طرح همه شماره های ابتدا بدون تغییر به یک مرکز واحد وصل می شوند و ما این را زیر بار می بریم، در مرحله بعد و پس از طی مراحل آزمایشی، شماره جدید را اعلام می کنیم..
نصیری درباره اینکه مرکز تماس واحد کدام مرکز خواهد بود نیز گفت: با توجه به اینکه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران وظیفه هماهنگی میان دستگاه های امدادی را برعهده دارد، از این رو این مرکز واحد نیز در این سازمان ایجاد خواهد شد و تحت نظر ما فعالیت خواهد کرد..
به گفت رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بودجه و اعتبارات اجرای این طرح از سوی شورای شهر تهران برای سال جاری در نظر گرفته شده و مابقی اعتبارات نیز برای اجرای این طرح درحال تامین است..
وی همچنین درباره اینکه چه شماره ای به عنوان شماره امدادی واحد در نظر گرفته شده است، اظهارکرد: این موضوع در حال بررسی نهایی است و چند پیشنهاد هم وجود دارد که باید درنهایت با سازمان تنظیم مقررات وزارت ارتباطات هماهنگی هایی انجام شود..
نصیری اضافه کرد: البته شماره قسمت کوچکی از ماجراست و ما در حال انجام هماهنگی های لازم هستیم تا این طرح به زودی در تهران اجرا شده و پس از آن نیز با یاری خداوند در کل کشور اجرا شود..
چرا که اگر طرح ادغام شماره های امدادی در تهران راه بیفتد، دیگر شهرها نیز تهران را الگو کرده و آن را اجرایی خواهند کرد..
واژه شناسی این خبر (هلال احمر):
هلال احمر ( از عربی (الهلال الأحمر) به معنی هلال سُرخ) نام یک انجمن و سازمان غیردولتی انسان دوستانه است. در سال ۱۸۷۶، دولت عثمانی ، بجای نشان صلیب سرخ ، از پرچم خود و علامت هلال استفاده کرد. در سال ۱۹۲۹ ایران ، مصر ، و ترکیه تقاضای پذیرش جهانی نماد هلال احمر را نمودند. بسیاری از کشورهای اسلامی، هلال را به عنوان نشان جمعیت ملی امداد و نجات خود بکار بردند. دولت ایران در سال ۱۹۸۰ میلادی نیز این نشان را به جای نشان شیر و خورشید سرخ پذیرفت. جمعیت هلال احمر یکی از موسساتی است که در زمان وقوع حوادث طبیعی یا جنگ ها به کمک مردم می شتابد.
تاریخچه هلال احمر از زمانی آمده است که فردی سوییسی در سال ۱۸۶۳ صلیب سرخ را بنیان نهاد. بعد از آن ترک های عثمانی با توجه به صلیب سرخ سوییس، سازمانی بشر دوستانه ساختند. چون پرچم صلیب سرخ همان پرچم سوییس بود اما با رنگ های بالعکس، پرچم هلال احمر هم همان پرچم ترک ها بود منتها با زمینه بالعکس.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (شورای شهر تهران):
شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش ، شورایی متشکل از ۲۱ نفر است که با رأی مردم شهرهای تهران ، ری و تجریش ، برای تصمیم گیری در حوزه امور مربوط به شهرداری تهران انتخاب می شوند؛ کمیته ترابری و ترافیک از جمله کمیته های شورای اسلامی شهر تهران و ری و تجریش می باشد. نام این شورا تا دورهٔ چهارم شورای اسلامی شهر تهران بود.(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (تهران):
تهران پایتخت جمهوری اسلامی ایران، مرکز استان تهران، بزرگ ترین و پرجمعیت ترین شهر شیعه نشین است. آبادی تهران که از آغاز دوران اسلامی وجود داشت، جزو دهستان های ری محسوب می شد. تهران در دوره صفویه شکل شهر پیدا کرد و در دوره قاجاریه، پایتخت رسمی ایران شد. تاریخ تشیع تهران متأثر از شکل گیری تشیع در قم و سپس ری در قرن دوم هجری بود. در قرن هشتم هجری، پس از حمله مغول و افول ری و ورامین، بیشتر مردم تهران شیعه بوده و از دوره صفویه و قاجاریه و پس از انقلاب اسلامی ایران تا امروز بیشتر مردم تهران شیعه دوازده امامی هستند. در دوره قاجاریه حوزه علمیه تهران شکل می گیرد و در دوره هایی علمای صاحب نامی در تهران حضور داشتند. همچنین در تهران، بناهای اسلامی و مراکز علمی، اقتصادی و سیاسی مختلفی وجود دارد: امامزادگان، مساجد و تکایای تاریخی، مدارس علمیه تهران، جامعه روحانیت مبارز تهران، مجمع جهانی اهل بیت، جامعه تعلیمات اسلامی، حسینیه ارشاد، مهدیه تهران و بازار تهران از جمله این اماکن است.(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)