کردستان ظرفیت های فراوانی برای رشد اقتصادی و تبادلات فرهنگی دارد
به نقل از خبرگزاری تسنیم1402/3/5کد خبر 14023172811
(تصویر شماره 1)
(تصویر شماره 2)
استاندار کردستان با اشاره به وجود 230 کیلومتر مرز مشترک کردستان با اقلیم عراق گفت: این استان به دلیل همجواری با کشور عراق و نزدیکی فرهنگی با این کشور ظرفیت خوبی برای رشد اقتصادی و تبادلات فرهنگی است..
- اخبار استانها - به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج, اسمیاعیل زارعی کوشا شامگاه پنج شنبه در همایش فرصت های سرمایه گذاری توت فرنگی که با حضور معاونین وزارت جهادکشاورزی و مهمانان خارجی (ژاپن) در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد اظهار داشت: برگزاری این همایش فرصتی برای مسئولان استان در راستای توسعه و تکمیل زنجیره ارزش در تولیدات باغی است..
وی با اشاره به اینکه کردستان از ظرفیت ها و استعدادهای خوبی در عرصه کشاورزی برخوردار است، افزود: بخش کشاورزی بهترین حوزه برای توسعه اقتصادی استان محسوب می شود..
وی تصریح کرد: توسعه ظرفیت های بخش کشاورزی، ارتقاء شاخص های تولید و بالا بردن سطح زیر کشت از اهمیت ویژه ای برخوردار است و زمینه بهره مندی بیشتر تولیدکنندگان را فراهم می کند..
به گفته زارعی کوشا؛ کردستان ترکیبی از مواهب بی نظیر خداوندی، میراث ملموس و غیر ملموس، اورامان و چشم اندازهای بلوط، آثار ثبت شده یونسکو و وجود دریاچه زریبار بزرگ ترین دریاچه آب شیرین جهان و دشت های حاصلخیز دهگلان، بیجار و قروه برخوردار بوده که هر کدام ظرفیت های ارزشمندی برای توسعه استان است..
90 درصد محصولات کشاورزی وابسته به منابع آبی است نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: تامین امنیت غذایی تضمین کننده امنیت ملی و اقتدار کشور است..
اوسطی با اشاره به اینکه تدوین برنامه پنج ساله توسعه و نیز سیاست های اقتصاد مقاومتی بیانگر اهمیت امنیت غذایی است، تصریح کرد: حوزه کشاورزی بیش از هر حوزه دیگری نیازمند توجه است..
وی اظهار کرد: مسئله تولید به ویژه حوزه کشاورزی از موضوعات مظلوم در هر کشوری است به طوری که 10 تا 30 درصد کشورها در حوزه تولید سرمایه گذاری می کنند..
اوسطی سرمایه گذاری در بخش کشاورزی را کلید واژه رشد اقتصادی استان بیان کرد و گفت: در راستای رشد اقتصادی باید از ظرفیت های بانکی، شرکت های دولتی و جریان نقدینگی بهره گرفت..
وی با اشاره به عملکرد نامطلوب منابع پایه تولید تصریح کرد: منابع پایه می تواند سهم به سزایی در توسعه پایدار بخش کشاورزی ایفاء کند..
عضو مجمع نمایندگان کردستان در مجلس منابع آب و خاک را 2 چالش بخش کشاورزی دانست و افزود: 90 درصد محصولات کشاورزی در کشور ما وابسته به منابع آبی هستند، این در حالی است که در بسیاری کشورهای جهان 60 درصد محصولات وابسته به دیم و 40 درصد وابسته به آب هستند..
وی تاکید کرد: اگر تغییراتی در شیوه بهره برداری از منابع آب و خاک در کشور ایجاد نشود، در آینده تولید محصولات با چالش مواجه خواهند شد..
به گفته اوسطی، در سال های گذشته کردستان 90 درصد تولید توت فرنگی را در کشور تولید می کرد اما امروز کردستان 65 هزار تن توت فرنگی تولید می کند..
نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس با اشاره به اینکه توت فرنگی برند استان و ملکه میوه ها محسوب می شود و زمینه کشت و تولید آن فراهم است یادآورشد: سطح زیر کشت توت فرنگی و عملکرد واحد سطح را باید افزایش یابد..
در این مراسم سفیر ژاپن حضور داشت که ظرفیت های کشاورزی در کشور و استان کردستان را ویژه برشمرد و خواستار توجه مسئولان به توسعه این حوزه شد..
(تصویر شماره 1)
(تصویر شماره 1)